Λούκας Τέιλορ: Ο… διάδοχος του Λέο Μάτος (vid)

Λούκας Τέιλορ: Ο… διάδοχος του Λέο Μάτος (vid)

Ο Λούκας Τέιλορ βρίσκεται μια... ανάσα από τον ΠΑΟΚ, με τα τυπικά να απομένουν για την απόκτηση του. Ποιός είναι όμως ο Βραζιλιάνος μπακ που θυμίζει... Λέο Μάτος;

Την πρώτη του μεταγραφή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο ΠΑΟΚ, με τον Λούκας Τέιλορ να… προβάρει τα ασπρόμαυρα. Ο Δικέφαλος του βορρά έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ και πλέον απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτηση του.

Αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου Ελλάδας στη δεύτερη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η άφιξη του στην Θεσσαλονίκη ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ποιός είναι ο 26χρονος άσος που θυμίζει τον άλλοτε παίκτη των ασπρόμαυρων, Λέο Μάτος;

Το προφίλ του Λούκας Τέιλορ

Γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1995 στο Γκουαρούλος, δηλαδή τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σάο Πόλο, ο Τέιλορ ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία να παίζει ποδόσφαιρο. Τα πρώτα του (ποδοσφαιρικά) βήματα τα πραγματοποίησε στην Παλμέιρας, όπου πέρασε από όλα τα τμήματα και γι’ αυτό θεωρείται προϊόν της συγκεκριμένης ομάδας.

Το επγγελματικό του ντεμπούτο το πραγματοποίησε το 2015, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε, με τον παίκτη να αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα. Η μάλλον οι ομάδες να τον αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο, με τον έναν δανεισμό να διαδέχεται τον άλλον συνέχεια (Κρισιούμα, Παρανά, Red Bull Βραζιλίας, Παϊσαντού, Μποταφόγκο -SP, Μπόα Εσπόρτε).

Το καλοκαίρι του 2018 ο τότε 23χρονος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη, καθώς τον απέκτησε η Καρπάτι Λβιβ. Ύστερα από έναν χρόνο τον έκανε δικό της η Εστορίλ, όμως στην Πορτογαλία έκατσε μόλςι έξι μήνες και τον χειμώνα του 2020 επέστρεψε στην Ουκρανία για λογαριασμό της Ντνίπρο, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.

Η «χρυσή» σεζόν

Έπειτα από πέντε χρόνια (2015-2020) ταλαιπωρίας, όπου δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά, που φόρεσε τη φανέλα 10 διαφορετικών ομάδων σε χρόνο… ρεκόρ και που δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός προπονητή, ήρθε η σεζόν με τη Ντνίπρο, που κατάφερε να φτιάξει το όνομα του.

Φυσικά αυτό έγινε την επόμενη σεζόν από τη μεταγραφή του, καθώς το χειμώνα που αποκτήθηκε από την Ντνίπρο κατέγραψε μόλις 6 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20.

Ωστόσο, την περσινή χρονιά κατάφερε να ελευθερωθεί και να δείξει την ποιότητα του στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ουκρανική ομάδα, παίζοντας κυρίως ως μπακ, ενώ αγωνίστηκε και σε κάποιες αναμετρήσεις ως χαφ, μετρώντας συνολικά τις 24 συμμετοχές με 2 ασίστ.

Η γνωριμία με την οικογένεια Λουτσέσκου

Ο Λούκας Τέιλορ που εξετάζεται εδώ και καιρό από τους «ασπρόμαυρους», θα αποτελέσει την πρώτη τους μεταγραφή στη δεύτερη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου του Βορρά και φυσικά δεν θα μπορούσε η υπόθεση να βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο, αν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βραζιλιάνος μπακ δεν είναι άγνωστος στην οικογένεια Λουτσέσκου. Βλέπετε, ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός. Ο 26χρονος άσος βρέθηκε αντιμέτωπος στο περσινό πρωτάθλημα με τον πατέρα του Ραζβάν, τον Μιρτσέα, στα παιχνίδια της Ντνίπρο με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Τέιλορ είχε δύο γεμάτα 90λεπτα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας πέρσι και το ενδεχόμενο ο Μιρτσέα να έδωσε αρκετές πληροφορίες στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την περίπτωση του Τέιλορ, μοιάζει αρκετά πιθανό.

Η ομοιότητα με τον Λέο Μάτος

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του Λούκας Τέιλορ, παρατηρεί κανείς πως υπάρχουν κοινά στοιχεία με έναν πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, τον Λέο Μάτος. Πέρα από την χώρα καταγωγής, αλλά και τη θέση στην οποία αγωνίζεται, σε περίπτωση που επισημοποιηθεί η μεταγραφή του 26χρονου στον ΠΑΟΚ θα έχουν και ίδια… ιστορία, καθώς και ο Μάτος από την Ντνίπρο πήγε στον Δικέφαλο του βορρά.

Επιπλέον, έχουν αρκετά κοινά και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ο Τέιλορ είναι καλός και στο επιθετικό παιχνίδι παίζοντας αρκετές φορές ως φουλ μπακ, ενώ και οι «μάχες» που δίνει στο γήπεδο θυμίζουν αρκετά αυτές που έδινε ο συμπατριώτης του, όταν φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ