ΑΕΚ – Τα τέσσερα «must win» ματς του Γιαννίκη μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (vids)

ΑΕΚ – Τα τέσσερα «must win» ματς του Γιαννίκη μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αργύρης Γιαννίκης έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ κι έχει μπροστά του τέσσερα ματς ικανά για να του δώσουν 12 πόντους και να τον στείλουν... καβάλα στ' άλογο στο ντέρμπι αποδείξεων με τον Ολυμπιακό.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι με το διπλό στο Αγρίνιο η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει χρόνο και ηρεμία ενόψει της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες, ήρθαν τα πάνω κάτω. Γιατί στον πλανήτη ΑΕΚ δεν πλήττεις ποτέ. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποχώρησε από τον πάγκο της Ένωσης και σε χρόνο ρεκόρ ανέλαβε ο Αργύρης Γιαννίκης, στη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας.

Μια επιλογή που έχει σαφώς το ρίσκο της αφού ο 41χρονος τεχνικός δεν έχει μεγάλη εμπειρία στους πάγκους, πόσω μάλλον σε έναν πάγκο με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, ωστόσο αποτελεί κι ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ίδιο τον Γιαννίκη όσο και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη που πιστεύει πολύ στις ικανότητές του.

Ο Γιαννίκης έπιασε άμεσα δουλειά αφού την Δευτέρα βρέθηκε στα Σπάτα από νωρίς και το απόγευμα είχε την πρώτη του γνωριμία με τους νέους του παίκτες, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση. Χρόνος για χάσιμο εξάλλου δεν υπάρχει αφού η ΑΕΚ έχει παιχνίδι την Κυριακή, χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες. Από νωρίς στα βαθιά δηλαδή.

Υποχρέωση το 4Χ4 

Βλέποντας κανείς το πρόγραμμα που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το νέο break για τις Εθνικές τον Νοέμβρη, διαπιστώνει πως αποτελεί ευκαιρία για την ΑΕΚ αλλά και για τον Γιαννίκη ώστε να ξεκινήσει δυναμικά. Να αρχίσει σιγά σιγά να κερδίζει και τον κόσμο της ομάδας που στην πλειοψηφία του διατηρεί επιφυλάξεις για την επιλογή του. Με την επιστροφή στη δράση ο Δικέφαλος υποδέχεται τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ταξιδεύει στον Βόλο για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα, φιλοξενεί τον Άρη και κλείνει το καρέ με το παιχνίδι στη γειτονιά της κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Πλην του ματς της Ριζούπολης, τα άλλα τρία παιχνίδια βέβαια είναι αρκετά επικίνδυνα για την ΑΕΚ η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται πάρα πολύ κόντρα στους συγκεκριμένους αντιπάλους. Ο Ατρόμητος έχει κάνει ουκ ολίγες «κηδείες» μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Βόλος την κέρδισε δύο φορές πέρσι στο Πανθεσσαλικό για πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο σε κανένα από τα δύο εντός έδρας ματς με τον Άρη πέρσι.

Δεν θα έχει εύκολο έργο η ΑΕΚ, ειδικά από την στιγμή που και πάλι είναι υποχρεωμένη ουσιαστικά για νέο ξεκίνημα μετά την αλλαγή προπονητή, ωστόσο εφόσον θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, αυτά τα ματς θα πρέπει να τα πάρεις. Για να φτιάξει επιτέλους κι ένα σερί νικών που θα δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε ομάδα και προπονητή.

Ο Ολυμπιακός και ο πρωταθλητισμός 

Η απόσταση από την κορυφή είναι μόλις δύο βαθμοί και είναι δεδομένο πως στο ιδανικό σενάριο που θα επιτευχθεί αυτό το 4Χ4, στη χειρότερη περίπτωση η ΑΕΚ θα είναι στη δεύτερη θέση και σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Φάληρο για την έβδομη αγωνιστική και κάποιος από τους δύο που αυτή την στιγμή είναι από πάνω, θα έχει απώλειες. Γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ και για έναν ακόμη λόγο.

Μετά την τελευταία διακοπή στο 2021, η Ένωση θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι αποδείξεων για εκείνη. Είτε θα είναι στην κορυφή πριν από αυτό το παιχνίδι είτε θα επιδιώκει να ανέβει μετά από αυτό, η ΑΕΚ θα κληθεί να δείξει πως είναι φτιαγμένη για να κάνει πρωταθλητισμό φέτος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Δεν έχασε απλά, αλλά καταποντίστηκε στην Τούμπα από έναν ελλιπή ΠΑΟΚ και απογοήτευσε τον κόσμο της.

Πλέον βέβαια έχει άλλο προπονητή που δεν μπορεί να χρεωθεί όσα έγιναν πριν ωστόσο είναι γεγονός πως πάνε πια περισσότερα από τρία χρόνια όπου η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ (εκτός από ένα διπλό στην Τούμπα για τα πλέι οφ το 2020), τις δύο ομάδες δηλαδή που διεκδικούν κατά κύριο λόγο τους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και αυτό, ώστε να μπει οριστικά ένα τέλος σε αυτή την κατάρα που κυνηγά την ΑΕΚ στα ντέρμπι και να της δώσει την ψυχολογία που χρειάζεται ώστε να πατήσει γερά στα πόδια της και να πιστέψει πως είναι πραγματικά ικανή για τον τίτλο. Ή έστω για τη διεκδίκησή του μέχρι το τέλος.

Ως προπονητής του ΠΑΣ ο Γιαννίκης τα πήγαινε πάρα πολύ καλά κόντρα στους μεγάλους έχοντας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού αλλά και θετικά αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό. Άλλο ΠΑΣ και άλλο ΑΕΚ βέβαια, ωστόσο και για τον ίδιο θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα το να τα πάει καλά στα ντέρμπι και να καταφέρει να δώσει και πάλι στην ομάδα τη στόφα του νικητή που είχε τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ