Στόχος να ανοίξουν τα γήπεδα της Superleague μίνιμουμ στο 30%

Στόχος να ανοίξουν τα γήπεδα της Superleague μίνιμουμ στο 30%

Ο Συνεταιρισμός θέλει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί με κόσμο στις εξέδρες.

Ένα θέμα που «καίει» τις ομάδες της Superleague είναι το άνοιγμα των γηπέδων για τους φιλάθλους. Εκτός από το αισθητικό του πράγματος, δηλαδή το άσχημο θέαμα των άδειων εξεδρών, καθώς και το ότι θεωρείται αφύσικο τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, οι ΠΑΕ χρειάζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις των διαρκείας και των απλών εισιτηρίων. Γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο που αφορά τον προγραμματισμό τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς, η Superleague πιέζει ώστε το άνοιγμα των γηπέδων να συμπεριληφθεί στις δραστηριότητες που επιτρέπονται. Με απώτερο στόχο η επόμενη σεζόν να αρχίσει με θεατές στις εξέδρες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε την Πέμπτη (17/6) ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή της Superleague και της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, που θα εξετάσει τις κατάλληλες λύσεις για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας.

Από την πλευρά της Λίγκας, το μίνιμουμ που τίθεται ως στόχος είναι στην αρχή η κάθε εγκατάσταση να λειτουργήσει στο 30% της χωρητικότητας της. Το πρωτόκολλο για τη λειτουργία υπάρχει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν και τότε είχε υπήρχαν σκέψεις για να ανοίξουν οι θύρες, αλλά η ξαφνική έκρηξη των κρουσμάτων άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Συνεπώς, το πλάνο έχει ανάγκη από επικαιροποίηση, βασισμένο στα τωρινά δεδομένα με τους εμβολιασμούς και δεν απαιτείται δουλειά από την αρχή.

Εξυπακούεται πως όσο θα προχωρά ο καιρός, θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί και θα κοπάζει η πανδημίας, τα γήπεδα θα δέχονται όλο και περισσότερο κόσμο.

Οι προϋποθέσεις για το ποιοι θεατές θα μπορούν να εισέρχονται θα συζητηθούν στην ομάδα εργασίας. Για παράδειγμα, η Κυβέρνηση εξετάζει μήπως η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους, σε ένα είδος προνομίου για όσους εμβολιάζονται. Ωστόσο, όλα θα διευκρινιστούν από την επιτροπή. Αυτό που φαντάζει πλέον βέβαιο είναι ότι οι οπαδοί θα βρεθούν ξανά στις εξέδρες στη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ