Αγκιμπού Καμαρά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «διαμαντάκι» του Θρύλου (vids)

Αγκιμπού Καμαρά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «διαμαντάκι» του Θρύλου (vids)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες «κλοπές» με την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά και to10.gr παρουσιάζει τον winger από τη Γουινέα που αποτελεί έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες «κλοπές» των τελευταίων ετών και απέκτησε τον Αγκιμπού Καμαρά, με τον 20χρονο εξτρέμ να αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και συμφώνησαν με τον νεαρό ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα που θεωρείται ένα από τα «διαμάντια» του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Υπό το ραντάρ τόσο των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που παρακολουθούσαν την περίπτωση του, αλλά και της Λιλ που έχασε ως ελεύθερο τον παίκτη, με τον Ολυμπιακό να κάνει μια κίνηση που σε 2-3 χρόνια μπορεί να του αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως ακριβώς συμβαίνει με ανάλογες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια και όπως θα συμβεί κάποια στιγμή με τον συνεπώνυμο του Μαντί Καμαρά.

To10.gr ήταν αυτό που αποκάλυψε τη σπουδαία αυτή κίνηση του Ολυμπιακού, πριν μερικές εβδομάδες και πλέον ο Καμαρά προπονείται στον Ρέντη υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Επίσης ο 20χρονος winger αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους Πειραιώτες, ενώ οι απολαβές του θα κυμαίνονται στα επίπεδα των Σισέ, Μπα και Καμαρά όταν πρωτοαποκτήθηκαν από τη Β’ Γαλλίας. Από εκεί και πέρα ο Καμαρά καλείται να αποδείξει την αξία του στον Ολυμπιακό, όπου προορίζεται για την πρώτη ομάδα και όχι για τη Β’, με σκοπό να βελτιωθεί και να εκτοξεύσει την αξία του όπως συνέβη και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις. Εξάλλου, έχει όλο το υπόβαθρο για να τα καταφέρει.

Το10.gr με αφορμή τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό παρουσιάζει τον Αγκιμπού Καμαρά, τη μεγαλύτερη «κλοπή» των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια, ο οποίος μπορεί σε μερικά χρόνια να εκτοξεύσει την αξία του στο λιμάνι και να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν γύρω από το όνομα του.

Το ξεκίνημα στη Γουινέα και η Λιλ

Ο Καμαρά έχει γεννηθεί στη Γουινέα στις 20 Μαϊου του 2001 και έκανε το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής εκεί όπου μεγάλωσε. Τη σεζόν 2017-18 είχε την πρώτη του καλή χρονιά με τους Elephants of Coléah, ενώ είχε και την πρώτη του συμμετοχή στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, όταν έφτασε με την Κ17 της Γουινέας στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17. Οι εμφανίσεις του στην Αφρική δεν πέρασαν απαρατήρητες και όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια οι Γάλλοι ήταν αυτοί που είδαν το τεράστιο ταλέντο του. Το 2018 λοιπόν η Λιλ έκανε την κίνηση της και απέκτησε τον Καμαρά.

Έκτοτε αγωνίστηκε με τη Λιλ Κ17 και Κ19 σε τουρνουά στη Σενεγάλη και τα πήγε περίφημα τον Μάρτιο του 2019, μήνας ο οποίος ήταν και αυτός που ώθησε τη Λιλ να του προσφέρει και συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, αφού έβλεπε στο πρόσωπο του έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μέλλον. Λίγους μετά και αφού είχε πρόβλημα με τη βίζα του έφτασε στη Γαλλία και ξεκίνησε το ευρωπαϊκό όνειρο με τους λιλουά.

Ο Καμαρά όμως στις πρώτες του προπονήσεις είχε έναν τραυματισμό που τον πήγε λίγο πίσω, ωστόσο έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Βαλενσιέν, αφήνοντας άφωνους τους Γάλλους για την ικανότητα του στο ένας με έναν, αλλά και τον τρόπο που αγωνίζεται αφού γράφτηκε ότι είναι λες και παίζει ένας παίκτης 25-26 χρονών.

Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στη Γαλλία, η εθνική Γουινέας Κ23 και εν συνεχεία και η πρώτη ομάδα έκαναν συνεχώς κλήσεις στον παίκτη, όμως ο τραυματισμός του ανάγκαζε τους «λιλουά» να απαντάνε αρνητικά. Συνολικά στην πρώτη του χρονιά όμως έπαιξε στην εθνική κάνοντας πράξη το ένα του όνειρο, ενώ πήρε πολλές συμμετοχές με τη Β΄ ομάδα της Λιλ κυρίως στο Youth League. Ο Καμαρά έπαιξε σε 24 ματς και είχε 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ τη φετινή σεζόν είχε 26 συμμετοχές. Στην πρώτη ομάδα της Λιλ έκανε και τις δυο χρονιές προπονήσεις, όμως αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι φέτος και έκανε όργια. Αυτό με την Ντιζόν για το Λιγκ Καπ, όπου σκόραρε μάλιστα.

Γενικότερα, δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά έχει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα. Εμφανίσεις που είχαν και έχουν αναγκάσει ομάδες από όλη την Ευρώπη να έχουν κάνει σκάουτινγκ για εκείνον. Όμως ο Ολυμπιακός είναι αυτός που με αστραπιαίες κινήσεις τον έκανε δικό του κάνοντας μια σπουδαία επένδυση. Εκτός απο τη Λιλ είναι σημαντικό πως είναι ήδη διεθνής με την εθνική του ομάδα έχοντας φέτος ήδη δυο συμμετοχές κόντρα σε Χιλή και Τουρκία, ενώ μετράει φυσικά παιχνίδια και με την Κ17 και Κ23 της Γουινέας.

Ο εντυπωσιακός και ολοκληρωμένος τρόπος παιχνιδιού

Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι ένας εξτρέμ που είναι μικρός σε μέγεθος (1.67), αλλά ικανότατος τόσο με την μπάλα στα πόδια αλλά και χωρίς αυτή. Η τεχνική του κατάρτιση παρόλο ότι είναι μόλις 20 χρονών και η αντίληψη του είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και τον έχουν σε μια λίστα με τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Αφρικής, ενώ το χαμηλό κέντρο βάρους που έχει τον κάνουν σχεδόν άπιαστο από τους αντίπαλους αμυντικούς. Είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος winger, αφού θεωρείται εξαιρετικός στο ένας με έναν, ενώ επωφελείται και αρέσκεται στο παιχνίδι κυριαρχίας και κατοχής, αφού μπορεί να κινηθεί τόσο στην πλάτη της άμυνας, αλλά και σε καταστάσεις όπου έχει την μπάλα στα πόδια του.

Είναι ένας σύγχρονος εξτρέμ που πατάει συχνά πυκνά περιοχή, όμως πάντα ξεκινάει από τη πλάγια γραμμή, δίνοντας πλάτος στο παιχνίδι. Όπως έχει μάθει τόσο από τη Γουινέα, αλλά κυρίως από τη Λιλ και το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως δεκάρι σε παιχνίδι της Β’ ομάδα της Λιλ, πολύ απλά διότι έχει εξαιρετική ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι.

Μέρα με τη μέρα βελτιώνει τον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ δουλεύει πολύ στη φυσική του κατάσταση, την ταχύτητα του και τα τελειώματα του. Στον Ολυμπιακό έχει μοναδική ευκαιρία και λόγω των εγκαταστάσεων, αλλά και λόγω του πως λειτουργεί σαν οργανισμός να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει ένας τοπ εξτρέμ που θα κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Εξάλλου στη Γαλλία έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει…

Η αποθέωση από τον Κριστόφ Γκαλτιέ

Ο Αγκιμπού Καμαρά είχε πολλές συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα της Λιλ, ενώ με την πρώτη έπαιξε φέτος σε ένα παιχνίδι στο Κύπελλο, στο οποίο μάλιστα σκόραρε. Ηταν ο αγώνας με την Ντιζόν. Μετά το παιχνίδι με την Ντιζόν ο προπονητής της Λιλ, Κριστόφ Γκαλτιέ, είχε αποθεώσει τον 20χρονο μεσοεπιθετικό για την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει τα εξής για τον Αγκιμπού Καμαρά:

«Είναι πολύ δυνατός και πειθαρχημένος. Ακολούθησε κατά γράμματα την τακτική της ομάδας και πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ. Ένα γκολ που θα του δώσει αυτοπεποίθηση και θα τον βοηθήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Ο Αγκιμπού ήρθε στον σύλλογο την περασμένη σεζόν. Τον έχω δει να παίζει με την δεύτερη ομάδα. Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα. Δεν κάνει περιττά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χάνει εύκολα την μπάλα. Είναι πολύ σταθερός και δεν κάνει εύκολα λάθη στις πάσες του. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά, γεγονός που μας δίνει έξτρα επιλογές. Καταλαβαίνει γρήγορα όσα του ζητάμε και διορθώνει τα λάθη του.

Είναι δυναμικός, ακούει τις παρατηρήσεις που του κάνουν στις προπονήσεις και είναι ένας παίκτης υψηλών προδιαγραφών. Ολοι στην ομάδα προσπαθούν να τον βοηθήσουν να βελτιωθεί».

Τα βραβεία και η λατρεία στη Γουινέα

Ο Αγκιμπού Καμαρά μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει όλο τον κόσμο στην πατρίδα του. Άπαντες μιλούν με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του, αλλά και τη νοοτροπία που έχει ως αθλητής, ενώ τόσο προπονητές όπως ο πρώην δικό τους, Αλφά Ντιαγέ Ντιαλό, πιστεύουν ότι στην Ευρώπη θα διαπρέψει και σε λίγα χρόνια θα είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει βγάλει η Γουινέα.

Ο 20χρονος winger είχε καταφέρει κάτι απίθανο μάλιστα όταν ακόμη αγωνιζόταν στην πατρίδα του σε ηλικία 16 ετών, καθώς ήταν υποψήφιος για τα καλύτερα βραβεία στη Γουινέα. Το Nimba d’Or 2017, όπου θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο πρωτάθλημα.

Εκτός αυτού όμως έχει κατακτήσει ήδη μια πολύ σημαντική διάκριση στην πατρίδα του, αφού το 2018 ψηφίστηκε ως η «μεγαλύτερη ελπίδα» στη Γουινέα στο ποδόσφαιρο και ο παίκτης που θα γράψει ιστορία. Πραγματικά όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από όλα τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός χτύπησε «φλέβα χρυσού» για αυτό και μιλάμε για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «κλοπή» αφού ο Καμαρά μπορεί στην Ελλάδα και υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς να εκτοξεύσει την αξία του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ