ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ – Τρεις ομάδες, ένας στόχος η γρήγορη παραμονή

ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ – Τρεις ομάδες, ένας στόχος η γρήγορη παραμονή

Το πρωτάθλημα της Superleague ξεκινάει σήμερα (11/9) μετά από αρκετές αναβολές και to10.gr σας παρουσιάζει όσα έκαναν ο Απόλλων, ο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Το πρωτάθλημα της Superleague έχει οριστεί να ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου μετά από αρκετές αναβολές. Το10.gr σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες που συνέβησαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απόλλων Σμύρνης

Την περασμένη σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης κατά την διαδικασία των play out τερμάτισε στην 11η θέση με 34 βαθμούς και ουσιαστικά δεν μπήκε στην περιπέτεια του υποβιβασμού. Αρκετά άλλαξαν από την περσινή χρονιά αρχής γενομένης από τον πάγκο καθώς τους Απόλλωνα Σμύρνης έλυσε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Παράσχο και στην θέση του προσέλαβε τον Γιάννη Πετράκη ο οποίος είναι ένας έμπειρος προπονητής.

Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από το περσινό ρόστερ ενώ φέτος ο Απόλλωνας προχώρησε σε στοχευμένες μεταγραφές με κορυφαία αυτή του Μπρούνο Άλβες. Λίγο πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου Απόλλωνα Σμύρνης έκανε το μπαμ στις μεταγραφές και κατάφερε να πείσει τον διεθνή Πορτογάλο αμυντικό να έρθει στην Ελλάδα.

Πρώτος στόχος για την ομάδα του Απόλλωνα είναι σίγουρα η παραμονή στην κατηγορία και μετά να μπορέσει να κοιτάξει για κάτι παραπάνω ίσως και μία θέση στην εξάδα αλλά πρωταρχικός στόχος παραμένει η παραμονή.

Σίγουρα ο Απόλλων Σμύρνης είναι μία αρκετά δυνατή ομάδα ειδικά στην έδρα του και οι αντίπαλοι του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην έδρα του. Είναι μία από τις ομάδες που θα μπορούσε να κάνει την ζημιά στις μεγάλες ομάδες και να τους κλέψει αρκετούς βαθμούς και σίγουρα είναι μία ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς ο Απόλλων Σμύρνης έχει δύσκολο έργο έκτος έδρας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και σίγουρα ένα τέτοιο παιχνίδι την 1η πρώτη αγωνιστική κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα δεν είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα, η οποία έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης για την φετινή χρονιά.

Τα πρώτα λόγια του Γιάννη Πετράκη:

ΗΡΘΑΝ: Ντεντάκης, Παπαγεωργίου, Μαρτίνες, Τουτουαρίμα, Κυρίτσης, Παμλίδης, Κάστρο, Ματέι, Σαχλί.

ΕΦΥΓΑΝ: Χειρίτραντας, Βάρκας, Πατράλης, Χουχούμης, Μπεντινέλι, Λαγός, Μπρούτσιτς, Φερνάντες, Κολ, Κάλισιρ, Ρόδης, Καραγκούνης, Κιτόκο, Μουνιέ, Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Ρόσι.

ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τώρα την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στα play out και κατέκτησε την 9η θέση μαζεύοντας 35 βαθμούς και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε καθόλου για υποβιβασμό καθώς είχε εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία.

Την φετινή μεταγραφική περίοδο αρκετές ήταν οι προσθαφαιρέσεις και στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα με αρκετούς παίκτες να αποχωρούν αλλά και η ομάδα των Ιωαννίνων ενισχύθηκε και με αρκετούς Έλληνες παίκτες κάτι που δεν συμβαίνει συχνά σε μικρομεσαίες ελληνικές ομάδες όπου κυριαρχεί το ξένο στοιχείο κυρίως.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν και η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννίκη από τον πάγκο της ομάδας, ο οποίος σίγουρα είναι ένας νέος και ταλαντούχος προπονητής με λαμπρό μέλλον μπροστά του. Την θέση του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο πήρε επίσης άλλος ένας Έλληνας ο Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Γερμανία και είναι ένας προπονητής με πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει καταφέρει να γίνει προπονητής και στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας κάτω των 19 ετών.

Το έργο του Δημήτρη Γιαννίκη στον πάγκο των Ιωαννίνων φάνηκε την περσινή χρονιά και στο κύπελλο καθώς η ομάδα του κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Το αξιοσημείωτο σε αυτό είναι ότι στα προημιτελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα άφησε εκτός διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό καθώς τον κέρδισε δύο φορές με το ίδιο σκορ 2-1 εκτός έδρας και 1-2 μέσα στη Λεωφόρο.

Σίγουρα και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από τις ομάδες που έχουν ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία και έπειτα να δουν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσουν. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Ιωαννίνων σίγουρα στην έδρα της είναι αρκετά ισχυρή και το έχει αποδείξει και τις προηγούμενες χρονιές όπου πολλές ομάδες δύσκολα νίκησαν μέσα στους Ζωσιμάδες, ενώ πολλές έχασαν πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι για τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Δύσκολο αναμένεται να είναι και του έργο του ΠΑΣ Γιάννινα την 1η αγωνιστική, καθώς αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θεωρητικά είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα κόντρα σε μια ομάδα που ως βασικό στόχο έχει το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Ιωαννίνων θα παλέψει για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στην Θεσσαλονίκη, καθώς προτεραιότητα της ομάδας είναι να κυνηγήσει άλλα παιχνίδια με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα:

ΗΡΘΑΝ: Γκαρντάφσκι, Μίνα, Κύρκος, Ρίζος, Κόντε, Μορέιερα, Περέα, Σνάιντερ, Σούλης, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Τριάδης.

ΕΦΥΓΑΝ: Πανουργιάς, Νάουμετς, Ξύδας, Μπάρος, Χουτεσιώτης, Παμλίδης, Κριζμάν, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μπρένερ.

ΟΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΟΦΗ την περσινή χρονιά στην διαδικασία των play out τερμάτισε στην 12η θέση με 32 βαθμούς, μόλις τέσσερις βαθμού πάνω από την θέση που οδηγούσε στα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Η Κρητική ομάδα και τη νέα σεζόν θα έχει στον πάγκο της τον Νίκο Νιόπλια, καθώς όπως φαίνεται τον εμπιστεύεται απόλυτα και του δίνει την δυνατότητα να βρίσκεται ξανά στον πάγκο της ομάδας και τη νέα χρονιά. Ο ΟΦΗ, σίγουρα τη νέα αγωνιστική σεζόν θα έχει πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία βέβαια να βρεθεί σε μία καλύτερη θέση στην διαδικασία των play out και να μην διακινδυνεύσει τον υποβιβασμό του μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα θέλει να κοιτάξει όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα ώστε με μία αρκετά καλή πορεία να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των play out η και γιατί όχι να ψάξει την είσοδο του στα play-off και να διεκδικήσει μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών ο ΟΦΗ προχώρησε σε μία αναδόμηση του ρόστερ της περσινής χρονιάς, καθώς η Κρητική ομάδα προχώρησε σε 10 μεταγραφικές κινήσεις, ενώ αποδέσμευσε και 12 ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα. Οι πιο σημαντικές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού για τον ΟΦΗ ήταν σίγουρα ο Επασί από τη Λαμία όπου πρόκειται για έναν αρκετά καλό και έμπειρο τερματοφύλακα και που θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Επιπλέον μία ακόμα αρκετά καλή μεταγραφή ήταν και αυτή του Λαζάρου Λάμπρου από τον ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του μέσου.

Πρόκειται για έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη ο οποίος βέβαια δεν έχει καταφέρει ακόμα να δείξει όλο του το ταλέντο καθώς στον ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από τον δικέφαλο του Βορρά, με τον ΟΦΗ να αποτελεί μία καλή επιλογή καθώς αναμένεται να πάρει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής ώστε να δείξει την αξία του και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

O ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναμένεται να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να βρεθεί αντιμέτωπη με τον ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο για την φετινή χρονιά Άρη. Οι Θεσσαλονικείς, την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού πραγματοποίησαν μεταγραφές από το πάνω ράφι και δείχνουν έτοιμοι να δώσουν την μάχη ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι και για τον ΟΦΗ το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς με για μια μικρομεσαία ομάδα δεν είναι και ότι το καλύτερο να ξεκινά της υποχρεώσεις κόντρα σε μια ομάδα που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις από την ομάδα του ΟΦΗ:
ΗΡΘΑΝ: Λάμπρου, Ντουρμισάι, Πασαλίδης, Γκαγιέγκος, Φαν Ντούινεν, Τοράλ, Επασί, Καμάου, Σμπώκος, Χαλκιαδάκης.

ΕΦΥΓΑΝ: Στούρτζεον, Βαφέας, Γκαργκαλατζίδης, Βαγιεμπά, Μίγγος, Σουρνάκης, Βαζ, Σολίς, Σόουζα Φερέιρα, Σαρντινέρο, Νοικοκυράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ