Παναθηναϊκός : Προπονητής των ντέρμπι ο Ουζουνίδης

Παναθηναϊκός : Προπονητής των ντέρμπι ο Ουζουνίδης

Ο Ουζουνίδης έχει ποσοστό 75% θετικών αποτελεσμάτων σε ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αήττητος με τον αιώνιο, 50% σε νίκες. 

Το κόστος του ρόστερ του Παναθηναϊκού από τον Γενάρη του 2017, όταν στον πάγκο πλέον βρισκόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, συνεχώς μειώνεται. Την περασμένη περίοδο το κόστος του ήταν δεδομένα μικρότερο τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ.

Για την τρέχουσα σεζόν δεν χρειάζεται να κάνουμε συγκρίσεις. Απλώς προσθέτουμε ότι και της ΑΕΚ το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο. Ο 50χρονος τεχνικός, όμως, τόσο πέρσι, όσο και φέτος κοίταξε –με δύο εξαιρέσεις- στα μάτια τους πιο πλούσιους αντιπάλους του. Σε σημείο που να μετράει ποσοστό νικών 50%. Και το αήττητό του ποσοστό είναι 75%!

Πρώτα απ’ όλα είναι από τους λίγους προπονητές στον Παναθηναϊκού που σε τρία ματς είναι αήττητος σε ντέρμπι αιωνίων. Αν, μάλιστα, είχε νικήσει στο Φάληρο θα ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κατέχει μόνο ο αείμνηστος Πολωνός, Κάζιμιρ Γκόρσκι, με τρεις σερί επιτυχίες κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είδε μόνο σε δύο ματς την ομάδα του να χάνει κατά κράτος. Τη μία από… επιλογή. Στην Τούμπα την τρέχουσα σεζόν δέχθηκε νωρίς γκολ στα δύο ημίχρονα και μοιραία γνώρισε τη συντριβή με 4-0. Πέρσι στο ίδιο γήπεδο έχασε 3-0 με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο, αλλά σε εκείνον τον αγώνα έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα, αφού τρεις μέρες αργότερα διεξαγόταν ο πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο.

Σε δώδεκα ντέρμπι, λοιπόν, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (δεν υπολογίζουμε το Κύπελλο και το ματς που διεκόπη στα play offs) ο απολογισμός είναι έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Ποσοστό νικών 50%. Και αήττητο ποσοστό 75%. Αν προσθέσουμε το κύπελλο (μία νίκη, μία ήττα με τους Θεσσαλονικείς) και θεωρήσουμε ότι το ματς στα play offs έμενε έως το τέλος ως είχε όταν διεκόπη, δηλαδή 1-0, τότε ο απολογισμός θα ήταν 8-3-4, το ποσοστό νικών θα ανέβαινε στο 53,4% και το αήττητο θα μειωνόταν ελάχιστα σε 73,3%.

Φέτος ο Ουζουνίδης με τα αμέτρητα προβλήματα, τις συνεχείς απουσίες και εν κατακλείδι ένα ιδιαίτερα φτωχό ρόστερ μετά τον Γενάρη, έχει απολογισμό μία νίκη (Ολυμπιακό), δύο ισοπαλίες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, με την Ενωση να ισοφαρίζει στο 90’) και μία ήττα στην Τούμπα. Με γκολ τρία υπέρ κι έξι κατά. Με τις ομάδες του κέντρου, όμως, είναι αήττητος μέχρι στιγμής και στις 18 Μαρτίου πάει στο ΟΑΚΑ.

Την περασμένη περίοδο, πάντα σε ό,τι αφορά πρωτάθλημα και play offs, ο απολογισμός ήταν πέντε νίκες. Επικράτησε εντός του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα (1-0) κι εκτός στα play offs (2-3) με πάρα πολλές απουσίες. Νίκησε εντός τον Ολυμπιακό με τελικές 12-1! Νίκησε επίσης την ΑΕΚ 2-3 στο ΟΑΚΑ και 1-0 στα play offs (κι αφού είχε απουσίες και κακή ψυχολογία απ’ όσα είχαν προηγηθεί με τη διακοπή για το κουτάκι μπύρας στον Ίβιτς). Έφερε επίσης 0-0 εντός με την ΑΕΚ και γνώρισε δύο ήττες. Μία από την Ένωση στα play offs με γκολ στο 85’ του Χριστοδουλόπουλου και μία στην Τούμπα.

Κάστρο

Για τη Λεωφόρο ούτε συζήτηση. Ο Ουζουνίδης με τον Παναθηναϊκό δεν έχει γνωρίσει ήττα σε ντέρμπι μέσα στο σπίτι του «τριφυλλιού». Σε έξι ματς δεν έχει ηττηθεί (επτά με τον περσινό ημιτελικό κυπέλλου που νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ). Ήττα έχει μόνο στα χαρτιά από τους Θεσσαλονικείς. Έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες (και οι δύο με την Ένωση για το πρωτάθλημα) κι απομένει φέτος να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ.

Τελικές

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία φάσεων εκεί ο Παναθηναϊκός υστερεί ελάχιστα παρά το μικρότερο μπάτζετ και την έλλειψη επιθετικού σχεδόν από την αρχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι εναντίον του αιωνίου πέρσι και φέτος, το «τριφύλλι» με τον Ουζουνίδη δέχθηκε 5,3 τελικές μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ οι «πράσινοι» σ’ αυτά τα τρία ματς έκαναν 10 τελικές μέσο όρο.
Φέτος στα τέσσερα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έχει 28 τελικές υπέρ, δηλαδή 7 μέσο όρο ανά αγώνα και δέχθηκε 35, δηλαδή 8,75 μέσο όρο ανά παιχνίδι. Τις περισσότερες στην Τούμπα.

Αναλυτικά (οι τελικές του Παναθηναϊκού αναφέρονται πρώτες):

Με ΟΣΦΠ 10-10
ΜΕ ΠΑΟΚ 4-11
ΜΕ ΑΕΚ* 5-9*
ΜΕ ΟΣΦΠ* 9-5

Σημ.: Με αστερίσκο τα εντός έδρας ντέρμπι

Την περασμένη σεζόν οι τελικές ήταν (πάλι πρώτος αναφέρεται ο Παναθηναϊκός στις τελικές) 62 υπέρ, δηλαδή 6,8 μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ το «τριφύλλι» δέχθηκε 71, δηλαδή 7,1 μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά: 

ΠΑΟΚ (play offs) 9-7
ΑΕΚ (play offs)* 4-6
ΑΕΚ (play offs) 4-12
ΠΑΟΚ (play offs, διακ.)* 4-5
ΠΑΟΚ 9-21
ΟΣΦΠ* 12-1
ΑΕΚ 6-10
ΑΕΚ* 6-5
ΠΑΟΚ* 8-4

Σημ.: Με αστερίσκο τα εντός έδρας ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ