Αυξήθηκαν τα όρια χωρητικότητας στα ελληνικά γήπεδα

Αυξήθηκαν τα όρια χωρητικότητας στα ελληνικά γήπεδα

Έπειτα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η χωρητικότητα των γηπέδων αυξάνεται από το 80% στο 90%.

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας γνωστοποίησε την αύξηση της πληρότητας των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων στο 90%, χωρίς όμως να υπερβαίνουν τους 40.000 και 12.000 θεατές, αντίστοιχα.

Το «πράσινο φως» από την Επιτροπή άναψε μετά από αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ η απόφαση αφορά αμιγώς εμβολιασμένους θεατές.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο πληρότητας που ίσχυε για τα γήπεδα μέχρι τη σημερινή ανακοίνωση ήταν στο 80%, δηλαδή μέχρι 25.000 θεατές στα ανοικτά με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και μέχρι 8.000 στα κλειστά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, έπειτα από σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αποδέχθηκε:

– Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

-να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο,
-να φορούν υποχρεωτικά μάσκα,
-να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

– Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

– Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.
Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ