ΑΕΚ – Ο Μαρτίνς, ο Λουτσέσκου, η χρονιά του πρωταθλήματος και ο… Μιλόγεβιτς!

ΑΕΚ – Ο Μαρτίνς, ο Λουτσέσκου, η χρονιά του πρωταθλήματος και ο… Μιλόγεβιτς!

Πως ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και η χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα δίνουν χρόνο στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς...

Η ΑΕΚ στο Αγρίνιο πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Παναιτωλικού (1-3). Με αυτό το αποτέλεσμα απέφυγε τους μπελάδες που θα είχε με μια ενδεχόμενη απώλεια. Μετά από το «στραβοπάτημα» στο Ηράκλειο και την ήττα με… κάτω τα χέρια στην Τούμπα, μια ακόμη γκέλα και μάλιστα πριν τη διακοπή θα έμπλεκε την κατάσταση.

Ωστόσο, η Ένωση κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και έτσι πήρε μια μεγάλη ανάσα. Τόσο εκείνη όσο και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ή μάλλον περισσότερο ο Μιλόγεβιτς, ο οποίος είχε αρχίσει να αισθάνεται ήδη πίεση. Ο Σέρβος δέχτηκε έντονη κριτική για το πως παρέταξε την ομάδα του, αλλά και για τις παρεμβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αυτά σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ενώ ο Δικέφαλος είχε πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων, είχαν στήσει στον τοίχο τον 51χρονο προπονητή. Οπότε αυτή η νίκη στο must win παιχνίδι του Αγρινίου τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί και του προσφέρει τον χρόνο που χρειάζεται.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το χθεσινό αποτέλεσμα, που δίνει χρόνο στον Βλάνταν για να δουλέψει. Υπάρχουν δύο παραδείγματα συναδέλφων του και μια χρονιά… κλειδί, που βοηθούν τον Σέρβο, προκειμένου να έχει τον χρόνο του για να αποδείξει το τι μπορεί να κάνει.

Ο «Professor», ο «στρατηγός» και το… 2018!

Ο λόγος φυσικά για τους Πέδρο Μαρτίνς και Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και για την χρονιά, που οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Με έναν περίεργο τρόπο, αυτά τα δύο πρόσωπα και αυτή η ιδιαίτερη σεζόν, βοηθούν τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Πως; Ας ξεκινήσουμε από το παράδειγμα του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» και συνεχίζει. Στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, ο «Professor» δεν κατάφερε να κατακτήσει κανένα τρόπαιο.

Και μάλιστα στις πρώτες αγωνιστικές η εικόνα της ομάδας του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όσον αφορά τα αποτελέσματα; Στην 5η αγωνιστική υπέστη ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην 6η ήρθε ισόπαλη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την αμέσως επόμενη ηττήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. Έργο άρχισε να δείχνει από τον Νοέμβριο και μετά, ενώ η συνέχεια μέχρι και σήμερα είναι γνωστή.

Πάμε στην περίπτωση Λουτσέσκου. Το 2017 όταν ο «στρατηγός» κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τα πράγματα στην αρχή δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Η μάλλον πήγαιναν αρκετά κακά. Συγκεκριμένα, την πρώτη αγωνιστική ο Δικέφαλος του βορρά ήρθε ισόπαλος με τον Λεβαδειακό. Την τρίτη ισόπαλος με τον Απόλλωνα, την έκτη ισόπαλος με τη Λάρισα, ενώ την όγδοη και τη δέκατη υπέστη ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Έργο άρχισε να δείχνει από τον Δεκέμβριο και μετά.

Τέλος, η περίπτωση της χρονιάς, που η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη τη σεζόν (2017-2018), με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η Ένωση ήρθε ισόπαλη με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη δεύτερη αγωνιστική. Την έκτη αγωνιστική ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα, την έβδομη ήρθε ισόπαλη με την Ξάνθη στα «Πηγάδια» και την αμέσως επόμενη ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Λίγους μήνες μετά, σήκωσε την κούπα.

Αυτά τα τρία παραδείγματα λοιπόν είναι ικανά να δώσουν χρόνο στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τη νέα ΑΕΚ που προσπαθεί να φτιάξει, αλλά και να κάνουν πιο… γλυκές τόσο τις γκέλες που έγιναν όσο και αυτές που ενδεχομένως θα γίνους στις επόμενες αγωνιστικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ