Η no goal πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Η no goal πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε την πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν 11 γκολ και το αξιοσημείωτο είναι ότι Ολυμπιακός Άρης και ΠΑΟΚ δεν σκόραραν.

Συνολικά την 1η αγωνιστική τα αποτελέσματα ήταν τρεις λευκές ισοπαλίες σε Καραϊσκάκη, Βικελίδης και Αγρίνιο. Από τους γηπεδούχους Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Βόλος κατάφεραν να κερδίσουν εντός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα έκπληξη στην Τούμπα από τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Η πρώτη αγωνιστική της Superleague ολοκληρώθηκε και σημειώθηκαν μόνο 11 γκολ και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος όχι μονό δεν κατάφεραν να σκοράρουν, άλλα δεν μπόρεσαν να πάρουν και νίκη στην στην πρεμιέρα. Βέβαια και την περσινή χρονιά την πρώτη αγωνιστική δεν καλύτερα τα πράγματα, καθώς είχαν σημειωθεί 15 γκολ μαζί με τα εξ αναβολής παιχνίδια του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ , το οποίο είχε έρθει ισόπαλο με 1-1 και του Απόλλωνα με τα Γιάννινα.

Η φετινή πρώτη αγωνιστική 

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος δηλαδή ο Ολυμπιακός ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην λευκή ισοπαλία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόντρα στον Ατρόμητο και είναι η πρώτη φορά από το 1993 που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κερδίζουν στο γήπεδο τους την πρώτη αγωνιστική. Ο Άρης πάλεψε κόντρα στον μαχητικό ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεν κατάφερε να κερδίζει, καθώς ήθελε πάση θυσία την νίκη γιατί έχει και την τιμωρία του -6 κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του για την φετινή χρονιά. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ γνώρισε ανέλπιστα την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και ξεκίνησε με ήττα το πρωτάθλημα.

Τα δεδομένα της περσινής πρεμιέρας

Την περσινή χρονιά ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είχαν ξεκινήσει νικηφόρα του πρωτάθλημα. Ο Άρης είχε κερδίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης την Λαμία με σκορ 3-1, ενώ και ο ΠΑΟΚ και αυτός εντός έδρας είχε επικρατήσει με 1-0 της Λάρισας. Ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί να παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως λόγω του τελικού κυπέλλου είχε αναβληθεί ο αγώνας είχε μετατεθεί για τις 16 Δεκεμβρίου με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες με σκορ 1-1. Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με φέτος είχε ξεκινήσει με το αριστερό το πρωτάθλημα, καθώς είχε ηττηθεί στην Τρίπολη από την τοπική ομάδα με 1-0.

Το ρεκόρ της πρώτης αγωνιστικής

Ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία της Superleague για την πρώτη αγωνιστική είναι αυτό ανάμεσα στον Βόλο και την Λαμία στο «Πανθεσσαλικό» πέρα από την νίκη των «Θεσσαλών» με 2-1 με σκόρερ τους (8’ Μπαρτόλο, 41’ Βαν Φέερτ- 52’ Τιρόνε). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Λουκάς Βύντρα έγραψε ιστορία καθώς, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίσθηκε ποτέ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι σκόρερ του πρωταθλήματος

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν ο Καρλίτος, καθώς μάλιστα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής βρίσκεται μόνος πρώτος στην σχετική λίστα του πίνακα των σκόρερ. Από την ΑΕΚ βρήκαν δίχτυα Λε Ταλέκ, Αμράμπατ και Τσούμπερ σκόραραν από ένα γκολ. Οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν των φτωχό πίνακα των σκόρερ της 1ης αγωνιστικής είναι οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Μπαρτόλο, Βαν Βερτ,Τιρόνε και Κόντε.

Σίγουρα μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί μόνο η πρώτη αγωνιστική, άλλα βέβαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχετικά φτωχό σε ποσότητα από γκολ το ελληνικό πρωτάθλημα και με τα αρκετά 0-0 της πρεμιέρας. Η πρώτη αγωνιστική, ωστόσο είναι ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που βρίσκεται το ελληνικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ