ΠΑΟΚ – Το «σουρωτήρι» του Λουτσέσκου (vids+pics)

ΠΑΟΚ – Το «σουρωτήρι» του Λουτσέσκου (vids+pics)

Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δεχθεί 30 τελικές από ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ενώ έχει κάνει 29 και βάλει μόλις τρία γκολ.

Τρεις αγωνιστικές. Ένα παιχνίδι εντός έδρας και δύο εκτός, με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Εξι βαθμοί στο… σακούλι του ΠΑΟΚ.

Μια αν μη τι άλλο ικανοποιητική συγκομιδή, για μια ομάδα που πέρσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στο -26 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και φέτος θέλει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Τα μαθηματικά όμως λένε πάντα την αλήθεια; Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ όχι. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να έχει κερδίσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά η εικόνα του σε όλους τους αγώνες που έδωσε ήταν απογοητευτική.

Ο ΠΑΟΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έπαιξε στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-0, στην Τρίπολη με τον Αστέρα, τον οποίο κέρδισε με 1-0 και χθες το βράδυ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησε με 2-1.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε τρία ματς έχει πετύχει τρία γκολ. Το ένα από το σημείο του πέναλτι. Μια πενιχρή συγκομιδή, που δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν από τρία χρόνια. Την ομάδα που περιμένουν να δουν οι οπαδοί του, όταν ο Δικέφαλος ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι την επιστροφή του Ρουμάνου.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «ανοίξει» την άμυνα των Ηπειρωτών, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να σκοράρουν με τον Κόντε στο 86’ και να παίρνουν το τρίποντο της νίκης. Μια ήττα που προκάλεσε, όπως ήταν απόλυτα λογικό, γκρίνια και μουρμούρα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Την περασμένη Κυριακή ο Δικέφαλος έπαιξε στην Τρίπολη, με την εικόνα του όμως και πάλι να είναι προβληματική. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να καταφέρει να πάρει τη νίκη. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μπίσεσβαρ και σκόραρε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Χθες, στο Αγρίνιο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποδείχθηκε και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, με τον Παναιτωλικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να είναι πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, μετά την ισοφάριση είχε τις ευκαιρίες να κάνει ακόμα την ολική ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Λίγο πριν το φινάλε ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε με τον Σίντκλεϊ. Στο 80’ ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-1, σε μια φάση, που ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του διαμαρτύρονται για χέρι του Σβιντέρσκι. Λίγο πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι ζήτησαν επίσης πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε στον Καρέλη, αλλά δεν το πήραν, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί στο ματς.

Τρία ματς, στα οποία ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε μαζέψει πολύ λιγότερους από τους 6 βαθμούς, που έχει τώρα στο σακούλι του. Η μέτρια εικόνα του Δικεφάλου και η πενιχρή επιθετική συγκομιδή επισκιάζονται από την αμυντική λειτουργία των Ασπρόμαυρων, που είναι τραγική και αυτό φαίνεται από τις τελικές που έχει δεχθεί η ομάδα του Λουτσέσκου στα τρία πρώτα παιχνίδια. ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας και Παναιτωλικός έκαναν 30 τελικές!

Ομάδες, οι οποίες δεν ανήκουν στο Big-5, έκαναν στον ΠΑΟΚ 30 τελικές. Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ίδια ώρα, ο Δικέφαλος σε τρία παιχνίδια έχει κάνει μόλις 29 τελικές. Στον ίδιο αριθμό αγώνων ο Ολυμπιακός έχει 43 τελικές και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 42.

Οι δύο ομάδες, με τις οποίους – τουλάχιστον στα χαρτιά – θα διεκδικήσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, έχουν κάνει πολύ περισσότερες τελικές από τον Δικέφαλο, ενώ επίσης έχουν δεχθεί πολύ λιγότερες τελικές. Οι Κιτρινόμαυροι 14 και οι Ερυθρόλευκοι 21. Υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την Ενωση, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στην 4η αγωνιστική της Superleague.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό. Απομένει να φανεί εάν ο Ρουμάνος θα καταφέρει να βελτιώσει την ομάδα του ή εάν θα έχουμε πάλι μια επανάληψη των δύο τελευταίων ετών, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μένει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ