Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση – Τι υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι»

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση – Τι υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι»

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει η απόφαση για την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Superleague και της ΕΠΟ για την κεντρική διαχείριση. Προσέφυγαν και στα πολιτικά δικαστήρια οι ερυθρόλευκοι γιατί έληγε η προθεσμία.

Για περισσότερες από δύο ώρες κράτησε η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Λίγκας και της ΕΠΟ για την απόφαση της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να προσφέυγει στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σε μια κίνηση που όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σωτηρόπουλος, έγινε προκειμένου να μη χάσει η ΠΑΕ τις προθεσμίες και να δικαστεί κι εκεί η υπόθεση σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο δηλώσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την υπόθεση.

«Πράγματι ο Ολυμπιακός άσκησε αγωγή με αντικείμενο την ακύρωση της απόφασης. Το κάναμε σε περίπτωση που το διαιτητικό κρίνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση. Το δικαστήριο σας όμως, έχει μετα βεβαιότητας δικαιοδοσία. Η δικαιοδοσία του δικαστηρίου σας στηρίζεται στον ίδιο το νόμο και δεν νοείται κατάργηση της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου σας. Σύμφωνα με το νόμο, η διαιτησία του δικαστηρίου σας είναι υποχρεωτική. Η προκήρυξη λέει ότι αρμόδια για ακύρωση αποφάσεων είναι τα διαιτητικά όργανα. Το ίδιο προβλέπει και η ΕΠΟ. Τόσο ο νόμος όσο και το καταστατικό της ΕΠΟ, όσο ο κανονισμός και το καταστατικό της σούπερ λιγκ προβλέπουν υποχρεωτική δικαιοδοσία του δικαστηρίου σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Η άσκηση αγωγής μας δεν πρόκειται να ερμηνευτεί σαν πρόταση ακύρωσης της διαιτησίας μας με τη λίγκα. Την κάναμε για να μην απωλέσουμε τις ημερομηνίες με το πολιτικό δικαστήριο, σε περίπτωση που μια στις χίλιες το δικαστήριο σας αποφανθεί ότι δεν έχει δικαιοδοσία. Η ολιστική μελέτη λέει ότι θα πρέπει να εξεταστεί η κεντρική διαχείριση, δεν ζητάει να επιβληθεί και δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε.

Μέχρι τώρα ουδείς γνωρίζει τι αποφάσισε η ΕΠΟ, ούτε έχει κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο τροποποίηση του καταστατικού. Ότι και να λέει σε κάθε περίπτωση, η τροποποίηση, υπερισχύει ο νόμος».

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν να υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό, τη στιγμή που η αντίδικος πλευρά ήθελε να υπάρξει νέα αναβολή στην εκδίκαση προκειμένου να παρουσιάσει κι άλλα έγγραφα, ενώ ήθελε να υποβάλει ένσταση για εκπρόθεσμες ενέργειες του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στο τι υποστηρίζει η UEFA, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν ζητάει κεντρική διαχείριση από κανένα πρωτάθλημα και υπογράμμιζαν πως υπερισχύει ο νόμος.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ζήτησε να κατατεθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο και το τροποποιημένο καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με ότι αποφασίστηκε από το ΔΣ της Superleague, με την έδρα να δίνει προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων έως τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Κάτι που σημαίνει πως η οποιαδήποτε απόφαση θα βγει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ