Μεταξάς – «Θα παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη»

Μεταξάς – «Θα παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη»

Για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν στον ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου», Ηρακλής Μεταξάς.

Σε ρυθμούς Παναθηναϊκού κινείται ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά θέλει να δώσει συνέχεια στο τεράστιο διπλό που πήρε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην 1η αγωνιστική της Super League. Ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων μίλησε για το παιχνίδι με τους «πράσινους» και ανέφερε πως η ομάδα του θα παίξει με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη που έβγαλε και απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες να υπηρετήσουν ένα διαφορετικό πλάνο με τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό ακριβώς ζήτησα από τους παίκτες. Σίγουρα είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι μία ήττα, αλλά εξίσου δύσκολο να διαχειρίζεσαι και μία νίκη. Ήταν το πρώτο ματς που άκουσαν πάρα πολλά μπράβο και το συζήτησα μαζί τους και τους είπα ότι πρέπει να είναι το ίδιο έτοιμοι. Ήταν οι πρώτοι 3 πόντοι και τελείωσε εκεί, τώρα πάμε για το δεύτερο παιχνίδι. Πάλι θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό πλάνο».

Για το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα σε σχέση με τα φιλικά και αν ήθελαν να κρύψουν κάποια πράγματα στα φιλικά: «Και ναι και όχι. Όπως τα βλέπαμε πριν υπερβολικά άσχημα, μήπως τώρα τα βλέπουμε υπερβολικά ωραία. Θυμίζω ότι και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες. Το συζητήσαμε κι αυτό μέσα στην ομάδα. Αν ο Καγκάβα έβαζε το γκολ μπορεί το ματς να πήγαινε διαφορετικά, αλλά και πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση. Τα παιδιά ακολούθησαν το πλάνο και προσπάθησαν μέσα απ’ αυτό να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Μας βγήκε αυτή τη φορά, ελπίζω να μας βγει όσες περισσότερες φορές γίνεται. Είναι αλήθεια ότι μερικές λεπτομέρειες τις αλλάξαμε, μερικές λεπτομέρειες απλά τις δοκιμάσαμε στα φιλικά, αλλά και τα παιδιά αλλάξανε πράγματα. Όπως είπε και ο συνάδελφος μετά το παιχνίδι, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορεί να σε οδηγήσουν στη νίκη ή την ήττα».

Για το πόσο έτοιμη από άποψη “χημείας” είναι η ομάδα: «Αυτή τη στιγμή γι’ αυτά που δουλέψαμε δείξαμε ακριβώς αυτά. Δεν υπήρχε περιθώριο να δείξουμε πολύ παραπάνω αυτή τη στιγμή. Αλλά σίγουρα δεν θέλω να μείνουμε εκεί. Για την κατοχή μπάλας έχουμε πολύ μεγάλα περιθώρια να βελτιωθούμε».

Για το αν η ομάδα θα υπηρετεί πλάνο ανάλογα με τη δυναμική κάθε ομάδας κι αν έχει γίνει τέτοιος διαχωρισμός: «Όχι θα ήθελα να κρατάμε πάντα ένα συγκεκριμένο πλάνο και κάποια στοιχεία να τα έχει πάντα η ομάδα. Από εκεί και πέρα κάθε ομάδα έχει τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις και να αντιμετωπίσεις. Έτσι θα προχωρήσουμε».

Για τον Παναθηναϊκό, τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που έδειξε πριν το πρώτο γκολ και μετά απ’ αυτό στον αγώνα με τον Απόλλωνα, αλλά και την ψυχολογία που πήρε μετά το ευρύ 4-0 και πως θα αντιμετωπίσει αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα των «πράσινων»: «Πρώτα απ’ όλα εγώ βλέπω διαφορετικά τα παιχνίδια. Δεν βλέπω αυτό το κλικ. Εντάξει μπήκε το γκολ και γι’ αυτό το βλέπουμε έτσι από το γκολ και μετά. Αλλά εμείς βλέπουμε χώρους, κάποια ζώνη, κάποια κενά, άσχετα από το πότε μπήκε το γκολ. Εκεί πάνω θα σταθούμε και θα ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες, θα τις δούμε το Σάββατο».

Για το αν θα έχει αμυντικογενές πλάνο ο ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό: «Αυτό θα είναι η έκπληξη».

Για το αν μπορεί η ομάδα να υπηρετήσει πλάνο κατοχής μπάλας με ομάδες που παίζουν κι αυτές κυριαρχικό ποδόσφαιρο: «Όταν έρθει η ώρα θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχουν όπως είπα και πριν περιθώρια βελτίωσης. Ένα παιχνίδι κάναμε δεν μπορούμε να κρίνουμε όλο το πρωτάθλημα ούτε να πούμε πόσο έτοιμοι είμαστε. Και για ‘μενα είναι δύσκολο. Απλά βλέπω ότι κάποια πράγματα τα κάνουμε αρκετά καλά, τέλεια δεν θα πω ποτέ. Και κάποια άλλα θέλουν πιο πολύ δουλειά. Το ποια είναι αυτά το συζητάμε μεταξύ μας και όχι εδώ».

Για τις περσινές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και αν θα επηρεάσουν την πνευματική προετοιμασία της ομάδας: «Εγώ τουλάχιστον δεν έχω αυτό το σκεπτικό. Δηλαδή χρειάζεται κάτι τέτοιο πέρυσι, για να είμαι τώρα καλά; Αν δεν υπήρχε το περσινό τότε τι θα γινόταν φέτος; Θα τα παρατούσαμε και θα λέγαμε δεν μπορώ να παίξω καλά; Καμιά φορά λέμε ότι χάσαμε ένα παιχνίδι, πάμε στο επόμενο να δείξουμε την καλή πλευρά μας. Δηλαδή πρέπει να χάσουμε πρώτα για να δείξουμε τον καλό μας εαυτό; Επομένως, δεν μπαίνω καθόλου σ’ ένα τέτοιο σκεπτικό. Υπάρχει ένα πλάνο, υπάρχει η εκτέλεση, κάνουμε αυτές τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο, ανάλογα με τον αντίπαλο και μετά βλέπουμε το αποτέλεσμα. Τα ξέρω βέβαια τα περσινά, τα έχουμε συζητήσει για να μη μπουν καθόλου αυτά τα πράγματα στο μυαλό τους. Εμείς όπως δουλεύουμε και όπως μεταφέρουμε το σκεπτικό μας στα παιδιά δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν τα περσινά αποτελέσματα».

Για το τι υπόσχεται στον κόσμο του ΠΑΣ που επιστρέφει στις εξέδρες: «Μπορώ να πω ότι θα παίξουμε με όλη τη χαρά και θέλουμε να δώσουμε αυτή τη χαρά και στον κόσμο. Ένας λόγος παραπάνω που τώρα θα παίξουμε στην έδρα μας. Θέλω να δώσουμε την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη και αν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα να βγούμε με την ίδια χαρά προς τα έξω την επόμενη μέρα».

Για το αν υπάρχουν απουσίες: «Όχι, θα είμαστε πλήρεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ