Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Δίκιο έχει ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ για τις συλλήψεις. Εδώ ο Ιβάν μπήκε μέσα με πιστόλα και δεν τον έπιασε κανείς...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό – Κεντρική διαχείριση τέλος

Το «πραξικόπημα» στη Σούπερ Λιγκ δεν πέρασε.

Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό – Κεντρική διαχείριση τέλος | to10.gr

Τέλος στα… όνειρα του Αχιλλέα Μπέου, του Βασίλη Γκαγκάτση και των «οραματιστών» της Εξυγίανσης (και) της Super League έβαλε το Διαιτητικό Δικαστήριο. Τέλος σε εκείνη την ακατανόητη απόφαση του συνεταιρισμού για «υποχρεωτική κεντρική διαχείριση» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Απόφαση οριστική και αμετάκλητη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Και μεγάλη δικαίωση του Ολυμπιακού που όχι μόνο στάθηκε απέναντι στην απόφαση, αλλά την έφτασε και ως τις αίθουσες της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της 9.9.2021 της Super League για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συνεταιρισμού και την υποχρέωση όλων των ομάδων να βρεθούν κάτω από ομπρέλα κεντρικής διαχείρισης. Και κάπως έτσι κεντρική διαχείριση υποχρεωτικά δεν θα υπάρξει οπουδήποτε αλλού πλην από τα… οράματα των εμπνευστών της. Εκείνων που απαγόρευσαν στην σχετική ψηφοφορία της Super League αρχές του Σεπτέμβρη, την παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας. Για την ανάγνωση του κανονισμού, αλλά και του αθλητικού νόμου. Εκείνων που απαγόρευαν ρητώς μια τέτοια «υποχρέωση».

Δεν μπορεί να υπάρξει κεντρική διαχείριση όσο στο ελληνικό πρωτάθλημα κυκλοφορούν ΠΑΕ φαντάσματα, με μόνη προίκα ένα σήμα και ένα ΑΦΜ. Ομάδες που μαζεύουν με το ζόρι 1000 άτομα κάθε Κυριακή. Ομάδες που προφανώς και θα πρέπει πρωτίστως να βάλουν στο τραπέζι εγγυήσεις.

Και κυρίως δεν μπορούν να υποχρεωθούν ΠΑΕ και επενδυτές που βάζουν εκατ ευρώ στο ποδόσφαιρο να γίνουν… συνέταιροι των παραπάνω. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση ως ότου προκύψει μια τέτοια συζήτηση για τα «τηλεοπτικά» του.

Τα επεσήμανε ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν και ο Παναθηναϊκός που κράτησε αποστάσεις από την ιστορία του Σεπτέμβρη. Η διαφορά είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν άμεσα προς το αυτονόητο: Την δικαιοσύνη. Παρότι μαζεύτηκαν στα απέναντι έδρανα του Διαιτητικού οι 11 ΠΑΕ της Λίγκας (πλην Παναθηναϊκού και Άρη) αλλά και η ίδια η διοίκηση της ΕΠΟ (!!!!) που πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Οι τακτικοί δικαστές όμως έκαναν το αυτονόητο. Και έβαλαν τέλος σε αυτή την τόσο παράξενη υπόθεση…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων την από 21.09.2021 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 20660/22.09.2021 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», την από 29.9.2021και με αριθμ. κατάθ. 21503/30.9.2021 αίτηση προσεπίκλησης του καθ’ ου η προσφυγή αστικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» προς το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» (ΕΠΟ), την από 4.10.2021 και με αριθμό κατάθ. 21745/4.10.2021 πρόσθετη παρέμβαση του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» (ΕΠΟ) και την από 4.10.2021 και με αριθμό κατάθ. 21791/4.10.2021 πρόσθετη παρέμβαση των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών με τις επωνυμίες 1) «ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ», 2) «ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ», 3) «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ», 4) «Α.Ο.ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΠΑΕ», 5) «ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964», 6) «ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ», 7) ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», 8) «ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. ΠΑΕ», 9) «ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», 10) «ΠΑΕ ΟΦΗ 1925», ΥΠΕΡ του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Απορρίπτει την προσεπίκληση.

Απορρίπτει τις πρόσθετες παρεμβάσεις.

Δέχεται την προσφυγή.

Ακυρώνει την από 9.09.2021 απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», σχετικά με την τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού του Συνεταιρισμού, τα οποία αναφέρονται στο αιτιολογικό της παρούσας και σχετίζονται με την κεντρική διαχείριση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων καθώς και την υποχρεωτική ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών και άλλων συναφών δικαιωμάτων του συνόλου των μελών στο Συνεταιρισμού από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και εφεξής.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από