Τζιτζικώστας – «Θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ως τον Φεβρουάριο οι μελέτες»

Τζιτζικώστας – «Θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ως τον Φεβρουάριο οι μελέτες»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πρόχωρησε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την κατασκευή νέου γηπέδου για τον Άρη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την κατασκευή νέου γηπέδου για τον Άρη, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να τονίζει την κοινή γραμμή που υπάρχει από όλες τις πλευρές ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και μίλησε για τη σημασία που θα έχει να επισπευθούν οι διαδικασίες από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση:

«Συμφωνήσαμε ότι όλοι… συμφωνούμε ώστε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του ΑΡΗ, όπως και την ανάπλαση και την δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, το οποίο δεν θα αναβαθμίσει μόνο τις αθλητικές υποδομές μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά ουσιαστικά την ποιότητα ζωής.

Στο μεν σημείο της Θεσσαλονίκης που θα φύγει το γήπεδο, θα δημιουργηθεί μια έκταση πράσινου για τους πολίτες, με χώρους στάθμευσης και ουσιαστικά μια αναβάθμιση για την περιοχή. Στον χώρο που θα πάει το γήπεδο, θα διαμορφωθεί ένας χώρος που θα αναπτυχθούν κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, πάρκο και άλλα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε να τρέξει γρήγορα το πρότζεκτ και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του ΑΡΗ, προκειμένου να παρακολουθείτε η εξέλιξη των εργασιων. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Θέλουμε από την κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό πρότζεκτ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ