Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει…

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει…

Ο Παναθηναϊκός έκανε γερό μπάσιμο στη σεζόν, αλλά το κυρίως μενού είναι σήμερα, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να μπαίνουν στη μάχη.

Τοξικότητα. Η λέξη που αρμόζει σε αυτό που ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η λέξη που ταιριάζει σε ομάδες, παράγοντες, ΜΜΕ, παρατρεχάμενους που μόνο στόχο έχουν να γεμίσει η τσέπη ή να «χαρεί το αφεντικό». Και ιδανικά, ας πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα, αν γίνεται. Η νέα Super League, ξεκίνησε. Σχεδόν 20 ημέρες μετά την προγραμματισμένη πρεμιέρα, το εθνικό μας πρωτάθλημα άνοιξε την αυλαία του το Σάββατο. Και μπήκε ξανά στη ζωή μας. Με τους δελφίνους του τίτλου να έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους. Αναφορικά με το περιβάλλον…

Ο ΠΑΟΚ που επένδυσε 350.000 για την αγορά του Τζήμα από τον Αστέρα Τρίπολης και αυτά ήταν όλα τα έξοδά του στις μεταγραφές, αποφάσισε μέσω του αντιπροέδρου του, αλλά και μετά από σχετικό πατρονάρισμα από τα μέσα συμφερόντων Σαββίδη, να επενδύσει στη λάσπη από μια ανύπαρκτη υπόθεση (Λίντσεϊ Ρόουζ). Αλλά αυτό το αφήγημα πήγε γρήγορα περίπατο, καθώς στο μεσοδιάστημα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πρώην στέλεχος της ΠΑΕ, για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Αρη, Μάριου Σιαμπάνη, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και η επικοινωνιακή λαίλαπα (αν και συνεχίστηκε, για… εσωτερική κατανάλωση και πολύ μέτριο και χαμηλού επιπέδου πικάρισμα στους οπαδούς του Αρη) γύρισε μπούμερανγκ.

Μέσα σε αυτό το… ειδυλλιακό τοπίο που δημιούργησε το περιβάλλον ΠΑΟΚ, λοιπόν, αλλά και με την ΕΠΟ επί της ουσίας ακέφαλη, ξεκινάει το πρωτάθλημα. Ενα πρωτάθλημα με ξεκάθαρο φαβορί. Με ενισχυμένη την ΑΕΚ. Με ενισχυμένο τον Παναθηναϊκό και τον Αρη. Με ερωτηματικό τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, αλλά και με ομάδες-κλειδιά να έχουν προχωρήσει σε πολύ σημαντικές κινήσεις, όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, και να παίζουν δυνατά ως υποψήφιες για την παρουσία την 6άδα και τα πλέι οφ.

Το πρωτάθλημα, όμως, έχει και φαβορί για τον υποβιβασμό. Με τον νεοφώτιστο Ιωνικό να είναι αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο για τη Super League και μάλιστα ως τελευταίος, σύμφωνα με τους ειδικούς του στοιχήματος. Παναιτωλικός, Λαμία και ο αποδυναμωμένος Βόλος αναμένεται να δώσουν μάχη για να αποφύγουν το μπαράζ. Αλλά όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Με τον Απόλλωνα, πάντως, να δείχνει κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Το αυτό ισχύει και για τους Πράσινους, με τη διαφορά ότι έβαλαν στο ρόστερ τους 2-3 ποδοσφαιριστές, που μπορούν να προσφέρουν λύσεις που δεν υπήρχαν. Διότι η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός παίκτη σαν τον Βιτάλ είχε πολλά χρόνια να δει στο ρόστερ του. Και μόνο η δική του παρουσία ανεβάζει αισθητά την ποιότητα.

Σήμερα έχουμε το κυρίως μενού της πρεμιέρας της Super League. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αποτελεί ερωτηματικό στη μετα-Γιαννίκη εποχή, αλλά που έχει αποκτήσει ορισμένους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με την επιστροφή του Πέδρο Κόντε, να είναι εκείνη που έχει γεμίσει αισιοδοξία τους Γιαννιώτες.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό και αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα, καθώς οι νεοφώτιστοι δεν δείχνουν να έχουν τη δυνατότητα, την ποιότητα και την ετοιμότητα να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί.

Ταυτόχρονα με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Πιθανότατα στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος της 1ης αγωνιστικής της Super League. Οι Περιστεριώτες αποτελούν την ομάδα που έκανε τις καλύτερες μεταγραφές τη φετινή σεζόν μετά τους Big 5. Αλλά τα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν αποκαρδιωτικά, με αποτέλεσμα έστω και χωρίς να το… φωνάζουν, να υπάρχει προβληματισμός για τον προπονητή Μιγκέλ Ανχελ Λόπες.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θέλει πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με νίκη καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό του, καθώς θα έχει κόσμο στις εξέδρες μετά από 560 ημέρες σε αγώνα πρωταθλήματος. Και θέλει να μπει με το δεξί στη σεζόν. Αλλά και να στείλει μήνυμα σε όλους τους ανταγωνιστές του.

Αγωνιστική Super League Interwetten 2021-22

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 0-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 4-0

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021
18:15 ΒΟΛΟΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
19:00 ΠΑΟΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
20:30 AEK – ΙΩΝΙΚΟΣ
20:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021
19:30 ΑΡΗΣ – ΟΦΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ