Η «έκπληξη» του Πέδρο Μαρτίνς με τον Πιέρ Κούντε

Η «έκπληξη» του Πέδρο Μαρτίνς με τον Πιέρ Κούντε

Ο Πιερ Κούντε είναι 2ος σε συμμετοχές στον φετινό Ολυμπιακό, αλλά μόλις 15ος σε συνολικό χρόνο συμμετοχής. Και ο Μαρτίνς σκέφτεται να το αλλάξει αυτό ενόψει ΠΑΟΚ.

Αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Μάντι Καμαρά. Εντούτοις, ο μέσος από τη Γουινέα παράμεινε. Στην πορεία έκανε το «μπαμ» και ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μπουχαλάκης ήταν καλά. Και κάπως έτσι ο Πιερ Κούντε, από εκεί που προορίζονταν για βασικός, βρέθηκε να αποτελεί λύση από τον πάγκο στα περισσότερα παιχνίδια. Κάτι, όμως, που είναι πιθανό να αλλάξει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έχει διάφορες σκέψεις στο μυαλό του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δώσει φρεσκάδα, ένταση, ταχύτητα και έκρηξη στη μεσαία του γραμμή. Θέλει περισσότερη ενέργεια. Και σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Με τον Κούντε να βρίσκεται στις επιλογές του, ως μία πιθανή «έκπληξη» στη μεσαία γραμμή. Μια επιλογή έξω από το «κουτί της ασφάλειας» που παρέχει η αγαπημένη τριπλέτα Εμβιλά – Μπουχαλάκης – Καμαρά.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μαρτίνς διέκρινε κούραση σε κάποιους ποδοσφαιριστές του στη Γερμανία. Έλλειψη ενέργειας. Η αναμέτρηση με την Αϊντραχτ ήταν ένα καλό δείγμα γραφής για τις αλλαγές που ενδεχομένως θα δούμε σήμερα. Διότι μπορεί να μην έγινε δοκιμή στην τελευταία προπόνηση, αλλά ο Μαρτίνς εξωτερίκευσε κάποιες σκέψεις στους συνεργάτες του. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν πράξη. Καθώς και στη Γερμανία υπήρχαν σκέψεις για πολλές αλλαγές, αλλά τελικά οι μόνες αφορούσαν Εμβιλά και Ελ Αραμπί!

Στην περίπτωση του Κούντε υπάρχει ένα τρομερό παράδοξο. Με βάση της συμμετοχές, είναι 2ος σε ολόκληρο το ρόστερ. Πρώτος είναι ο Σισέ με 15 παιχνίδια και 2οι ο Κούντε και ο Ρέαπτσιουκ με 14 αγώνες. Ωστόσο η πραγματική του παρουσία στα παιχνίδια του Ολυμπιακού δεν είναι αυτή. Καθώς είναι ο 15ος παίκτης του ρόστερ σε χρόνο συμμετοχής! Συγκεκριμένα, έχει συνολικά μόλις 470 αγωνιστικά λεπτά! Κάτι που μεταφράζεται σε 33,5 λεπτά ανά αγώνα!

Ξεκίνησε βασικός στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν, κόντρα στη Νέφτσι Μπακού (68 και 90 λεπτά) και την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς (45 λεπτά). Επαιξε ακόμη ένα 90λεπτο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (4-1), όπου και ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα 10 ματς της σεζόν έχει συνολικά 189 λεπτά συμμετοχής!

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε πως εάν ο Μαρτίνς αποφασίσει να ξεκινήσει τον Κούντε, τότε ο Καμερουνέζος θα πάρει τη θέση, είτε του Μπουχαλάκη είτε του Καμαρά. Με ένα ακόμη πιο ακραίο σενάριο να θέλει τον Πορτογάλο να αφήνει στον πάγκο τους «Μπούχα» και Μάντι, χρησιμοποιώντας τριάδα στα χαφ Εμβιλά, Κούντε, Αγκιμπού. Κάτι, ωστόσο, που δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αν και με τον Μαρτίνς ποτέ δεν ξέρεις…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ