Δεν είναι η πρώτη φορά: Το χρονικό των επεισοδίων Λουτσέσκου – Ουάρντα

Δεν είναι η πρώτη φορά: Το χρονικό των επεισοδίων Λουτσέσκου – Ουάρντα

Ραζβάν Λουτσέσκου και Αμρ Ουάρντα είχαν ακόμη ένα επεισόδιο στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ και to10.gr ανατρέχει στην - αν μη τι άλλο - συγκρουσιακή σχέση των δύο ανδρών, η οποία χρονολογείται από την πρώτη θητεία του Ρουμάνου στην Τούμπα.

Διαβάζοντας κανείς την είδηση που έσκασε το μεσημέρι της Τρίτης (13/7) από την προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, σίγουρα δεν θα έπεσε από τα σύννεφα. Έδιωξε λέει ο Λουτσέσκου τον Ουάρντα από το πρόγραμμα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος του δεύτερου. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τις δύο περιπτώσεις και το παρελθόν τους στον Δικέφαλο, σίγουρα δεν έμεινε έκπληκτος.

Θιασώτης της πειθαρχίας και των αυστηρών κανόνων ο Ρουμάνος τεχνικός από τη μία, μάστερ στο να δίνει δικαιώματα και να προκαλεί με τη συμπεριφορά του ο Αιγύπτιος άσος από την άλλη. Κι αν κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν, είχε αφήσει ελπίδες ότι κάτι μπορεί να άλλαξε, με το… καλημέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου φρόντισε να τις διαψεύσει ο Ουάρντα.

Η αρχή και τα πρώτα σύννεφα

Ο 27χρονος πλέον μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2017 και ύστερα από ένα εξάμηνο όπου φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου, παραχωρήθηκε δανεικός στον Ατρόμητο όταν έφτασε στην Τούμπα ο Λουτσέσκου το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν. Ο Ρουμάνος είχε πληροφορηθεί για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Ουάρντα και φρόντισε να απαλλαγεί άμεσα από πιθανούς μπελάδες που μπορεί να του δημιουργούσε.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά στο Περιστέρι όμως, ο Ουάρντα επιστρέφει στην Τούμπα και ο Λουτσέσκου αποφασίζει να του δώσει μία ευκαιρία. Τον κρατάει λοιπόν στο ρόστερ και παρά το γεγονός ότι ο Ουάρντα αρχίζει να μουρμουρίζει γιατί δεν ξεκινάει βασικός, ο Λουτσέσκου καταφέρνει να τον… ηρεμήσει, με τον Αιγύπτιο μάλιστα να σκοράρει κόντρα στην Μπενφίκα για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Λουτσέσκου του δίνει φανέλα βασικού στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο ενώ τον βάζει για ένα ημίχρονο και στη ρεβάνς με τους Πορτογάλους στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Το μεγάλο «μπαμ» και οι συγγνώμες του αδιόρθωτου Ουάρντα

Στα τέλη του Σεπτέμβρη ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά ο Λουτσέσκου όχι μόνο δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει βασικό τον Ουάρντα, δεν τον παίρνει καν στην αποστολή. Ο Ουάρντα γίνεται έξαλλος και δεν πηγαίνει στην προπόνηση ανήμερα του αγώνα, για τους παίκτες που είχαν αποκλειστεί από την αποστολή. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να τεθεί εκτός πλάνων για μία εβδομάδα από τον προπονητή του.

Ακολουθούν αναρτήσεις συγγνώμης από τον Ουάρντα στα social media αλλά τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ δύσκολα για εκείνον. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα ενημερώνει τον μάνατζέρ του πως καλό θα ήταν να αρχίσει να ψάχνει ομάδα για τον πελάτη του ενόψει Ιανουαρίου. Ο Λουτσέσκου αρχικά φαίνεται να τον συγχωρεί ξανά, επιτρέποντάς του να γυρίσει στις προπονήσεις νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε η τιμωρία, ωστόσο τον κρατάει στον πάγο από τα παιχνίδια και περίπου στα μέσα του Οκτώβρη, του δίνει και μία ακόμη – τελευταία – ευκαιρία αρχίζοντας να τον χρησιμοποιεί και πάλι.

Η συμπεριφορά του όμως δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την εξωγηπεδική του ζωή μάλιστα να δίνει συχνά – πυκνά αφορμές. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2019, και λίγους μήνες πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, ο Ουάρντα παραχωρείται και πάλι δανεικός στον Ατρόμητο. Κατά την κοινή του θητεία με τον Λουτσέσκου, ο ιδιόρρυθμος άσος κατέγραψε 22 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ