Μακέντα στο «10» – «Πρόβλημα οι ήττες στο πρωτάθλημα, όχι στα φιλικά»

Μακέντα στο «10» – «Πρόβλημα οι ήττες στο πρωτάθλημα, όχι στα φιλικά»

Ο Φεντερίκο Μακέντα έδωσε τη δική του απάντηση για την αρνητική συγκομιδή του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια της προετοιμασίας.

Σε έξι φιλικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης και της ήττας από τη Μίλαν στην Τεργέστη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Μία συγκομιδή που προκαλεί ανησυχία, την οποία ο Φεντερίκο Μακέντα δεν συμμερίζεται και εξήγησε στο «10» γιατί.

Ο Ιταλός επιθετικός υπενθύμισε το καλοκαίρι του 2019 που ο Παναθηναϊκός «πετούσε» στην προετοιμασία, αλλά όταν άρχισαν τα επίσημα επήρθε η κατάρρευση. Επίσης, ο Μακέντα σχολίασε το ματς με τη Μίλαν και τη διαφορά δυναμικότητας.

Οι δηλώσεις του Κίκο Μακέντα στο «10»:

Πως ήταν το συναίσθημα να παίζεις ξανά στην πατρίδα του, μπροστά στους συμπατριώτες σου;

«Μετά από τρία χρόνια νιώθω ωραία που έπαιξα ξανά στην Ιταλία. Ειδικά κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα, όπως η Μίλαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά μου, αλλά είχα πολύ καιρό. Ήταν ένα ευχάριστο συναίσθημα».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τόσο ισχυρούς αντιπάλους όπως η Μίλαν στην Ελλάδα. Θεωρείς ότι εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός;

«Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά. Γιατί πρέπει να αναλογιστούμε ότι η Μίλαν έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και ανήκει σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς, για αυτό και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα στάθηκε καλά και έδειξε μερικές αρετές. Ίσως κάποιες φορές να μην είχαμε την τόλμη που έπρεπε, αλλά σε γενικές γραμμές αντιδράσαμε σωστά».

Νιώσατε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορείτε να ανταγωνιστείτε τους αντιπάλους σας;

«Σε κάποιες φάσεις φάνηκε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν άλλη κλάση, αλλά νομίζω ότι δείξαμε πως και εμείς έχουμε ποιότητα. Είχαμε την ενδεδειγμένη νοοτροπία για αυτό το παιχνίδι, κατά διαστήματα είχαμε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο και ίσως μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε, αλλά θέλω να τονίσω πως κατά τη γνώμη μου, δουλεύουμε με το σωστό τρόπο για να πετύχουμε».

Πιστεύεις ότι είναι πρόβλημα που ο Παναθηναϊκός σε έξι φιλικά δεν έχει πετύχει ούτε μία νίκη;

«Όχι, δεν συμφωνώ ότι αποτελεί πρόβλημα. Πριν δύο χρόνια νικούσαμε στα φιλικά τον Άγιαξ και τη Φέγενορντ, εντυπωσιάζαμε στην προετοιμασία, αλλά στο πρωτάθλημα αρχίσαμε άσχημα. Αυτό που μετράει είναι να πάρουμε νίκες στο πρωτάθλημα και όχι στα φιλικά. Σημασία έχει να κάνουμε αυτά που πρέπει στο πρωτάθλημα».

Θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος;

«Θα είμαστε έτοιμοι. Βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει στο πρώτο επίσημο ματς».

Έχετε προσαρμοστεί πλήρως στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς; Νιώθεις ότι χρειάζεστε πολύ χρόνο ακόμα;

«Παιχνίδι με παιχνίδι κάνουμε όλο και περισσότερα απ’ όσα ζητάει ο προπονητής. Βλέπω πως κάθε μέρα ακολουθούμε όλο και πιο εύκολα τις οδηγίες του, μαθαίνουμε τι θέλει και το εφαρμόζουμε. Ο κόουτς θέλει να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, μπορούμε να το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε. Αυτή η αλλαγή στυλ θέλει χρόνο. Αλλά ξαναλέω ότι έχει σημασία σε πρώτη φάση να πάρουμε τα αποτελέσματα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε νίκες στο πρωτάθλημα».

Η εμπειρία ενός τέτοιου παιχνιδιού, έστω και φιλικού, ήταν πολύ διαφορετική για τους πιο πολλούς παίκτες; Πως το βιώσατε; Σας δίνει το έξτρα κίνητρο για να επαναφέρετε την ομάδα στην Ευρώπη;

«Ήταν μία όμορφη εμπειρία για όλους. Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να αντιμετωπίζουμε αντιπάλους όπως τη Μίλαν. Είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε κορυφαίους παίκτες και να δούμε που βρισκόμαστε. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η επιστροφή στην Ευρώπη, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πιστεύω πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ