Νίκος Νιόπλιας – Ο… ξεχασμένος της προπονητικής που αναμόρφωσε τον ΟΦΗ (vids)

Νίκος Νιόπλιας – Ο… ξεχασμένος της προπονητικής που αναμόρφωσε τον ΟΦΗ (vids)

Από τον εφιάλτη του υποβιβασμού, στα όνειρα της εξάδας. Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, με την πορεία του από το τέλος της προηγούμενης σεζόν μέχρι και σήμερα να έχει ονοματεπώνυμο. Νίκος Νιόπλιας.

Πρόκειται για μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Super League, μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και μετά από εννιά αγωνιστικές, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον 4ο Βόλο.

Η κρητική ομάδα δείχνει να έχει μπει και πάλι στον σωστό δρόμο και όχι μόνο δεν βλέπει… ορθάνοιχτα τον υποβιβασμό, αλλά πλέον κάνει και όνειρα για εξάδα.

Όλα ωστόσο έχουν τον λόγο τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει και ονοματεπώνυμο. Νίκος Νιόπλιας. Ο 56χρονος τεχνικός είναι ο κύριος «υπαίτιος» της μεγάλης ανόδου που έχει ο ΟΦΗ από το τέλος της περασμένης σεζόν, μέχρι και σήμερα.

Ήταν αυτός που ανέλαβε την ομάδα, όταν εκείνη βρισκόταν στα χειρότερα της. Ήταν εκεί για τον ΟΦΗ, όταν ο σύλλογος έβλεπε τον εφιάλτη του υποβιβασμού να έρχεται.

Ήταν στις αρχές του Μαρτίου, όταν η ΑΕΛ έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο και επικράτησε με 3-2 του ΟΦΗ, που συμπλήρωσε εννιά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Μία ήττα που στοίχισε στον Γιώργο Σίμο, καθώς μετά την αναμέτρηση ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου του. Και σαν από μηχανής θεός, εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας.

Ένας έμπειρος και μεγάλος προπονητής. Ο οποίος ωστόσο είχε… ξεχάσει πως είναι οι πάγκοι. Ο Νιόπλιας ανέλαβε τον αγαπημένο του ΟΦΗ με σκοπό να τον σώσει και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ανέλαβε την ομάδα από την προτελευταία θέση με 19 βαθμούς και την ψυχολογία στα… τάρταρα. Κι όμως, κατάφερε να δείξει για άλλη μία φορά τη μεγάλη του προσωπικότητα και φυσικά τις ικανότητες του στην προπονητική.

Ο ΟΦΗ σώθηκε μέσω των playouts και τελικά τερμάτισε στην 12η θέση και 32 βαθμούς. Τέσσερις παραπάνω από τον 13ο Παναιτωλικό και πέντε παραπάνω από την τελευταία ΑΕΛ.

Και αφού ο ΟΦΗ «σφράγισε» την παραμονή του, έδωσε δικαίως στον Νιόπλια νέο διετές συμβόλαιο, επιβραβεύοντας τον.

Η μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρα έργο Νιόπλια. Οι κρητικοί έχουν μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει μάλιστα με πάρα πολλές απουσίες.

Ο ΟΦΗ έχει φτάσει σε δύο «τρίποντα», ενώ έχει και έξι ισοπαλίες, με το επικό… comeback απέναντι στην ΑΕΚ να ξεχωρίζει.

Μάλιστα, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ διαθέτει καλύτερη άμυνα από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλο και Παναθηναϊκό!

Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος που δείχνει πως έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο. Ένα σχέδιο και μία νοοτροπία που έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Νίκου Νιόπλια.

* Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Έλληνας τεχνικός μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Δηλώσεις τις οποίες πρέπει όλοι να σκεφτούν καλά για να γίνει το ποδόσφαιρο της χώρας μας καλύτερο, καθώς όπως ανέφερε και ο Νιόπλιας, μόνο για… πέταμα δεν είναι.

«Ο κόσμος δεν μας αποδοκίμασε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πολλές φορές μπορεί να γίνει αυτό γιατί είναι αρχή της σεζόν. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά πρώτα πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου. Πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, το πίστεψαν και είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που μεσοεπιθετικά ξέραμε ότι είναι φανταστική και το απέδειξε.

Εγώ θα το λέω πάντα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας… Παρόλο που έχουμε πολλά κακά, ξεκινήσαμε αργά, έχουμε γκρίνια. Αλλά έχουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα, δεν είναι του πεταματού. Βλέπουμε ότι οι ομάδες που είναι μικρομεσαίες μπορούν να βάλουν δύσκολα.

Αν δεν βάζουν δύσκολα, δεν θα χάνει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο οποιοσδήποτε. Όχι, κερδίζει και ο ΟΦΗ, κερδίζουν και τα Γιάννινα. Κερδίζουν όλοι. Πρέπει να ιδρώσεις για να μας κερδίσεις. Είναι ανώτερες ομάδες, είναι καλύτερες ομάδες,, αλλά δεν πρέπει να γίνεται ένα εύκολο πρωτάθλημα. Και κάτι άλλο. Να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο.

Στη Super League 2 θα παίξουν 36 ομάδες και δεν θα βγει σχεδόν καμία. Μα γιατί να παίξουν 36 ομάδες; Πρέπει να υπάρχουν ομάδες όπως είμαστε εμείς που έχουμε ωραίο γήπεδο και βοηθητικό. Όπως η ΑΕΚ που αλλάζει επίπεδο και του χρόνου θα έχει γήπεδο. Όπως έχει ο Ολυμπιακός. Εγώ μετά από 1-2 χρόνια θα φύγω από το ποδόσφαιρο, αλλά κάτι πρέπει να αφήνουμε πίσω μας. Να αφήσουμε αυτή την ομορφιά. Πρώτα φτιάχνουμε και μετά παίζουμε ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει ο Νιόπλιας.

Απολαύστε τον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ