Μεταξάς – «Πρέπει να βρούμε το εύκολο γκολ»

Μεταξάς – «Πρέπει να βρούμε το εύκολο γκολ»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης(31/10,19.30).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, και να αφήσει πίσω του την ήττα από την ΑΕΛ, η οποία τον άφησε από πολύ νωρίς εκτός συνέχειας του Κυπέλλου. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης για την 8η αγωνιστική της Superleague. Οι Γιαννιώτες στο πρωτάθλημα αγνοούν την νίκη εδώ και δύο αγωνιστικές και απέναντι στους «Αρκάδες» θέλουν να σταματήσουν αυτό το αρνητικό σερί. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης τονίζοντας πως η ομάδα του με υπομονή θα βρει το εύκολο γκολ που τόσο πολύ χρειάζεται.

Τι πήγε «στραβά» στα δύο τελευταία παιχνίδια και τι τον προβληματίζει: «Δεν γνωρίζω αν έχουμε στερέψει από ιδέες. Είναι κάτι που ρωτάτε συνέχεια και το απαντάω συνέχεια. Τα προβλήματα είμαστε εδώ για να τα λύσουμε. Το εύκολο γκολ δεν το είχαμε από τα φιλικά κιόλας και το γνωρίζουμε αυτό. Έλεγα από τότε ότι πρέπει να προσπαθούμε και για δεύτερο γκολ και να μην αρκούμαστε στο ένα. Το δουλεύουμε και ελπίζω με υπομονή από εμάς, αλλά και τον γύρω κόσμο που πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η υπομονή εδώ στα Γιάννενα, να το βελτιώσουμε».


Αν ήταν μία εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που η ομάδα έκανε πολλές ευκαιρίες:
 «Υπήρχαν λόγοι που μας βγήκε τόσο πολύ εκείνη την ημέρα, αλλά δεν θέλω να πω πολλά γιατί είναι θέματα τακτικά και έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Αρκεί να καταλάβουμε εμείς ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι και τα καλά που κάναμε εμείς εκείνη την ημέρα να τα ξανακάνουμε και με διαφορετικές ομάδες. Απλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν θέλει πάντα την ίδια λύση».

Για την ένταση που έβγαλε για 10 λεπτά ο ΠΑΣ μετά την αποβολή του Γκαρντάβσκι, όπως και μετά το γκολ που είχε δεχτεί με τον Απόλλωνα και γιατί δεν μπόρεσε να τη συνεχίσει: «Με τον Απόλλωνα είναι λίγο διαφορετικά γιατί ρίξαμε μέσα 6 επιθετικούς και τα παίξαμε όλα για όλα. Ανοίξαμε εντελώς την άμυνα με μόνο 3 επιθετικούς και 1 αμυντικό χαφ. Ήταν λογικό να ανέβουμε λίγο, αλλά στην αντεπίθεση κινδυνεύεις να χάσεις. Μας βγήκε, κερδίσαμε το πέναλτι, αλλά ήμασταν άτυχοι και δεν σκοράραμε. Στο Κύπελλο ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Εκεί με την αποβολή παίξαμε πιο σφιχτά στην άμυνα, αλλά είχαμε περισσότερο χώρο στην επίθεση. Μας βοήθησε πολύ αυτό και μπράβο στα παιδιά γιατί με 10 παίκτες είχαν 52% κατοχή μπάλας».

Για το αν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο είναι ευθύνη της ομάδας ή της αποβολής και του πέναλτι: «Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή. Είδα κι άλλα αποτελέσματα αυτές τις μέρες. Η Λίβερπουλ στο 62’ έβαλε πρώτο γκολ σε ομάδα Β’ κατηγορίας. Δεν είναι τόσο εύκολα πάντα. Η ΑΕΛ πέρυσι έπαιζε στη Super League και νικούσε και παιχνίδια. Κι εμείς ήμασταν Β’ Εθνική και πάντα θα θέλανε φαντάζομαι τα παιδιά να κερδίζουν τέτοια παιχνίδια. Αν ήταν τόσο εύκολο και η Λίβερπουλ θα έβαζε από το πρώτο πεντάλεπτο γκολ. Πρώτα όμως κούρασε τον αντίπαλο και μετά σκόραρε. Σ’ εμάς έγινε στο 47’ η καθοριστική φάση και σίγουρα επηρέασε πολύ το παιχνίδι».

Για τα 70 λεπτά που έπαιξε η ομάδα στη Λάρισα με παίκτη λιγότερο και το αν θα υπάρξει κούραση ενόψει Αστέρα: «Ό,τι κάνεις κουράζεσαι. Αν παίξεις παραπάνω θα κουραστείς περισσότερο. Προσπαθούμε όμως να το δουλέψουμε, με τα συμπληρώματα διατροφής, τα υγρά που παίρνουμε, με την ψυχολογία που τους δίνουμε και πάμε για το επόμενο».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα και αν παίζει με ψυχολογική πίεση ο ΠΑΣ: «Άλλο το κύπελλο, άλλο το πρωτάθλημα, άλλο στην έδρα μας άλλο εκτός. Είμαστε χαρούμενοι που φέτος φτιάξαμε ένα πολύ καλό γήπεδο που μπορούμε να παίξουμε μπάλα. Ο Αστέρας έχει μία συγκεκριμένη εικόνα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας κάνει μία φορά να τον βλέπουμε καλά και μία όχι. Αλλά σε όλα τα ματς που είδα, ακόμα και στο φιλικό που είχαμε παίξει, δείχνει μία στάνταρ εικόνα. Μια στάνταρ τακτική μ’ ένα σκεπτικό ομαδικότητας, που το θέλουμε κι εμείς και θα δούμε εκείνη την ημέρα ποιος θα έχει το πάνω χέρι»

Για τα πέναλτι που χάθηκαν με Απόλλωνα και ΑΕΛ και την επιλογή να τα χτυπήσουν στο Κύπελλο αμυντικοί: «Ο Τριάδης που είναι επιθετικός απλώς δεν πρόλαβε να εκτελέσει. Απλά σκέφτεσαι καμιά φορά τι έγινε πριν και με τι ψυχολογία θα μπει ο παίκτης. Και στο Euro λέγανε γιατί ο προπονητής της Αγγλίας έβαλε τους μικρούς και όχι τους μεγάλους ή ότι βάζεις τους μεγάλους γιατί δεν έβαλες τους μικρούς. Ο φίλος μου προπονητής της Μπόχουμ νίκησε 5-4 στα πέναλτι και το τελευταίο το έβαλε ο τερματοφύλακας. Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν να βάλουν γκολ από τα 11 μέτρα. Το θέμα είναι εκείνη τη στιγμή να το νιώθεις και να έχεις την ψυχολογία να το βάλεις. Έτσι επιλέξαμε να κάνουμε, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ