Ολυμπιακός: Η έκρηξη του Γιώργου Μασούρα

Ολυμπιακός: Η έκρηξη του Γιώργου Μασούρα

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός γύρισε τον διακόπτη από τον Φλεβάρη και οι αριθμοί του λένε την αλήθεια

Οι υποψιασμένοι είχαν το όνομα του κυκλωμένο από την αρχή της σεζόν. Από τη στιγμή που οι συνθήκες θα απαιτούσαν (ατελείωτες) αντοχές διετίας το σενάριο ήταν προκαταβολικά κομμένο και ραμμένο για εκείνους τους ποδοσφαιριστές που είναι σαν τις… αλκαλικές μπαταρίες: Συνεχίζουν εκεί που οι άλλοι σταματούν. Άλλο όμως να το κάνεις ιδέα στο μυαλό σου, και άλλο να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Μασούρας άλλαξε αγωνιστικό level μέσα σε λίγους μήνες. Δεν είναι πλέον πολύτιμος. Είναι πρωταγωνιστής. Ο πιο βελτιωμένος Έλληνας. Ου μην και ο καλύτερος συνολικά μέσα στο 2021.

Στο τετραήμερο της «φιλικής» δράσης για την εθνική μας ομάδα έφτιαξε το γκολ με τους Βέλγους (από δική του εκτέλεση φάουλ ήρθε το 1-1) και άνοιξε το σκορ με τους Νορβηγούς. Την Πέμπτη (3/6) στις Βρυξέλλες ήταν δεξιός winger στο 4-2-3-1 μπροστά από τον Θανάση Ανδρούτσο. Την Κυριακή (6/6) φορ στο 3-5-2. Θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως περιφερειακός, ακόμη και σαν έξτρα κεντρικός χαφ. Τα κάνει όλα. Και τα κάνει σωστά.

Είναι τέτοια η προίκα του από τον Ολυμπιακό στην εποχή Πέδρο Μαρτίνς που ο 27χρονος μπορεί εύκολα να γίνει και… κιθαρίστας και ντράμερ στη μπάντα του προπονητή. Το νέο δεν είναι ότι «μπορεί». Το νέο είναι ότι το κάνει παίζοντας δύο χρόνια ασταμάτητα, και έχοντας πατήσει το γκάζι στο τελευταίο τετράμηνο. Εκεί που οι άλλοι προφανώς άρχισαν να νιώθουν τα πόδια τους βαριά από την κούραση.

Βιονικός

Συμπεριλαμβανομένου και του περσινού τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ (που έγινε Σεπτέμβρη) ο Γιώργος Μασούρας που από χθες είναι σε άδεια (ως τις 24/6 όπως όλοι οι διεθνείς του Ολυμπιακού), φόρεσε τα Ερυθρόλευκα 50 φορές: 15 γκολ και 6 ασίστ ο λογαριασμός. Πέρσι (2019-20) οι συμμετοχές ήταν 52 και τα… συμπαρομαρτούντα 11 γκολ και 6 ασίστ. Με την εθνική φέτος οι συμμετοχές είναι 6 και πέρσι 7 (2 γκολ και 2 ασίστ ο απολογισμός με το εθνόσημο).

Συνολικά ο 27άχρονος από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι προχθές αγωνίστηκε σε 115 επίσημα ματς με 28 γκολ, 14 ασίστ. Βιονικός. Και ο κατάλληλος άνθρωπος για να (τα) χάσεις (με) τους αριθμούς. Το απίθανο όμως είναι το φινάλε. Το τελευταίο 4μηνο Από τις αρχές του Φλεβάρη και πέρα! Οι τελευταίες 29 εμφανίσεις του εντός και εκτός συνόρων. Με Ερυθρόλευκα ή γαλανόλευκα.

Σε άλλο επίπεδο

Σε αυτό το διάστημα ο διεθνής άσος απογείωσε την επιρροή του: 6 γκολ και 1 ασίστ στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος (8 συμ). Γκολ και ασίστ (1-1) στις έξι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Γκολ στο κύπελλο (6 συμ) και στη διαδρομή ως τον τελικό. Γκολ (Αϊντχόφεν) και ασίστ (Άρσεναλ) στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Γκολ και ασίστ (2) με την εθνική ομάδα στα πρώτα ματς των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου αλλά και στα φιλικά που έκλεισαν το πρόγραμμα της σεζόν: 10 γκολ και 5 ασίστ από τις 2 Φλεβάρη και πέρα.

Μακράν ο καλύτερος και πιο ουσιαστικός Έλληνας ποδοσφαιριστής σε αυτό το διάστημα. Και… γενικώς (εντός και εκτός συνόρων). Ή αν θέλετε ο επόμενος στη μεγάλη λίστα Μαρτίνς. Το έκανε με τον Κώστα Τσιμίκα. Το συνέχισε με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Τώρα ο «Μασούρ» που λένε και στον Ρέντη. Και για όσους δεν το πρόσεξαν; Έχει ήδη πάρει σειρά και ο Θανάσης Ανδρούτσος. Τα καλά του να υπάρχει ένα project που συνεχίζεται.

Οι Έλληνες και τα σενάρια

Ο Ολυμπιακός προχωρά και εξελίσσεται έχοντας πάντα κατά νου το αυτονόητο: δεν γίνεται σπουδαία ελληνική ομάδα, δίχως Έλληνες. Φέτος με την διαρκή παρουσία του Κώστα Φορτούνη, την μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αλλά και τις εικόνες από το μέλλον με τον Κώστα Τζολάκη και τον Αλέξη Καλογερόπουλο αυτή η εντύπωση αποδόθηκε στο χορτάρι. Είδαμε 11άδες Ολυμπιακού με 7 και 8 Έλληνες παίκτες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνθήκη με θέα στα επόμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ