Επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ – Αυτό το αριστερό μπακ θέλει ο Λουτσέσκου! (vids)

Επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ – Αυτό το αριστερό μπακ θέλει ο Λουτσέσκου! (vids)

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Σλάβια Πράγας, Γιαν Μπορίλ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ, καθώς ο Μπάμπα Ράχμαν δεν παρέμεινε στον Δικέφαλο του βορρά μετά τον 6μηνο δανεισμό του και επέστρεψε στην Τσέλσι. Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν «χτενίζουν» την αγορά για την απόκτηση ενός αριστερού αμυντικού που θα έχει επιθετικές αρετές αλλά και συνέπεια στην άμυνα και ο «εκλεκτός» του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Γιαν Μπορίλ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον Τσέχο διεθνή μπακ που αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro και για αυτό τον λόγο ο ΠΑΟΚ έχει κάνει επίσημη πρόταση για να τον κάνει δικό του στη Σλάβια Πράγας.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την τσεχική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2023 (ανανέωσε τη φετινή σεζόν), παρόλα αυτά ο Δικέφαλος του βορρά έκανε επίσημη κρούση με σκοπό να τον αποκτήσει και μάλιστα άμεσα. Οι ασπρόμαυροι περιμένουν την απάντηση της Σλάβια που θέλει από την πλευρά της να κρατήσει στο ρόστερ της τον αρχηγό της, με την περίπτωση του να μην είναι απλή ωστόσο, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που είναι εδώ και χρόνια πολύ σημαντικό «γρανάζι» στους ερυθρόλευκους.

Όσον αφορά τον Μπορίλ πρόκειται για έναν φύσει επιθετικό μπακ, που όμως είναι συνεπέστατος και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ έχει αγωνιστεί κάποιες φορές στην καριέρα του και σαν δεξιός αμυντικός. Είναι αρχηγός της Σλάβια και ανήκει στην ομάδα της Πράγας από το 2016. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρότι αριστερός μπακ είναι δεξιοπόδαρος, όμως χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δυο του πόδια.

Η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 2.500.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Στη συνέχεια πήγε ως δανεικός στη Βικτόρια Ζιζκόφ, ενώ το 2016 πουλήθηκε από τη Μλάντα στη Σλάβια που είναι μέχρι και σήμερα για 350.000 ευρώ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 381 συμμετοχές, 15 γκολ και 23 ασίστ, ενώ μόνο στη Σλάβια έχει 205 ματς, 10 τέρματα και 16 ασίστ.

Την περασμένη σεζόν στον τσεχικό σύλλογο είχε 43 ματς, 3 γκολ και 5 ασίστ, ενώ κατακτήσει στην καριέρα του 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως έχει παίξει 55 φορές στην καριέρα του ως δεξιός μπακ, λόγω του καλού του ποδιού, ενώ είναι διεθνής με την Τσεχία, έχοντας συνολικά 26 συμμετοχές και ένα πολύ καλό Euro με 4 ματς και πορεία μέχρι τους «8» της διοργάνωσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ