Βάτσλικ, Κουντέ, Τικίνιο: Πιάσε με αν μπορείς…

Βάτσλικ, Κουντέ, Τικίνιο: Πιάσε με αν μπορείς…

Οι ανταγωνιστές του έπρεπε να προσπαθήσουν να τον φτάσουν, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ξεφεύγει ακόμα περισσότερο με μεταγραφές από το «πάνω ράφι» της αγοράς.

Τι κοινό έχουν ο Τόμας Βάτσλικ, o Τικίνιο και ο Πιερ Κουντέ, εκτός από το ότι εντάχτηκαν στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι; Και οι τρεις θεωρούνται μεταγραφές από το «πάνω ράφι». Είναι παίκτες οι οποίοι έρχονται με σκοπό να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο ένα ρόστερ που υπερέχει πολύ των δεδομένων της Superleague.

Πρόκειται για τρεις προσθήκες με τις οποίες ο πρωταθλητής Ελλάδας ανεβάζει το επίπεδο του και αποδεικνύουν την πρόθεση του να διατηρήσει τα κεκτημένα του και να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση του από τους εν Ελλάδα ανταγωνιστές του.

Γιατί ο Τόμας Βάτσλικ έρχεται τυπικά ως αντικαταστάτης του Ζοσέ Σα, αλλά στην πραγματικότητα έχει καλύτερες προδιαγραφές από τον προκάτοχο του. Ο Τσέχος ανήκε στην (μόνιμη…) κάτοχο του Europa League Σεβίλλη, ενώ προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Euro με την Τσεχία. Παρά τις περγαμηνές του, ο Βάτσλικ αγνόησε τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και προτίμησε τον Πειραιά, σε μία κίνηση ενδεικτική των κινήτρων με τα οποία εγκαταστάθηκε στη χώρα μας.

Ο Πιέρ Κουντέ δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη με τη Μάιντς εξαιτίας ενός πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά δεν παύει να είναι ένας χαφ με εξαιρετικά στοιχεία. Διεθνής Καμερουνέζος, προϊόν των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 26χρονος μέσος θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και προστίθεται στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τις άλλες μονάδες που έχει στη διάθεση του ο Πορτογάλος.

Όσο για τον Τικίνιο, ο Βραζιλιάνος μετά την περιπέτεια της Κίνας ήθελε μία πρόκληση στην Ευρώπη και τη βρήκε στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος ξέρει ότι είναι ένας δεινός σκόρερ και δεν φοβήθηκε τον ανταγωνισμό με τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν, δύο παίκτες που φορούν τα «ερυθρόλευκα» εδώ και μία διετία και σκοράρουν ακατάπαυστα. Ο Τικίνιο στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του στο προ ημερών φιλικό, αλλά θα ανακάμψει και θα έχει τις ευκαιρίες του στη διάρκεια της σεζόν για να γεμίσει με… γκολ τον λογαριασμό του.

Όποιος αμφιβάλλει για την αξία των τριών παικτών, εκτός από τα βιογραφικά τους, δεν έχει παρά να κοιτάξει τις ενισχύσεις των άλλων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσοι ποδοσφαιριστές Α’ διαλογής ακούστηκαν για την Τούμπα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, λάκισαν… Νωπό είναι το «όχι» του Βάτσλικ στον ΠΑΟΚ, δεν πέρασε πολύς καιρός από τη «χυλόπιτα» του Ντα Σίλβα στην ΑΕΚ. Όσο για τον Παναθηναϊκό, εκεί δεν ακούγεται κανείς πρωτοκλασάτος για μεταγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ