Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0 – Δεν έμπαινε με τίποτα…

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0 – Δεν έμπαινε με τίποτα…

Ο Ολυμπιακός έκλεισε στην περιοχή του τον Ατρόμητο και πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για το γκολ της νίκης, αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων…

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό. Οσο και εάν πίεσε, όσες ευκαιρίες και να έκανε, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης, με τον Ατρόμητο να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), στο παιχνίδι της πρώτης 1ης αγωνιστικής.

Οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο «βομβάρδισαν» την εστία του Πίριτς, πίεσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι Πειραιώτες στα καρέ του Ατρομήτου, με τον Ολυμπιακό να κάνει 18 τελικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 4. Πραγματική πολιορκία από τους Ερυθρόλευκους, που τους έλειψε μόνο το γκολ.

Δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, με τον Ατρόμητο να κρατάει το μηδέν και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Καρμπόβνικ, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, τους Βαλμπουενά και Ρόνι Λόπες στα δύο άκρα και τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ο Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1, έχοντας στην 11άδα τους: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Κ. Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης, Κλωναρίδης, Μουνίθ και Κουλούρης.

Ευκαιρίες με Τικίνιο και Κουλούρη

Μετά τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 8’ με τον Τικίνιο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Βραζιλιάνος μπήκε στη φάση, έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, σούταρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε και μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βατσλίκ είπε «όχι» στον Κουλούρη, με τον Τσέχο να κάνει μια σπουδαία απόκρουση. Ο Καστεγιάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο διεθνής επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν.

Πίεσε ο Ολυμπιακός

Στο 15’ ο Σισέ «τρύπωσε» στην περιοχή του Ατρομήτου, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο Πίριτς μπλόκαρε. Στο πρώτο 20άλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 65%-35% υπέρ του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να απειλούν ξανά στο 25’. Ο Τικίνιο κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έκλεψε, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ελ Αραμπί ήταν ένα… τσακ πίσω και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.  Δύο λεπτά μετά τη φάση του Τικίνιο ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Μουνίθ. Ο Ισπανός βρήκε χώρο, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσα και αφού χτύπησε στη συμβολή των δοκών του Βατσλίκ, στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να βρουν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Είτε με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, είτε με μπαλιές προς τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί. Η πίεση που άσκησαν οι Ερυθρόλευκοι όμως αναχαιτίστηκε από τους παίκτες του Ατρομήτου, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Χένρι Ονιεκούρου στη θέση του Ρόνι Λόπες. Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, με τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου να περιμένουν στο δικό τους μισό.

Στο 62’ ο Ονιεκούρου έστρωσε στον Ρέαμπτσιουκ, ο Μολδαβός μπακ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σισέ έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίριτς.

Αλλαγές και ευκαιρίες

Στο 67’ ο Ονιεκούρου έστρωσε Εμβιλά, αυτός σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Ανδρούτσο και Κούντε στις θέσεις των Καρμπόβνικ και Μπουχαλάκη. Ο τεχνικός του Ατρομήτου απάντησε με τον Μπεντινέλι στη θέση του Κλωναρίδη.

Οσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο πίεζε ο Ολυμπιακός, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κλειστεί στην περιοχή τους και να έχουν στήσει ένα ανθρώπινο τείχος μπροστά από τον Πίριτς. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να σφυροκοπούν και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 71’ η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπλόκαρε. Στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα πήγε πάνω του μετά το σουτ του Αφρικανού επιθετικού.

Πολιορκία…

Στο 74’ ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 78’ ο Ελ Αραμπί έχασε νέα ευκαιρία. Ο Τικίνιο γύρισε, ο Ονιεκούρου προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηισαϊά, ο Ελ Αραμπί σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 87’ ο Ονιεκούρου έκανε το γύρισμα από αριστερά, οι Τικίνιο και Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αλλά ούτε και ο Ανδρούτσος, που ήταν ο τελευταίος που προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 89’ η κεφαλιά του Εμβιλά έφυγε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ανδρούτσος βρέθηκε στην περιοχή, κατέβασε ωραία με το στήθος, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίριτς.

Ένα λεπτό αργότερα ο Αλγκασίμ Μπα κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη φάση, εκμεταλλευτήκε την ασυνεννοησία των παικτών του Ατρομήτου, έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90+6’ το σουτ του Κούντε κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Πίριτς μπλόκαρε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Οι Ερυθρόλευκοι παρά τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0.

Το δεκάρι: Ο Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Ηταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, έτρεξε πολύ και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του. Ηταν μόνιμη πηγή κινδύνων από αριστερά.

Το κλειδί: Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο τελευταίο 20άλεπτο, ήταν μόνιμα στην περιοχή του Ατρομήτου. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει. Ο,τι και να έκαναν οι Ερυθρόλευκοι, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η τύχη τους γύρισε την πλάτη.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο είδε ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε προβλήματα και έβαλε τον Ονιεκούρου στο παιχνίδι. Στη συνέχεια έκανε δύο ακόμα αλλαγές με τους Κούντε και Ανδρούτσο, ενώ στο τέλος έβαλε και τον Αλγκασίμ Μπα. Προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει.

Στον πάγκο: Η αναποτελεσματικότητα. Ο Ολυμπιακός έκανε 18 ευκαιρίες σε όλο το ματς, με τις 10+ από αυτές να είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, οι Πειραιώτες δεν ήταν αποτελεσματικοί. Είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω κακών τελειωμάτων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (69′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (68′ Κούντε), Εμβιλά, Λόπες (46′ Ονιεκούρου), Βαλμπουενά (88′ Αλγκασίμ Μπα), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Κ. Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (82′ Κωτσόπουλος), Κλωναρίδης (68′ Μπεντινέλι), Μουνίθ (89′ Νάτσος), Κουλούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ