ΑΕΚ – Ο νέος ηγέτης, η ελληνική… κολώνα και οι μεταγραφές

ΑΕΚ – Ο νέος ηγέτης, η ελληνική… κολώνα και οι μεταγραφές

Το πρώτο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και τα στατιστικά της... νέας ΑΕΚ να συγκντρώνουν αρκετό ενδιαφέρον. Ο νέος ηγέτης που δηλώνει παρών, ο βασικός και αναντικατάστατος Έλληνας άσος και τα πεπραγμένα των μεταγραφών.

Το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν έφτασε στο τέλος του, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την κορυφή, έχοντας τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Επίσης, ένα ντέρμπι και ένα… σοκαριστικό στραβοπάτημα.

Η Ένωση για το μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν είχε εξελίξεις και μάλιστα άμεσες, καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς «πλήρωσε» το μάρμαρο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να φέρει στον πάγκο της ομάδας τον Αργύρη Γιαννίκη για τους επόμενους μήνες, με οψιόν ανανέωσης για 2 χρόνια. Ανάλογα και το πως θα εξελιχθεί η σεζόν.

Η Ένωση μπορεί την πρώτη αγωνιστική να πανηγύρισε μια άνετη νίκη επί του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ (3-0), όμως στην αμέσως επόμενη αγωνιστική γκέλαρε με τον πλέον απίστευτο τρόπο στην Κρήτη, καθώς παρότι είχε πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3). Στη συνέχεια ακολούθησε η εντός έδρας νίκη με τη Λαμία (1-0), η ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-0) και η εκτός έδρας νίκη με τον Παναιτωλικό (1-3).

Σε αυτό το πρώτο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος συγκεντρώνουν αρκετό ενδιαφέρον τα στατιστικά των ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Ας δούμε αναλυτικά…

Ο νέος ηγέτης!

Αν κάποιος παίκτης της ΑΕΚ έχει κλέψει την παράσταση από τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αυτός είναι ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός, φρόντισε να δείξει την κλάση του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τον Ιωνικό, κόντρα στον οποίο αγωνίστηκε για 45 λεπτά και είχε συμμετοχή σε φάση που μετατράπηκε σε γκολ, ενώ μετέπειτα βρήκε και ο ίδιος δίχτυα.

Στο Ηράκλειο, όπου οι «κιτρινόμαυροι» έζησαν έναν εφιάλτη εκείνος κατάφερε πάλι να ξεχωρίσει, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό τέρμα κλάσης μεγάλου ποδοσφαιριστή. Ακόμα και στην Τούμπα ήταν από τους λίγους διακριθέντες, ενώ στο Αγρίνιο βρήκε για ακόμη μια φορά δίχτυα μετά από μια φάση που είχε δημιουργήσει μόνος του.

Αποτέλεσμα; Σε 5 συμμετοχές του με τη φανέλα του Δικεφάλου να μετράει 3 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και να φαίνεται με το… καλημέρα ότι ο ρόλος του ηγέτη του ανήκει δικαιωματικά.

Η ελληνική… κολώνα και ο «τρελός»

Η Ένωση, μέχρι τώρα, έχει δώσει συνολικά 7 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Όγκνιεν Βράνιες να είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει παίξει και στα 7 ματς, έχοντας μείνει στον αγωνιστικό χώρο 660 λεπτά, ενώ ο Βόσνιος στόπερ έχει αγωνιστεί σε 6 αναμετρήσεις, καταγράφοντας συνολικά 570 λεπτά συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα την πεντάδα συμπληρώνουν οι Νταμιέν Λε Ταλέκ με 570 λεπτά σε 7 ματς, Τσίτσαν Στάνκοβιτς με τα ίδια λεπτά με τον Γάλλο αλλά σε 6 αγώνες και Σέρχιο Αραούχο με 518 λεπτά σε 7 παιχνίδια.

Τι έχουν κάνει οι μεταγραφές…

Στη μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ ήταν πιο… ζωηρή από ποτέ, φτάνοντας στην απόκτηση 14 ποδοσφαιριστών. Από αυτούς μόνο οι Μήτογλου, Πάρρας και Ρότα δεν υπολογίζονται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ως ενδεκαδάτοι. Οι άλλοι 11 ήρθαν για να καθιερωθούν στο αρχικό σχήμα της ομάδας και το έχουν καταφέρει.

Αναλυτικά λοιπόν, ο Στάνκοβιτς που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Αθανασιάδη, έχει παίξει σε 6 ματς, έχοντας 570 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μοχαμάντι έχει παίξει σε 2 παιχνίδια και έχει μια ασίστ σε 105 λεπτά.

Ο Τσούμπερ έχει 5 συμμετοχές με 3 γκολ σε 389 λεπτά, ενώ ο Γέβτιτς έχει 3 συμμετοχές με 146 λεπτά συμμετοχής. Ο Άμραμπατ έχει 3 συμμετοχές και 1 γκολ σε 175 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Μισελέν έχει 5 συμμετοχές, μετρώντας 450 λεπτά, ο Βράνιες 6 εμφανίσεις με 570 λεπτά και ο Αραούχο 2 γκολ και 2 ασίστ σε 7 συμμετοχές.

Τέλος, ο Εχσάν Χατζισαφί έχει αγωνιστεί σε 5 ματς και έχει καταγράψει 359 λεπτά συμμετοχής, ο Λε Ταλέκ σε 7 αγώνες, μετρώντας 570 λεπτά και ο Γιώργος Τζαβέλλας σε ίδιους αγώνες με τον Γάλλο, έχοντας όμως μείνει στον αγωνιστικό χώρο για 660 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ