Έναν προπονητή ή τεχνικό διευθυντή κάθε 38 μέρες

Έναν προπονητή ή τεχνικό διευθυντή κάθε 38 μέρες

Όσο ο Ολυμπιακός τρέχει το project Πέδρο Μαρτίνς στο μεγάλο λιμάνι, οι βασικοί ανταγωνιστές του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) αλλάζουν κάθε 38 ημέρες προπονητή η τεχνικό διευθυντή!

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου χάλασε με έναν τρόπο το… happy end της αγωνιστικής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκε το κερασάκι της back to back κατάκτησης του double στην Ερυθρόλευκη τούρτα της διετίας. Και ενώ το μόνο βέβαιο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως σε κανέναν δεν αρέσει ένας χαμένος τελικός;

Η φωτογραφία της εποχής προφανώς και δεν αλλάζει. Οι Πειραιώτες σε ένα δικό τους διαφορετικό επίπεδο, ο εγχώριος ανταγωνισμός σε ένα άλλο προσπαθώντας να καλύψει την απόσταση. Και όσο ο Πέδρο Μαρτίνς παίρνει τον χρόνο του πριν επιστρέψει για την season 4 στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη; Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ γύρω του, αυξάνεται και πληθύνεται. Σε τέτοιο βαθμό που εξηγεί με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το ότι έχει συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά τη δική του θητεία στον back to back πρωταθλητή.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με αυτή τη σειρά αποφάσισαν να ανακατέψουν γερά για μια ακόμη φορά την τράπουλα με θέα στην επόμενη αγωνιστική εκδοχή τους. Και τις ημέρες που προηγήθηκαν ξεκίνησαν την διαδικασία από την συνήθη αλλαγή στην γωνιά του πάγκου. Όλοι με νέο προπονητή. Και αν τυχόν δεν τα έχετε βάλει κάτω για το απαραίτητο μέτρημα; Όσο ο Ολυμπιακός διανύει την εποχή Πέδρο Μαρτίνς οι τρεις βασικοί ανταγωνιστές του έχουν φτάσει συνολικά στις 18 αλλαγές προπονητή! Ναι, ακριβώς 18 από τον Απρίλη του 2018 όταν ο Πορτογάλος προσγειώνονταν στο «Ελ. Βενιζέλος» και άνοιγε τον δικό του λογαριασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Εννοείτε πως όσο και αν ψάξαμε στα κιτάπια της Σούπερ Λιγκ για τον 21ο αιώνα; Προφανώς και δεν βρήκαμε κάτι ανάλογο.

Φύγε εσύ-έλα εσύ

Όταν έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα, την άνοιξη του ΄18, ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η ΑΕΚ τον Μανόλο Χιμένεθ και ο Παναθηναϊκός τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη τον Λουτσέσκου, η ΑΕΚ τον Ουζουνίδη και ο Παναθηναϊκός τον Γιώργο Δώνη.

Το τι ακολούθησε; Λέγεται και ένας μικρός χαμός: Ραζβάν Λουτσέσκου, Αμπέλ Φερέιρα, Πάμπλο Γκαρσία και πλέον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μανόλο Χιμένεθ, Μιγκέλ Καρντόσο, Νίκος Κωστένογλου, Μάσιμο Καρέρα, Μανόλο Χιμένεθ και Βλάνταν Μιλόγεβιτς για την ΑΕΚ. Μαρίνος Ουζουνίδης, Γιώργος Δώνης, Ντάνι Πογιάτος, Λάζλο Μπόλονι, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (δύο φορές ως υπηρεσιακός) και Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό! Σα να διαβάζεις τηλεφωνικό κατάλογο.

Οι τεχνικοί διευθυντές

Την ίδια στιγμή σε αυτό το διάστημα –από τον Απρίλη του ΄18- ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει Λιούμπος Μίχελ, Μάριο Μπράνκο και Όλαφ Ρέμπε στη θέση του «τεχνικού διευθυντή» αναζητώντας παράλληλα τον επόμενο.

Για τεχνικό διευθυντή πιθανότατα ψάχνει και ο Παναθηναϊκός μετά τους Ντίνο Διαμαντόπουλο, Νίκο Νταμπίζα, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα και προφανώς τον Πιέρ Ντρεοσί που το συμβόλαιο του τελειώνει και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει και εκείνος παρελθόν: «Δεν αποφασίζω εγώ» απαντά ο Γάλλος στους ατζέντηδες που αυτόν τον καιρό του προτείνουν ποδοσφαιριστές στον Παναθηναϊκό. Άρα το θέμα του μοιάζει να έχει πάρει τον δρόμο του.

Τέσσερις αλλαγές και στην ΑΕΚ: Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Ίλια Ίβιτς, ο Παναγιώτης Κονέ (που τυπικά παραμένει με τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή) και εσχάτως ο Γιάννης Παπαδημητρίου που πήρε το… δαχτυλίδι από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και επί της ουσίας έχει πλέον το γενικό πρόσταγμα στην Ένωση.

Ένας κάθε 38 ημέρες

Στο διάστημα λοιπόν που ο Ολυμπιακός τρέχει το περίφημο project Πέδρο Μαρτίνς: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν προχωρήσει σε 18 αλλαγές προπονητή και 12 αλλαγές τεχνικού διευθυντή. Στο τραπέζι λοιπόν απλώνονται φωτογραφίες με 30 αποδείξεις για το πόσο η επιτυχία των Ερυθρόλευκων αναγκάζει τους ανταγωνιστές τους σε διαδοχικές αλλαγές στις δύο πιο σημαντικές θέσεις που προκύπτουν στο αμιγώς ποδοσφαιρικό τους «οργανόγραμμα».

Στη θέση του τεχνικού διευθυντή που έχει την γενική ευθύνη. Και σε εκείνη του προπονητή που προφανώς αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας την… δουλειά! Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στον 40 μήνα του στον Ολυμπιακό. Ακριβώς 1145 ημέρες. Κατά μέσο όρο πληροφορείται μια αλλαγή τεχνικού διευθυντή ή προπονητή στον βασικό κατάλογο του ανταγωνισμού κάθε 38 ημέρες! Αυτό το τελευταίο ίσως τελικά τα λέει όλα. Για την σημερινή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ