O Γιαννίκης στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε 50% ποσοστό νικών στα ματς που έδωσε

O Γιαννίκης στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε 50% ποσοστό νικών στα ματς που έδωσε

Ο Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται μια... ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, εξαργυρώνοντας έτσι κατά κάποιον τρόπο την εξαιρετική του σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια χρονιά όνειρο...

Βλάνταν out, Γιαννίκης in δείχνει να είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ. Ο Ελληνογερμανός προπονητής, που ήταν στη λίστα της Ένωσης και το καλοκαίρι, βρίσκεται μια… ανάσα από το να καθίσει στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και να διαδεχθεί τον Σέρβο. Παπαδημητρίου και Κονέ, αφού έριξαν κάτι ματιές και στην αγορά του εξωτερικού, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στον Ελληνογερμανό τεχνικό.

Έτσι, ο 41χρονος προπονητής εξαργυρώνει την περσινή εξαιρετική του σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η μάλλον ακόμα καλύτερα την σπουδαία διετή θητεία του στον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς οι επιτυχίες του δεν περιορίζονται μόνο στην περσινή χρονιά, όπου η ομάδα της Ηπείρου βρισκόταν στην Superleague, αλλά και στην προπέρσινη, όπου ήταν στην Superleague 2.

Ο Ελληνογερμανός κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γράψει το όνομα του με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Με τον άνετο προβιβασμό στη μεγάλη κατηγορία, με θετικά αποτελέσματα κόντρα στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, με την επική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (για τρίτη φορά στην ιστορία του) και με το… τρελό ποσοστό νικών στα ματς που έδωσε.

Ποσοστό νικών, που για μια ομάδα με μπάτζετ επιπέδου ΠΑΣ Γιάννινα μοιάζει ασύλληπτο. 50%! Ο 41χρονος κόουτς σε 64 αναμετρήσεις σε Superleague, Superleague 2 και Κύπελλο Ελλάδας, που βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΣ έκανε 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 19 ήττες (89-61 γκολ). Ενώ κόντρα στις ομάδες του Big 5 μέτρησε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Φυσικά, αν μέσα από αυτή τη σπουδαία διετή θητεία πρέπει να ξεχωρίσουμε το απόλυτο χάιλαιτ τόσο για εκείνον όσο και για τον σύλλογο, δεν είναι αρκετά δύσκολο. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού (σε δύο παιχνίδια που έγιναν σε Αγρίνιο και Λεωφόρο, λόγω προβλήματος στους Ζωσιμάδες) εκτόξευσε τις μετοχές του.

Αυτά εξαργυρώνει κατά κάποιον τρόπο τώρα ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος βρίσκεται με το… ένα πόδι στα Σπάτα, έτοιμος να αποδεχθεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην προπονητική του καριέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ