Εντμίλσον Τζούνιορ: Ένας… «Ποντένσε» που σκοράρει (Vids)

Εντμίλσον Τζούνιορ: Ένας… «Ποντένσε» που σκοράρει (Vids)

Το όνομα του Εντμίλσον Τζούνιορ «έπεσε» στο τραπέζι του Ολυμπιακού για τα άκρα και to10.gr παρουσιάζει τον 26χρονο εξτρέμ που μπορεί να κάνει τη διαφορά στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το «σαφάρι» για τον εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει φτιάξει μια λίστα από σπουδαία ονόματα από το πάνω ράφι. Παίκτες όπως ο Κριστιάν Παβόν, που διαβάσατε ότι απασχολεί τους ερυθρόλευκους από to10.gr, ο Ζορζ Κέβιν Ενκουντού, αλλά και εσχάτως ο Εντμίλσον Τζούνιορ Πάουλο ντα Σίλβα.

To10.gr έγραψε χθες το βράδυ για τον εξτρέμ της Αλ Ντουχαΐλ και πρώην παρτενέρ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Ο Εντμίλσον Τζούνιορ, όπως είναι γνωστός, είναι ένας ακραίος επιθετικός που θυμίζει αρκετά τον Ντάνιελ Ποντένσε, είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο πλευρές. Πρόκειται για εξτρέμ με πολλά χαρίσματα, ενώ έχει και το εύκολο γκολ, κάτι που κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την περίπτωση του για τον Ολυμπιακό.

To10.gr με αφορμή το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Βέλγο ακραίο επιθετικό, γεννημένο στη Λιέγη, από Βραζιλιάνους γονείς, παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον υποψήφιο στόχο του Μαρτίνς, που βρίσκεται ανάμεσα στα 2-3 ονόματα που τσεκάρονται από τον Ολυμπιακό.

Ο Εντμίλσον Τζούνιορ είναι 26χρονών και του αρέσει να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, παρότι είναι δεξιοπόδαρος. Είναι ικανότατος στο να συγκλίνει και είτε να τελειώνει μόνος του φάσεις, είτε να μοιράζει την μπάλα στους συμπαίκτες του. Τα νούμερα του εξάλλου την τελευταία σεζόν μιλούν από μόνα τους. 27 ματς με την Αλ Ντουχαϊλ σε όλες τις διοργανώσεις με 14 τέρματα και 7 ασίστ για έναν παίκτη που σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εχέγγυα για να λάμψει.

Το ξεκίνημα στο Βέλγιο και τα 7.000.000 ευρώ μεταγραφή

Ο Εντμίλσον όπως διαβάσατε και νωρίτερα γεννήθηκε στη Λιέγη από γονείς Βραζιλιάνους και πρώτος του στόχος και όνειρο από πολύ μικρή ηλικία ήταν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ο 26χρονος εξτρέμ (19/08/1994) μεγάλωσε δύσκολα, αφού οι γονείς του χρειάστηκε να εγκλιματιστούν σε μια χώρα όπως το Βέλγιο, όμως κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης και φαινόταν από νωρίς ότι έχει στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Η Σιντ Τρούιντεν είδε το ταλέντο του και τον έκανε δικό της, με τους γονείς του να τον στηρίζουν σε όλη τη διαδρομή του. Στη βελγική ομάδα πήρε τον χρόνο που ήθελε και μεγαλούργησε. Από το 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016 αγωνίστηκε σε 96 ματς, όπου σκόραρε 10 τέρματα και μοίρασε 6 ασίστ.

Η Σταντάρ Λιέγης όμως που τον είχε χάσει ως ελεύθερο το 2012 αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση του μετά τα όσα έκανε 3,5 χρόνια στη Σιντ Τρούιντεν. Έτσι τον Ιανουάριο του 2016 τον αγόρασε, καταβάλλοντας 1,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά στην Σταντάρ ο Εντμίλσον Τζούνιορ έμεινε 1,5 χρόνο και έπαιξε σε 96 ματς σκοράροντας 23 φορές και μοιράζοντας 13 ασίστ, ενώ κατέκτησε και δυο κύπελλα (2016, 2018). Αυτός ο 1,5 χρόνος ήταν και το «εισιτήριο» για την πανάκριβη μεταγραφή που έκανε το καλοκαίρι του 2018, όταν η Αλ Ντουχαΐλ του προσέφερε ένα «χρυσό» συμβόλαιο και τον αγόρασε για 7.000.000 ευρώ από τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Εντμίλσον υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 (πρόσφατα μάλιστα) με την πρώην ομάδα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και έκτοτε κάνει «παπάδες». Φυσικά αγωνίζεται βασικός εδώ και περίπου τρία χρόνια στο Κατάρ και είναι από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος. Συνολικά αυτή την τριετία μετράει 82 ματς όπου έχει βρει δίχτυα 27 φορές, ενώ έχει και 17 ασίστ. Την περσινή σεζόν μάλιστα οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Κατάρ, έχοντας 6 γκολ και 5 ασίστ σε 19 ματς, ενώ έχει απασχολήσει τόσο το 2019 ομάδες της Premier League (όπως η Μπράιτον και η Κρίσταλ Πάλας), αλλά και πέρσι ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο Ελ Αραμπί και η επιστροφή στην Ευρώπη

Η περίπτωση του Εντμίλσον Τζούνιορ δεν είναι απλή για τον Ολυμπιακό. Η αξία του είναι πάνω από 3.800.000 ευρώ, ενώ η ομάδα από το Κατάρ είχε δώσει 7.000.000 για να τον αποκτήσει το 2018. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, με τις πιθανότητες να μιλούν για δανεισμό. Ο ίδιος όμως φαίνεται να θέλει την επιστροφή του στην Ευρώπη και ιδανικά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που πρωταγωνιστεί.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι μια ανάλογη περίπτωση εξάλλου, με τον Μαροκινό να είναι συμπαίκτης με τον Εντμίλσον πριν από τρεις σεζόν στην Αλ Ντουχαΐλ. Και να έχουν μια αψεγάδιαστη συνεργασία, μια συνύπαρξη ιδανική. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει και τώρα αλλά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ο 26χρονος εξτρέμ θέλει να παίξει σε μια ομάδα επιπέδου Champions League και ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι η ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί να παίζει ρόλο-κλειδί, εφόσον ξεκινήσουν οι επαφές για την απόκτηση του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ