Τι μας έδειξε ο Τσούμπερ κόντρα στην Εθνική (vid)

Τι μας έδειξε ο Τσούμπερ κόντρα στην Εθνική (vid)

Η εμφάνιση του Στίβεν Τσούμπερ κόντρα στην Εθνική Ελλάδος γέμισε με προσμονή τους οπαδούς της ΑΕΚ για τον Ελβετό άσο. Ποια ήταν όμως τα στοιχεία που έβγαλε στο χορτάρι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης που έρχεται για να τη βοηθήσει αν αλλάξει επίπεδο.

Δεν θα ήταν υπερβολή αλλά ούτε και ψέμα αν πούμε ότι το προχθεσινό φιλικό της Εθνικής κόντρα στην Ελβετία το περίμεναν με λίγη ανυπομονησία παραπάνω οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Στίβεν Τσούμπερ ξεκινά στο αρχικό σχήμα. Είχαν μια πρώτη ευκαιρία να δουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, για το οποίο τόσα είχαν ακούσει αλλά και δει στο πρόσφατο Euro, χωρίς βέβαια να μπορούν να φανταστούν ότι σχεδόν δύο μήνες μετά θα φορά τα κιτρινόμαυρα.

Κι εκείνος δεν τους άφησε παραπονεμένους, αν και πλήγωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ένα γκολ και μία ασίστ στα περίπου 65 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Μα κυρίως μια πληθωρική εμφάνιση που γεννά μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της ΑΕΚ που ποντάρει πάρα πολλά πάνω του. Και φυσικά στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο 30χρονος άσος ξεκίνησε σε έναν ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού από τον Μουράτ Γιακίν στο ματς με την Ελλάδα και η παρουσία του έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή. Μόλις στο 7′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του σε φάση που ξεκίνησε ο ίδιος παίρνοντας την μπάλα από το ύψος της μεσαίας γραμμής, έπαιξε το 1-2 με τον Βίτμερ και εκτέλεσε με άψογο τρόπο για το 1-0. Υπέροχη υποδοχή της μπάλας, περιστροφή και τελείωμα ανάμεσα στην ελληνική άμυνα.

Εντυπωσιακός ωστόσο ήταν και στο δεύτερο γκολ. Όχι επειδή έδωσε απλά την ασίστ αλλά για το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε το κενό στην ελληνική άμυνα και με ταχύτατη σκέψη και εκτέλεση, βρήκε με σέντρα ακριβείας τον συμπαίκτη του για το 2-1. Δεν ήταν η πρώτη φορά στο ματς που έφυγε στην κόντρα και δημιούργησε ρήγματα.

Σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν «χτυπούσε» τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας δείχνοντας πως είναι ικανότατος στην κόντρα αλλά και στο ένας με έναν όταν χρειαστεί, παρά το γεγονός πως αυτό δεν είναι και από τα πιο δυνατά του σημεία. Χάρη στην εξαιρετική του φυσική κατάσταση αλλά και τη σωματοδομή του, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, στοιχεία που στην ΑΕΚ ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει λείψει πολύ. Παίκτες δηλαδή αθλητικοί, με σωματικά προσόντα και ταχυδυναμικοί.

Όποιος τον είχε παρακολουθήσει το καλοκαίρι στο Euro, αλλά και με την Άιντραχτ, θα μπορούσε εύκολα να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερα ψηλό βαθμό ευφυΐας. Δεν είναι ο ζογκλέρ, δεν είναι ο σκόρερ που θα ποντάρεις πάνω του για να σου βάλει συγκεκριμένο αριθμό γκολ.

Αυτά η ΑΕΚ θα πρέπει να τα πάρει από άλλους παίκτες. Είναι όμως κάτι ίσως πιο σημαντικό, ένας παίκτης ομάδας. Θα γυρίσει στην άμυνα, θα πάρει όλη την πλευρά αν χρειαστεί (εξάλλου ως αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του), θα δώσει βοήθειες όπου χρειαστεί ενώ μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικούς σχηματισμούς, από αριστερό εξτρέμ, μέχρι εσωτερικός μέσος ή και φουλ μπακ-χαφ. Και πάνω από όλα, έχει και μεγάλη εμπειρία.

Μπορεί ο Τσούμπερ σε συλλογικό επίπεδο να μην έχει βρεθεί κατά κύριο λόγο σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό αλλά ένας παίκτης με παραστάσεις επτά ετών από την Bundeslida, με θητεία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με 41 συμμετοχές (9 γκολ, 11 ασίστ) με το εθνόσημο, αν μη τι άλλο μπορεί να δώσει πολλά στην ΑΕΚ με την εμπειρία του.

Οι οπαδοί της Ένωσης έχουν κάθε λόγο να ανυπομονούν να τον δουν με τη φανέλα της ομάδας τους και είναι στο χέρι του να καταφέρει να τους κερδίσει δικαιώνοντας και την επιμονή των ανθρώπων του συλλόγου για να τον κάνουν δικό τους.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ