Μεταξάς: «Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αρκεί ο στόχος της παραμονής»

Μεταξάς: «Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αρκεί ο στόχος της παραμονής»

Ο νέος προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων μίλησε για τη νέα σεζόν και για την εξέλιξη της προετοιμασίας.

Τον απολογισμό της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ο νέος προπονητής, Ηρακλής Μεταξάς. Παράλληλα, έθεσε τους στόχους για τη φετινή σεζόν και αναφέρθηκε στις μεταγραφές που απομένουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά:

Η πρώτη του αποτίμηση από τα Γιάννενα:

«Είχα μια εικόνα. Μερικά πράγματα είναι διαφορετικά, μερικά δεν αλλάζουν ποτέ. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα είναι τη στιγμή που βγαίνουμε έξω από τα αποδυτήρια και πατάμε το γήπεδο να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Να πω το πολύ ευχάριστο – γιατί πριν έρθω δεν γνώριζα τα παιδιά, αν και πάντα ακούς κάποια πράγματα πριν έρθεις – όντως οι χαρακτήρες στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλοί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια και με την ενότητα που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είμαι 30 χρόνια προπονητής και είναι σπάνιο φαινόμενο να το βλέπεις αυτό σε όλα τα παιδιά.

Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια πράγματα μέσα από τις προπονήσεις. Δώσαμε το πρώτο φιλικό, στα πρώτα 35 λεπτά κάποια πράγματα τα είδαμε. Μετά έπεσε ο ρυθμός, δεν μπορέσαμε να τον διατηρήσουμε, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε και στα 90, γιατί τα 35 λεπτά δεν φτάνουν, όπως φάνηκε και χθες».

Δεδομένου ότι ο Μορέιρα αποκτήθηκε ήδη, ποια είναι η εισήγησή του για τον Κόντε και πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμα:

«Ο Κόντε είναι γνωστός παίκτης στον ΠΑΣ Γιάννινα, απλά δεν αναφέρουμε αυτή τη στιγμή ονόματα. Σχολιάζουμε και λέμε μόνο για τους παίκτες που είναι στην ομάδα. Αυτό το κάνω πάντα. Τον γνωρίζουμε τον Κόντε, έχουμε καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και τον γιο του, μαζί βγαίνουν οι αποφάσεις και θα βγουν 1-2 ακόμα τέτοιες αποφάσεις για τα μεταγραφικά. Θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για το πότε θα αποφασίσει για το αν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις, πλην του Πανουργιά που ήδη αποτελεί παρελθόν:

«Θα χρειαστώ μερικές μέρες ακόμα, να γίνει και το φιλικό με τον Παναιτωλικό και μετά θα υπάρξει απόφαση».

Για τον φετινό στόχο και κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα από τις πρώτες αγωνιστικές:

«Θα είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα παιχνίδια. Όσον αφορά τον στόχο, ποτέ δεν έβαλα έναν στόχο να είμαστε στο 1, στο 2 ή στο 10. Ο στόχος μου είναι πάντα να χτυπήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Αν το καταφέρουμε αυτό πολλές φορές, θα είμαστε εντάξει και με την κατάταξη στο ταμπλό. Έτσι θα πηγαίνουμε κάθε φορά, με στόχο να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Για το πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα στην πρεμιέρα με άριστα το 10:

«Θα σας πω μία μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, γιατί ακόμα έχουμε μέρες δουλειάς μπροστά μας. Αν συνεχίσουμε με τον ρυθμό που δουλεύουμε τώρα θα είμαστε πολύ έτοιμοι. Με μια προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια χωρίς φιλικά και να βγαίνει χθες τέτοιο πάθος, δύναμη και προσπάθεια, είναι σπάνιο και είναι θετικό».

Για τη φιλοσοφία του και τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα:

«Το να μείνουμε στην κατηγορία δεν το λέω ως στόχο, δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στόχος. Πρέπει να έχουμε περισσότερους. Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Αν το κάνουμε 10 φορές θα είναι καλά, αν το κάνουμε 20, ακόμα καλύτερα και βλέπουμε μετά το αποτέλεσμα.

Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες είναι ότι όλοι θέλουμε να πετύχουμε το γκολ, μπορούμε όμως να κάνουμε το σωστό; Να κάνουμε τις σωστές κινήσεις; Αν τις κάνουμε θα έρθει και το γκολ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το τέλος, αλλά την αρχή και πως θα χτίσουμε αυτό το τέλος. Έτσι θα κινηθεί η ομάδα, ομαδικά.

Αυτό είναι σίγουρα κάτι που το περιμένω και το απαιτώ (σ.σ. την ομαδικότητα). Η ομάδα πρέπει να έχει μία σφραγίδα. Όπου κι αν παίζουμε να ξέρει ο αντίπαλος ότι δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Όποιος και να μας παίξει να σκέφτεται ότι ίσως να μην έχω πολύ όρεξη να αντιμετωπίσω σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αυτό πρέπει να βγαίνει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό».

Για τα λίγα φιλικά:

«Μερικές φορές νομίζουμε ότι αν κερδίζουμε τα φιλικά, θα κερδίσουμε και στα επίσημα. Αν δεν κάνω λάθος η Μπάγερν έχει 4 ήττες σε φιλικά. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα πέσει κατηγορία; Θα παλέψουμε την κατάσταση, αν τα εμπόδια είναι μεγάλα θα πηδήξουμε λίγο παραπάνω και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε εμπειρία από άλλες προετοιμασίες για να πούμε αν είναι καλό ή κακό που είναι λίγα τα φιλικά. Δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο».

Για τα δύο πρόσωπα στο φιλικό με τη Λαμία:

«Δεν μπαίνουμε στα φιλικά και λέμε θα παίξουμε 35-40 λεπτά καλή μπάλα, αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, αλλά και απλοί. Δεν κρατήσαμε καλές αποστάσεις πιστεύω και ίσως πήραμε και παραπάνω θάρρος κάποιες φορές και ξεχάσαμε πράγματα της τακτικής. Έκανε και ο αντίπαλος τις αλλαγές του και του βγήκαν. Αλλά του βγήκαν και από δικά μας λάθη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ