Άρης- Χάιντουκ 1-3:  Χτύπησε «καμπανάκι» ενόψει της Αστάνα (vids)

Άρης- Χάιντουκ 1-3: Χτύπησε «καμπανάκι» ενόψει της Αστάνα (vids)

Οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν απο τη κροατική ομάδα στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι τους, πληρώνοντας τα αμυντικά τους λάθη, τα οποία και πρέπει να διορθώσουν ενόψει των αγώνων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο Άρης πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και ηττήθηκε με 3-1 από την Χάιντουκ Σπλίτ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι του. Οι κιτρινόμαυροι αδίκησαν τους εαυτούς τους, καθώς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, όμως «πληγώθηκε» από την ανασταλτική λειτουργία του. Ο Άρης θα πρέπει σίγουρα να διορθώσει τα λάθη του, ενόψει των δύο αγώνων με την Αστάνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Έγινε ξεκάθαρο και στο χθεσινό παιχνίδι οτι χρειάζεται ενίσχυση και μεταγραφές στην άμυνα.

Δοκιμές από τον Μάντζιο

O Άκης Μάντζιος κράτησε στον πάγκο τους Γκάμα, Κουεστα και Μάνο, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τους νεαρούς Χατζηπιρπιρίδη και Ασλανίδη, ενώ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-31 και τον Μανσίνι στη κορυφή της επίθεσης.

Άνοιξε το σκορ ο Λιβάγια

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έφτανε σχετικά εύκολα στη μεγάλη περιοχή της κροατικής ομάδας, χωρίς, όμως να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Χάιντουκ άνοιξε το σκορ. Μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Σιαμπάνη, η μπάλα κατέληξε στον Λιβάγια, που με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή τη έστειλε στα δίχτυα. Μετά το γκολ ανέβασε ρυθμούς η κροατική ομάδα και άσκησε πίεση. Στο 14ο λεπτό η Χάιντουκ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ μετά από κεφάλια του Σιμιτς από το ύψος της μικρής περιοχής. Εξι λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από γύρισμα του Μανσίνι από αριστερά, ο Δεληζήσης έκανε τη προβολή μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Πόσαβετς μπλόκαρε τη μπάλα.

Ισοφάριση απο Χατζηπιρπιρίδη

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν ρυθμούς και ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20ο λεπτό. Στο 22ο λεπτό έφτασαν, μάλιστα, στην ισοφάριση, με ένα καταπληκτικό σε δημιουργία γκολ του Χατζηπιρπιρίδη. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Μπερτόλιο και Γκαρσία, ο τελευταίος πάσαρε στον νεαρό μεσοεπιθετικό, που πλάσαρε εύστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά. Στο 28′ ο Λιβάγια έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα, όμως  βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Άρη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντίθεση, με τους γρήγορους Μπρούνο, Μανσίνι και Μπερτόλιο, χωρίς, όμως να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σωρεία ευκαιριών για τον Άρη

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γκάμα στη θέση του Χατζηπιρπιρίδη, τον Μπεναλουάν στη θέση του Ασλανίδη και τον Σάσα στη θέση του Γκαρσία. Στο 50ο λεπτό, οι κιτρινόμαυροι έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, όταν ο Μανσίνι σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει και στο 60ο λεπτό ο Γκάμα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Μπρούνο, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον  Μανσίνι να απειλεί με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Ντεμπούτο για Χαϊροβιτς

Ο Ιζέτ Χαϊροβιτς έκανε στο σημερινό παιχνίδι το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Ο Βόσνιος πέρασε στο παιχνίδι στο 72′ και αγωνίστηκε αρχικά ως επιτελικός μέσος και στη συνέχεια στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Σε ορισμένες φάσεις έδειξε δείγματα της κλάσης του, ήταν, όμως φανερό οτι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Γκολ από Ζάιρο και Λιούμπισιτς

Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Χάιντουκ κατάφερε στη πρώτη της , ουσιαστικά καλή στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 73ο λεπτό Ζάιρο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σιαμπάνη. Πέντε λεπτά αργότερα οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν και πάλι λάθος στην άμυνα του Άρη και ο Λιούμπισιτς με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Σιαμπάνη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ασλανίδης (46′ Μπεναλουάν), Δεληζήσης, Ματίγια (71’ Κριμιτζάς), Γκαρσία (46’ Σάσα), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Γκάμα), Μπερτόλιο (Τσαγκαλίδης 71’), Μπρούνο (63’ Μάνος), Μαντσίνι (71’ Χαΐροβιτς)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Γκούσταφσον): Πόσαβετς, Ντέλοβα, Σίμιτς, Έλεζ, Τσόλινα, Ατανάσοφ, Βούκοβιτς, Σαχίτι, Λιβάγια, Μπίουκ, Μλάκαρ. Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σέντιτς, Ντιμιτρόφ, Μπρκλιάτσα, Τσάλουσιτς, Ζάιρο, Σκάριτσιτς, Τσούιτς, Ντόλτσεκ, Τσούμπελιτς, Λιούμπιτσιτς, Διαμαντάκος

Δείτε τα γκολ του φιλικού:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ