Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0

Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0

Ατρόμητος και Πανιώνιος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (0-0) στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να παραμένουν πρώτοι και αήττητοι.

Ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας (0-0), στο Περιστέρι.

Στο πρώτο ημίχρονο η ποιότητα της αναμέτρησης ήταν εξαιρετική, αντάξια της ευρύτερης αγωνιστικής ποιότητας των δύο ομάδων φέτος στο πρωτάθλημα, ειδικά, δε, του πρωτοπόρου Ατρομήτου.

Από το νο1 και το νο5 της κατάταξης λοιπόν, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στην αναμέτρηση να παίξουν επιθετικά, να μην κλειστούν και να κυνηγήσουν την επιθετική αποτελεσματικότητα που θα τους χάριζε το τρίποντο.

Ο Ατρόμητος, όπως έχει συνηθίσει ειδικά στην έδρα του φέτος, πήρε μέτρα από νωρίς στο γήπεδο, επιτέθηκε κατά κύματα με κύριο μοχλό –ποιον άλλον;- τον Ουάρντα, που βρίσκονταν κυριολεκτικά… παντού στο γήπεδο και μάλιστα, ευθύνεται για τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος, με το δοκάρι του στο 10’.

Πάντως, στον Πανιώνιο πρέπει να αναγνωριστεί ότι δεν κλείστηκε. Λεπτό με το λεπτό οι Νεοσμυρνιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο, οργάνωσαν μία συμπαγή κεντρική γραμμή και κράτησαν περισσότερο μπάλα στα πόδια τους, «κλειδώνοντας» προς στιγμήν τα επιθετικά όπλα του Ατρομήτου.

Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με το δίκαιο 0-0 και τη μοιρασμένη –ποιοτικά- εικόνα του ματς να αφήνει υψηλές προσδοκίες σε αμφότερες τις ομάδες, αλλά και στον κόσμο, για το δεύτερο μέρος.

Κι όμως, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αρκετές διακοπές και εναλλαγές κατοχής μπάλας έκαναν σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία φάσεων, με τον Ατρόμητο μεν να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά άγονα και χωρίς ιδιαίτερη απειλή μέχρι το 70’ περίπου.

Στη συνέχεια και καθώς ο χρόνος τελείωνε, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας πήραν μέτρα στο γήπεδο και ενέτειναν την πίεσή τους προς την περιοχή του Πανιωνίου, με κινητήριο μοχλό και πάλι τον ορεξάτο Ουάρντα που βρέθηκε μέσα και δημιούργησε όλες τις καλές φάσεις των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι, όμως, και με τον Ατρόμητο να πιέζει μέχρι τέλους, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Ατρόμητο να παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το κλειδί: Η εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση κι έτσι, ο Ατρόμητος βρισκόμενος κατά κόρον σε θέση επίθεσης, δεν άφησε περιθώρια στον Πανιώνιο να απειλήσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ουσιαστικά.

10άρι: Ο… πολύς Ουάρντα. Γράψαμε και παραπάνω πως ήταν ο μισός Ατρόμητος στο σημερινό ματς, πολλά τρεξίματα, σχεδόν παντού στο χώρο, κουβαλήματα μπάλας και καίριες πάσες που έσχιζαν στα δύο την άμυνα του Πανιωνίου.

Στον πάγκο: Ο Μανούσος βρέθηκε μέσα στις περισσότερες φάσεις για γκολ του Ατρομήτου, πήρε μπάλες από τον Ουάρντα, ωστόσο απέτυχε να φανεί λίγο πιο προσεκτικός την κρίσιμη στιγμή και να κάνει το γκολ που θα αρκούσε για το «τρίποντο» της ομάδας του.

Γιατί κόουτς: Ο κόουτς Κάναντι του Ατρομήτου, έστω και αν το ματς δεν ενδείκνυται για αυστηρή κριτική σε κάποιον από τους δύο προπονητές, θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν βρήκε το «κλειδί» για να «ξεκλειδώσει» την καλά ασφαλισμένη άμυνα του Πανιωνίου στο δεύτερο μέρος.

Διαιτητής: Καλός ο διαιτητής Παπαδόπουλος, δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης-Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης-Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (68΄ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (87΄ Μενσά), Ουάρντα, Ντιγκινί (69΄ Ντάουντα), Μανούσος

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ-Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς (65΄ Λάμπρου)-Σιώπης, Κόρμπος-Χατζησαφί, Μασούντ (75΄ Σαββίδης), Μασούρας (83΄ Παπαγεωργίου)-Ντουρμισάι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ