Καρεμπέ: «Ο Εμπαπέ θα είναι το αστέρι του Μουντιάλ – Αυτά είναι τα φαβορί για το Euro»

Καρεμπέ: «Ο Εμπαπέ θα είναι το αστέρι του Μουντιάλ – Αυτά είναι τα φαβορί για το Euro»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στην Αργεντινή για το Euro που έρχεται, για το Μουντιάλ του Κατάρ και τα αστέρια που περιμένει να λάμψουν ενώ πήρε θέση και στο δίλημμα Μέσι-Ρονάλντο.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ole» της Αργεντινής παραχώρησε ο Κριστιάν Καρεμπέ που κλήθηκε να σχολιάσει το προσεχές Euro αλλά και το Μουντιάλ του Κατάρ. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αποθέωσε επίσης τον Κιλιάν Εμπαπέ ενώ μνημόνευσε την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστή της Ρεάλ.

Όσα είπε ο Καρεμπέ:

Για τις προσδοκίες του για το Μουντιάλ του Κατάρ:

«Το Κατάρ είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί τους ανθρώπους, να απολαύσει αυτό το γεγονός, αλλά πάνω απ ‘όλα να δεχτεί τις ομάδες έχοντας κάνει μια μεγάλη επένδυση στην τεχνολογία, στα στάδια και στις μεταφορές. Πήγα εκεί για να το επισκεφτώ και είναι απίστευτο ότι όλα είναι έτοιμα να καλωσορίσουν τον κόσμο και να απολαύσουν αυτό το γεγονός. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια υπερήφανη διοργάνωση».

Για το αν πιστεύει ότι στο Μουντιάλ ο Εμπαπέ θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των Μέσι και Ρονάλντο:

«Νομίζω ότι έχει ήδη δείξει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι έχει ένα αμέτρητο ταλέντο. Πρέπει να συνεχίσει παίζοντας ομαδικά, γιατί κανείς δεν κερδίζει μόνος του αλλά συλλογικά. Επιπλέον, ο Ντεσάν έδειξε ότι με αυτή την ομάδα μπορούν να νικήσουν τις άλλες μεγάλες εθνικές ομάδες. Έχει ήδη εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Εμπαπέ. Στο Euro δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσει, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε επιτυχία κι επίσης αποτέλεσε έμπνευση για τις νέες γενιές. Βλέπουμε όλο και περισσότερους νέους στα 20 τους που ξεχωρίζουν με τις ικανότητες του και πρέπει να δούμε στο Κατάρ. Ο Εμπαπέ μπορεί να είναι το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Για τους άλλους Γάλλους που βλέπει να ξεχωρίζουν:

«Υπάρχουν πολλά ονόματα. Ας μην ξεχνάμε τον Πογκμπά, ο οποίος είναι επίσης πολύ ικανός παίκτης για αυτή την ομάδα. Πιθανότατα στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσε να είναι ο Ραμπιό, ο Ντέμπελε, ο Καμαβινγκά. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες και ο Ντεσάν μπορεί να προσθέσει ακόμη περισσότερο ταλέντο. Προς το παρόν έχουμε Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ραμπιό».

Για τα φαβορί στο Euro:

«Σκέφτομαι την Ιταλία, η οποία είναι πολύ καλή, με τον φίλο μου τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Επίσης, πάντα είναι στα φαβορί η Ισπανία. Η Γερμανία, αν και τώρα δεν είναι καλά. Αλλά θα ήθελα να δω περισσότερες εκπλήξεις σε αυτό το Euro. Η Πορτογαλία έδειξε το επίπεδό της. Και η Κροατία. Oι μεγάλες ομάδες είναι πάντα εκεί. Περιμένουμε την Αγγλία, η οποία έχει το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Για το πώς ήταν να παίζει στη Ρεάλ:

«Ήταν τιμή. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον πρόεδρο Λορέντσο Σανθ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα από τον Covid-19. Αυτός ήταν που είχε υπογράψει παίκτες όπως οι Ρεδόνδο, Ζέεντορφ, Μιγιάτοβιτς, Πανούτσι, Ρομπέρτο Κάρλος. Όλοι πήγαμε εκεί για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη ομάδα με τους Σαντσίς, Ιέρο, Ραούλ, Μοριέντες και Γκούτι. Για μένα ήταν τιμή να υπογράψω με τη Ρεάλ και πάνω απ ‘όλα ήμασταν η ομάδα που κέρδισε το Champions League μετά από 32 χρόνια. Και επίσης, δώσαμε στην ομάδα μια νέα εικόνα γιατί τα έξι τρόπαια είχαν γίνει πια ασπρόμαυρα. Το έβδομο και το όγδοο ήταν έγχρωμα (σ.σ σύγχρονα), αυτό ήταν καταπληκτικό. Αργότερα, δημιουργήθηκαν οι Galacticos, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος συνεχίζει ακόμα και τώρα να κερδίζει».

Για τους Μέσι και Ρονάλντο:

«Για εμένα είναι δύο αστέρια που εμπνέουν τη νέα γενιά. Και οι δύο έχουν ταλέντο. Υπάρχει όμως ένα κοινό σημείο που είναι η διαχρονικότητα. Η διαχρονικότητα των κερδισμένων τίτλων, του Pichichi. Είναι μοναδικά ταλέντα, είναι δύο υπέροχα αστέρια. Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Απλώς τους ευχαριστώ που ανταγωνίστηκαν και έδωσαν αυτό το παράδειγμα, για μένα και οι δύο εμπνέουν τη νέα γενιά. Είναι απίστευτο, η διαχρονικότητα του καθενός στο υψηλό επίπεδο. Είναι δύο ανταγωνιστές που δεν σταματούν ποτέ να προσφέρουν στο μέγιστο».

Για τον Σαλάχ:

«Ο Μοχάμεντ γνωρίζουμε ότι όταν είναι καλά μπορεί να είναι παίκτης που προκαλεί μεγάλο κίνδυνο για όλους τους αντιπάλους. Ξέρει πώς να σκοράρει γκολ, να ντριμπλάρει, να κάνει ασίστ. Έχει τα πάντα. Όταν είναι καλά, πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί μπορεί να σε εκθέσει σε μικρό χώρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ