Ολυμπιακός: Όταν ο Πιερ Κουντέ θα συναντήσει τον Γιαν Εμβιλά

Ολυμπιακός: Όταν ο Πιερ Κουντέ θα συναντήσει τον Γιαν Εμβιλά

Ένας ποδοσφαιρικός γιος του Τσόλο Σιμεόνε στο πλευρό του περσινού MVP. Και δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω ποιος είσαι…

Στο football factory της Μαδρίτης, δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Δεν τους επιτρέπει ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε. Ο 51χρονος Αργεντινός προπονητής που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Ατλέτικο, κάνοντας μια ολόκληρη ομάδα προέκταση του εαυτού του.

Όποιος τον θυμάται στους αγωνιστικούς χώρους -να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή- τον «βλέπει» ακόμη στη γωνιά του πάγκου. Τον συναντά όμως και στον τρόπο με τον οποίο οι «Ροχιμπλάνκος» όχι μόνο επιβιώνουν στον πόλεμο με τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα αλλά πολλές φορές νικούν.

«Ρομπότ». Μόνο λογική. Τα πάντα για την επικράτηση. Για το μεγάλο στόχο. Και όταν λέμε τα πάντα: Εννοούμε τα πάντα. Ακόμη και τη «θυσία» κάποιων εκ των ποδοσφαιρικών του τέκνων. Δεν δίστασε όταν ήρθε η ώρα να τους ζητήσει να φτιάξουν βαλίτσες και να ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον κύριο που εδώ και λίγα λεπτά ανήκει στον Ολυμπιακό. Τον Πιέρ Κουντέ Μαλόν.

Ναι, ο 26χρονος Καμερουνέζος είναι ποδοσφαιρικός του «γιος». Και ας μην πρόλαβε να πάρει την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο. Ο «Τσόλο» τον ξεχώρισε από την πολυκοσμία των υποδομών το 2016. Εκείνος -σχεδόν σε καθημερινή βάση- τον «ανέβαζε» στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις προετοιμάζοντας τον για το μεγάλο βήμα. Το δικό του στιλ και οι ιδέες του επηρέασαν το «Λιοντάρι» και τον εξέλιξαν σε έναν box to box χαφ από εκείνους που κάνουν στο γήπεδο τα πάντα. Ο Σιμεόνε επέβαλε στη διοίκηση και την ιδέα μιας ρήτρας 20 εκατ ευρώ για χάρη του, προτού δοθεί με δανεισμό στη Γρανάδα (2017-18) για τις απαραίτητες παραστάσεις. Όταν όμως το καλοκαίρι του ΄18 ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα και τη μεγάλη επιστροφή; Όταν ήταν πλέον η σειρά του να βγει στον αφρό των «Ροχιμπλάνκος»; Εμφανίστηκε η Μάιντζ με 7.5 εκατ ευρώ στα χέρια. Και ο Αργεντινός προπονητής –που μεταξύ άλλων καμαρώνει για πωλήσεις 860 εκατ ευρώ στη Μαδρίτη- δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Του επέτρεψε να φύγει…

Μεταξύ μας: Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Αν δεν είχε συμβεί τότε εκείνο το «αντίο» μάλλον δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση σήμερα ο Καμερουνέζος να ήταν στο επίκεντρο της δική μας συζήτησης. Δεν θα ήταν σήμερα δική του η μέρα. Η αφετηρία του στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Και η προσδοκία για όσα έρχονται. Διότι πώς να μην μπεις στον πειρασμό να αναρωτηθείς για τα επόμενα. Πιο συγκεκριμένα για εκείνη την ώρα που το «Λιοντάρι» θα σταθεί πλάι τον Γιαν Εμβιλά εκεί στη… μέση του αγωνιστικού χώρου.

Αδιαπραγμάτευτος MVP της σεζόν 2020-21 ο Γάλλος εγκεφαλικός χαφ για τον Ολυμπιακό. Το πληθωρικό παιχνίδι, η ηρεμία του, οι σωστές αποφάσεις, η ικανότητα να λειτουργεί ως play maker από την ζώνη του build up. Αν έμπαιναν οι ικανότητες του σε μηχανή αναζήτησης για το τέλειο συμπλήρωμα; Μπορεί κάλλιστα να εμφανίζονταν στο πλάι μια φωτογραφία του Πιέρ Κουντέ. Ενός box to box που έχει σε απόθεμα όσα συμπληρώνουν ένα ολοκληρωμένο δίδυμο. Εκρηκτικός, δυνατός, με γεμάτους τους physical δείκτες και με την ικανότητα να αλλάζει τον ρυθμό. Κλασικός χαφ «transition» και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού: «6-8» από εκείνα που κάνουν περισσότερη δουλειά στο γήπεδο δίχως τη μπάλα παρά με αυτή στα πόδια τους.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη στο ρόστερ του τον αρχηγό Ανδρέα Μπουχαλάκη και βέβαια την ορχήστρα που ακούει στο όνομα Μαντί Καμαρά (ναι, χθες η Tuttosport σε ρεπορτάζ της τον αποκαλούσε νο 1 στόχο της Νάπολι αλλά ακόμη είναι εδώ). Άραγε να το λένε και στην Πορτογαλία εκείνο το «δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις»; Γιατί στον Ρέντη σχηματίζεται η καλύτερη μεσαία γραμμή που είδαμε εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα καρέ που δίνει απίθανες δυνατότητες στο σύνολο. Και ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη της προσδοκίας.

Για την ιστορία; Σύμφωνα με το transfermarkt οι δύο τους, ο Κουντέ και ο Εμβιλά το καλοκαίρι του ΄19 είχαν ακριβώς την ίδια χρηματιστηριακή αξία. Από 10 εκατ ευρώ έκαστος! Άντε να έλεγε κάποιος ότι δύο χρόνια μετά θα ετοιμάζονταν να γίνουν «συνέταιροι» στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ