Οι ύβρεις και η κοροϊδία κάνουν καλό στο ποδόσφαιρό μας;

Οι ύβρεις και η κοροϊδία κάνουν καλό στο ποδόσφαιρό μας;

Μετά το ντέρμπι της Τούμπας, που δεν έγινε διότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία χτυπήθηκε από αντικείμενο, ο καθένας είπε το μακρύ του και το κοντό του. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν περίπου αναμενόμενες. Αλλά οι αντιδράσεις του προπονητή, προσοχή συνάδελφος του Γκαρσία και των ποδοσφαιριστών, που στην επαγγελματική τους διαδρομή έχουν […]

Μετά το ντέρμπι της Τούμπας, που δεν έγινε διότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία χτυπήθηκε από αντικείμενο, ο καθένας είπε το μακρύ του και το κοντό του. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν περίπου αναμενόμενες. Αλλά οι αντιδράσεις του προπονητή, προσοχή συνάδελφος του Γκαρσία και των ποδοσφαιριστών, που στην επαγγελματική τους διαδρομή έχουν πολλές φορές μιλήσει για τους κινδύνους που έχουν συναντήσει στα γήπεδα, ήταν ανεπίτρεπες.

Θα μπορούσαν να έχουν, τουλάχιστον, μια κόσμια συμπεριφορά στην αντίδρασή τους. Ο Βιεϊρίνια, για παράδειγμα, έλεγε μέσα στον αγωνιστικό χώρο: «Τον χτύπησαν κι έφυγαν. Τι είναι αυτό ρε… Τι είναι αυτό ρε…» Η απάντηση κανονικά είναι: «Τι είναι αυτά που λες…» Χωρίς ρε…

Από το στόμα του Ραζβάν Λουτσέσκου, τη στιγμή που ένας συνάδελφός του πήγαινε στο νοσοκομείο και προφανώς δεν μπορούσε να γνωρίζει τι έχει, ήταν μια λέξη. Απλώς την είπε δύο φορές. «Cowards, cowards». Δηλαδή, δειλοί. Αλήθεια; Εκείνος, δηλαδή, τρώει αντικείμενα στο πρόσωπο και νιώθει γενναίος…

Όταν όμως ο προπονητής μπορεί να εκφράζεται έτσι, δίνει και το ελεύθερο στους παίκτες του να κάνουν το ίδιο. Αν και την… ελευθέρας, για να είναι τόσο συντονισμένη η προσπάθειά τους, την είχαν και από αλλού.

Ρόμπερτ Μακ
«Διαφορετική χρονιά, ίδιες μ@#$%ίες. Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο όχι στα δικαστήρια… Όλη η Ελλάδα είδε πόσο φοβισμένοι ήσασταν να παίξετε ποδόσφαιρο και τρέξατε στα αποδυτήρια (σ.σ έβαλε emoticons με κότες). Είμαστε ΠΑΟΚ και στο τέλος θα πάρουμε το πρωτάθλημα, πιστέψτε το! Υ. Γ. Κεφάλι, μύτη, χείλια, μάγουλα, δόντια και μετά κολάρο…», ήταν το καυστικό σχόλιο του Μακ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο Φερνάντο Βαρέλα από την πλευρά του έγραψε στο Instagram: «Τώρα κατάλαβα πως παίρνουν τα πρωταθλήματα (σ.σ. παλιάτσοι)».

Μάλιστα, σε επίσημες δηλώσεις του, μίλησε και στην O Jogo:

«Ακόμη κι αν ήταν με πρόθεση, ένα χαρτί δεν σε στέλνει στο νοσοκομείο. Υπήρξε ένα ρολό χαρτί που χτύπησε κατά λάθος στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού και το έκανε μεγάλο ζήτημα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άρχισε να λέει ότι τον πονάει το κεφάλι και ο λαιμός και ότι αισθανόταν άρρωστος. Έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, ενώ έβαλε ακόμα και κολάρο. Το έκανε μεγαλύτερο θέμα από ότι πραγματικά συνέβη. Ήταν πολύ υπερβολικές οι αντιδράσεις του. Mου φάνηκε ότι στον Ολυμπιακό έρχονταν ήδη με την πρόθεση να μην παίξουν, ακόμα κι αν ήταν με πρόθεση, ένα ρολό χαρτιού δεν σε στέλνει στο νοσοκομείο. Δεν λέω ότι δεν αναστατώθηκε, αλλά στο σημείο να πας στο νοσοκομείο και να ματαιώσεις ένα ματς; Δεν νομίζω».

Ο Τζάλμα Κάμπος είχε δύο αναρτήσεις:

«Τώρα καταλαβαίνω», ανέφερε σε μία από αυτές, συνοδεύοντάς την με φωτογραφία από ένα τεράστιο ρολό χαρτί…

Στην άλλη: «Πιστεύω πως όλη αυτήν την εβδομάδα προπονούνταν γι΄αυτό το σόου. Ντροπή. Αν δεν θέλετε να να παίζετε σε αυτήν την εκπληκτική ατμόσφαιρα, καλύτερα αφήστε το ποδόσφαιρο».

⚫️⚪️⚫️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Djalma Campos (@djalma_campos10) στις

Χοσέ Κρέσπο:

«Μετά το σημερινό ο Ντόναλντ Τραμπ θα απαγορεύσει το χαρτί υγείας στις ΗΠΑ γιατί είναι πιο επικίνδυνο από τα όπλα;
Ο φόβος είναι πιο επικίνδυνος!»

Άλλο, όμως, να λες την άποψή σου και άλλο να χαρακτηρίζεις. Να κοροϊδεύεις. Να υβρίζεις. Εκτός αν στο ωραίο ελληνικό μας ποδόσφαιρο, όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν τιμωρούνται. Δεν εξετάζονται καν. Ακόμη πιο σωστά, δεν απασχολούν καν, τη στιγμή που ένας άνθρωπος και συνάδελφός τους ήταν στο νοσοκομείο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ