Ολυμπιακός: Ο Αγκιμπού Καμαρά και τα διαμάντια στον… βυθό (vids)

Ολυμπιακός: Ο Αγκιμπού Καμαρά και τα διαμάντια στον… βυθό (vids)

Τα… ακατέργαστα διαμάντια που ήρθαν στον Ολυμπιακό και «έλαμψαν» με τα χρώματα των Πειραιωτών, το «ερυθρόλευκο» σκάουτινγκ που λειτουργεί εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια και η περίπτωση του 20χρονου εξτρέμ της Λιλ, Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας πολύ μεγάλη βαρύτητα στο τμήμα σκάουτινγκ και στην αναζήτηση… διαμαντιών.

Τα τελευταία χρόνια οι Πειραιώτες έχουν ρίξει τα… δίχτυα τους σε γαλλική και αφρικανική αγορά, φέρνοντας στο μεγάλο λιμάνι ποδοσφαιριστές όπως οι Παπέ Αμπού Σισέ, Μαντί Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα, Φοντέ Καμαρά, ενώ πρόσφατα απέκτησαν τον Αλγκασίμ Μπα, επίσης από την Αφρική.

Στην παραπάνω λίστα μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και ο Αρτούρ Μαζουάκου, τον οποίο είχαν πάρει οι Πειραιώτες το 2014 από την Βαλενσιέν έναντι 300 χιλιάδων ευρώ και τον πούλησαν το 2016 στην Γουέστ Χαμ για περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για παίκτες – διαμάντια, που έχουν όλα τα φόντα για να λάμψουν και να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το 2017 από την Αζαξιό και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 92 συμμετοχές με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχοντας 10 γκολ. Ο Ουσεϊνού Μπα αποκτήθηκε το 2019 από την Γκαζαλέκ Αζαξιό και έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας πλέον 60 συμμετοχές και 1 γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Οσον αφορά στον Μαντί Καμαρά, ο μέσος από τη Γουϊνέα ήρθε στην Ελλάδα το 2018 από την ίδια ομάδα με τον Σισέ και μέσα σε τρία χρόνια έχει 133 συμμετοχές, με 17 γκολ και 11 ασίστ με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο Φοντέ Καμαρά αποκτήθηκε το 2019 από την Γκαζαλέκ Αζαξιό, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και φέτος δόθηκε ως δανεικός στα Χανιά. Επαιξε σε 16 παιχνίδια και είχε 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Αλγκασίμ Μπα είναι 18 ετών, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και οι Ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, «κλέβοντάς» τον από μεγάλες ομάδες.

Θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αφρικανικού ποδοσφαίρου και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ στις ικανότητές του. Είναι από την Γουϊνέα και ο Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία θα έχει την ευκαιρία να τον «τσεκάρει» και να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν τέτοιους ποδοσφαιριστές και όπως διαβάσατε χθες το βράδυ από το to10.gr, ένα από τα τελευταία ονόματα που προστέθηκαν στη μεταγραφική λίστα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού είναι αυτό του 20χρονου συμπατριώτη του Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά.

Είναι 20 ετών, αγωνίζεται ως εξτρέμ στη Λιλ και χθες μάλιστα έγινε διεθνής, αφού έπαιξε με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στο φιλικό με την Τουρκία (0-0). Ο γαλλικός σύλλογος τον ανακάλυψε το 2018 όταν αγωνιζόταν στην πατρίδα του και τον έφερε στην Ευρώπη. Εχει πολλές συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα της Λιλ, ενώ με την πρώτη έπαιξε φέτος σε ένα παιχνίδι στο Κύπελλο, στο οποίο μάλιστα σκόραρε. Ηταν ο αγώνας με την Ντιζόν.

Ο Αγκιμπού Καμαρά αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και ως κεντρικός μέσος, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στον προπονητή της δεύτερης ομάδας της Λιλ.

Δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα των πρωταθλητών Γαλλίας, αλλά θεωρείται ως ένα σπουδαίο ταλέντο, που μπορεί να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Όπως διαβάσατε χθες στο 10.gr, στο εξωτερικό γράφουν ότι οι Ερυθρόλευκοι «φλερτάρουν» με τον 18χρονο εξτρέμ, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι έχει βγει στην αγορά ως ελεύθερος.

Το προφίλ του ταιριάζει με τις αναζητήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ένα ακατέργαστο… διαμάντι, που έχει τα στοιχεία για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ