ΠΑΟΚ – Κάτι κουρασμένα παλικάρια… (vids)

ΠΑΟΚ – Κάτι κουρασμένα παλικάρια… (vids)

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα και ο ιδιαίτερα υψηλός μέσος όρος ηλικίας, δείχνουν μια ομάδα κουρασμένη και... ξεπερασμένη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στην πρεμιέρα του στη Superleague. Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του ματς ήταν νωθρός, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, ενώ φάνηκε προς το τέλος να ξεμένει και από δυνάμεις.

Οι Ηπειρώτες από την άλλη πήγαν το παιχνίδι ακριβώς όπως ήθελαν με χαμηλό ρυθμό, ενώ στο φινάλε εκμεταλλεύτηκαν και το τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς παίρνοντας ένα τεράστιο διπλό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φανέρωσε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα της στη θέση «1» αλλά και στην άμυνα, όπου η αλήθεια είναι ότι εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχει αλλάξει δραστικά με αποτέλεσμα να είναι… ξεπερασμένη.

Η γκρίνια του κόσμου για τη μεταγραφική ενίσχυση που δεν ήρθε παρά την πώληση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς, αλλά και την είσοδο στους ομίλους του Europa Conference League έχει λογική, ενώ και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Με εξαίρεση την απόκτηση του Τέιλορ και τον Κούρτιτς, Μίτριτσα που χθες με τον ΠΑΣ δεν ξεκίνησαν χθες ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει κάνει μια… αναδρομή στο παρελθόν, αφού εκτός από τον Λουτσέσκου επέστρεψαν και οι Άκπομ, Μπίσεσβαρ.

Ο Δικέφαλος του βορρά λοιπόν που πριν τρία χρόνια πήρε τον τίτλο αήττητος παραμένει με τις ίδιες μονάδες ουσιαστικά, που όμως πλέον είναι 3 χρόνια μεγαλύτερη. Απόδειξη αποτελεί και το ματς με τον ΠΑΣ, όπου ο Ρουμάνος τεχνικός είχε στη βασική του ενδεκάδα 7/11 παίκτες άνω των 30 ετών. Μια ενδεκάδα που έχει μεν αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μοιάζουν όμως κάπως… ξεπερασμένοι. Και δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου ο Λουτσέσκου να το πληρώσει.

Συγκεκριμένα, στην κάκιστη πρεμιέρα του ΠΑΟΚ οι ποδοσφαιριστές που ήταν πάνω από 30 ήταν οι Ζίβκοβιτς (32), Βιεϊρίνια (35), Κρέσπο (34), Βαρέλα (33), Σβαμπ (30), Καγκάβα (32), Μπίσεσβαρ (33), με τον μέσο όρο να είναι στα 29,9 έτη, κι αυτό επειδή αγωνίστηκαν και οι Τέιλορ (26), Αουγκούστο (24), Μουργκ (26) και Σφιντέρσκι (24).

Από εκεί και πέρα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από την πρωταθλήτρια ομάδα των ασπρόμαυρων χθες αγωνίστηκαν βασικοί οι 3 από τους 4 της άμυνας (Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια), αλλά και οι Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι, με τον ΠΑΟΚ να έχει «κολλήσει» τρία χρόνια πίσω, κάτι που όπως είναι λογικό έχει φέρει «φθορά» και έλλειψη για κίνητρα από παίκτες που ουσιαστικά δεν βρίσκονται στην κορύφωση της καριέρας τους. Κλείνοντας, η φετινή σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι δύσκολη, με τον κόσμο να έχει απαιτήσεις, όμως τον ΠΑΟΚ να μην πείθει τουλάχιστον στα πρώτα 5 παιχνίδια που έχει δώσει (Μποέμιανς, Ριέκα, ΠΑΣ Γιάννινα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ