Φάκελος Βιγιαφάνιες – Γιατί πήγε στην ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός, τι κάνει ο παίκτης στις προπονήσεις και οι προσπάθειες για λύση

Φάκελος Βιγιαφάνιες – Γιατί πήγε στην ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός, τι κάνει ο παίκτης στις προπονήσεις και οι προσπάθειες για λύση

Τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του Λούκας Βιγιαφάνιες και της δικαστικής περιπέτειας με τον Παναθηναϊκό λόγω του προστίμου.

Σαν… κεραυνός έσκασε χθες το βράδυ η υπόθεση Παναθηναϊκού – Βιγιαφάνιες. Δεν είναι και ότι πιο σύνηθες μια ΠΑΕ να βρίσκεται στα δικαστήρια με έναν ποδοσφαιριστή του ρόστερ της. Δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που προέκυψε από εκείνο το βαρύ πρόστιμο (κοντά στις 60.000 ευρώ) που είχε επιβάλλει ο Παναθηναϊκός στον Αργεντινό για τη διαμάχη που είχε με τον Χατζηγιοβάνη σε μια προπόνηση στα τέλη Αυγούστου.

Τι συνέβη από τότε και οι δύο πλευρές έφτασαν σε σημείο να επιχειρούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια; Ο Βιγιαφάνιες, μετά την επιβολή του προστίμου από πλευράς ΠΑΕ, έστειλε μέιλ στην ομάδα και λέγοντας πως θεωρεί υπερβολικό το ποσό ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση. Γενικά ήταν αρνητικό στο να του επιβληθεί ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο, κάτι που είχε φανεί και από τη δήλωση που είχε κάνει τότε πως δεν χτύπησε τον Χατζηγιοβάνη.

Ο Αργεντινός δεν έκανε προσφυγή και δεν… έσυρε τον Παναθηναϊκό στα δικαστήρια, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορούμε να διαγράψουμε το σενάριο να προχωρήσει κι εκείνος σε νομικές διαδικασίες αν το πρόστιμο τελικά εγκριθεί από Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Στην ΕΠΟ δεν πήγε ο Βιγιαφάνιες τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός τον Βιγιαφάνιες. Και το έκανε γιατί όταν επιβάλει μια ΠΑΕ ένα πρόστιμο που ισούται με ένα ποσοστό άνω του 3% των ετήσιων απολαβών, τότε οφείλει να ενημερώσει την Ομοσπονδία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν ενημερωθεί η Ομοσπονδία από την ΠΑΕ, ο παίκτης μπορεί να πάει δικαστικά και να κερδίσει την υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή Παναθηναϊκός και Βιγιαφάνιες βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να κλείσει το όλο θέμα που προέκυψε εξωδικαστικά. Χωρίς πάντως κανείς να γνωρίζει και να λέει με σιγουριά αν θα τα βρουν τελικά οι δύο πλευρές με αμοιβαίες υποχωρήσεις ή αν θα καταλήξουν στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Όσον αφορά το γιατί αγωνίζεται ο Βίγια, από τη στιγμή που υπάρχει όλη αυτή η ιστορία; Διότι στην καθημερινότητά του δεν έχει αλλάξει το παραμικρό και δεν έχει επηρεαστεί ο τρόπος συμπεριφοράς του από την ιστορία με το πρόστιμο. Δεν κάνει… λιγότερα πράγματα από τους συμπαίκτες του στις προπονήσεις, ούτε ο Γιοβάνοβιτς βάζει μια διαμάχη μεταξύ της ΠΑΕ και του παίκτη πάνω από το συμφέρον του αγωνιστικού τμήματος. Εφόσον βλέπει πως ο Βιγιαφάνιες μπορεί να βοηθήσει, θα τον χρησιμοποιεί, ανεξαρτήτως του δικαστικού θέματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ