Οι λόγοι που ο Χολέμπας αγωνίζεται στην 5η κατηγορία της Γερμανίας

Οι λόγοι που ο Χολέμπας αγωνίζεται στην 5η κατηγορία της Γερμανίας

Ο Χοσέ Χολέμπας εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αγωνιστεί στην ερασιτεχνική Μπάγερν Αλτσενάου, στην 5η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Τι είπε για τη «μάχη» του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ...

Ο Χοσέ Χολέμπας έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, αφού δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες και παρότι είχε πολλές προτάσεις τόσο από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, αλλά και από τη Λουκέρνη, προτίμησε να πάρει μια πολύ ιδιαίτερη απόφαση και να συνεχίσει στην 5η κατηγορία της Γερμανίας.

Ο 37χρονος αριστερός μπακ που έκανε σπουδαία καριέρα με τα ερυθρόλευκα αγωνίζεται στην Μπάγερν Αλτσενάου, η οποία είναι σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Έναν χρόνο ακριβώς μετά τη συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό στο Etihad κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Χολέμπας έκανε το ντεμπούτο του στην 5η κατηγορία της Γερμανίας στα τέλη Σεπτεμβρίου και πλέον μετράει ήδη 6 συμμετοχές με την νέα του ομάδα.

Ο ίδιος ο Χολέμπας μετά από την καριέρα του σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία μίλησε για την απόφαση του να μεταγραφεί στην 5η κατηγορία της Γερμανίας και εξήγησε τους λόγους που υπέγραψε με την Αλτσενάου.

«Είναι τελείως διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού εδώ» ανέφερε ο Χολέμπας, ο οποίος μετράει 28 συμμετοχές στο Champions League, 5 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και σπουδαίες παραστάσεις τόσο σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα. «Ασφαλώς και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν».

Ο Χολέμπας σύμφωνα με τους συμπαίκτες του είναι η ψυχή των αποδυτηρίων και από φυσική κατάσταση είναι ο κορυφαίος και σε τοπ επίπεδο, όπως ήταν άλλωστε σε όλη την καριέρα του. Στην 5η κατηγορία από αριστερός μπακ, αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Έχει ήδη 1 γκολ και η ομάδα είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αυτό που αναρωτιούνται άπαντες είναι γιατί ο Χολέμπας επέλεξε να αγωνιστεί στην Μπάγερν Αλτσενάου, ενώ βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και θα μπορούσε να αγωνίζεται εύκολα με τον Ολυμπιακό στο Europa League;

Η επιστροφή στο σπίτι

«Στην πραγματικότητα δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι μετά το τέλος της καριέρας μου. Αλλά αυτό δεν λειτούργησε», ανέφερε ο Χολέμπας, ο οποίος μετά το τελευταίο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό κατάλαβε γρήγορα ότι το να μην παίζει καθόλου ποδόσφαιρο δεν είναι λύση. Ένα δίλημμα που εκμεταλλεύτηκαν λίγοι παλιοί φίλοι του Έλληνα μπακ και τον έπεισαν να μετακομίσει στην Αλτσενάου. Ο Χολέμπας λοιπόν αποφάσισε να φύγει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αποδεχθεί την πρόταση του κολλητού του φίλου, Πέτερ Σπρουνγκ, προπονητή-παίκτη της Μπάγερν Αλτσενάου, που τον γνωρίζει πάνω από 20 χρόνια.

Ο Σπρουνγκ είναι ο άνθρωπος που τον έπεισε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και να μην τα παρατήσει όταν ήταν νέος και είχε γίνει από πολύ νωρίς πατέρας. Τότε είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο και τον βοήθησε μαζί με τον Μουράτ Οζμπαχάρ που είναι στο πλευρό του στην Αλτσενάου να μην τα παρατήσει. «Τα παράτησα όταν ήμουν 18 και στην πραγματικότητα δεν ήθελα να παίζω πια», είπε ο Χολέμπας. «Είμαι πολύ ευγνώμων για την καριέρα μου».

Και ένας συνδυασμός αυτής της ευγνωμοσύνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας οδήγησε τελικά τον Χολέμπας να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Αλτσενάου από τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Ο Πίτερ με έπαιρνε τηλέφωνο για εβδομάδες, μετά προπονήθηκα μερικές φορές και άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί», είπε με ένα χαμόγελο ο 37χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εξηγώντας τον βασικό λόγο που βρίσκεται στην 5η κατηγορία της Γερμανίας.

Το σπίτι του, η οικογένειά του και οι φίλοι του βρίσκονται στην περιοχή ούτως ή άλλως, οπότε πλέον και η ποδοσφαιρική του ομάδα. «Ήταν ξεκάθαρο ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα εδώ. Ευτυχώς για μένα, υπάρχει πλέον μια και μια ποδοσφαιρική πρόκληση». Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το ποδόσφαιρο ο Χολέμπας προχωράει και με τα μαθήματα για την απόκτηση των διπλωμάτων προπονητικής. Και είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει ακόμη και το UEFA PRO, που θα του δώσει τη δυνατότητα να προπονήσει ακόμη και ομάδα επιπέδου Champions League.

Τι είπε για τη μάχη του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ

Ο Χοσέ Χολέμπας μετά τις ερωτήσεις για την επιλογή της Μπάγερν Αλτσενάου απάντησε και σε ερώτηση για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη. Το γήπεδο που μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά για πολλά χρόνια. Ο 37χρονος λοιπόν τόνισε πως: «Η Άιντραχτ θα περάσει δύσκολα στο Καραϊσκάκη, την περιμένει ένα καζάνι που βράζει, υπάρχει πραγματική φωτιά σε αυτό το γήπεδο. Έπαιξα εκεί για πέντε χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι η Μπάγερν της Ελλάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ