Ποιός είναι ο Μπαρμπόσα που «βλέπει» η ΑΕΚ – Τα δεδομένα της υπόθεσης (vids)

Ποιός είναι ο Μπαρμπόσα που «βλέπει» η ΑΕΚ – Τα δεδομένα της υπόθεσης (vids)

Η ΑΕΚ ψάχνει για έναν μέσο και ο Ντανίλο Μπαρμπόσα δείχνει να είναι στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» λίστας. Ωστόσο, ποιός είναι ο Βραζιλιάνος άσος που έχει τραβήξει τα βλέμματα της Ένωσης;

Θεωρείται δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και απ’ ότι φαίνεται σκοπός των ανθρώπων της Ένωσης είναι να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα αλλάξει επίπεδο στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Αρκετά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμής, όμως ένα είναι αυτό που έχει ξεχωρίσει. Ο λόγος για τον Ντανίλο Μπαρμπόσα, με τον Δικέφαλο να είναι διατεθειμένος να μπει σε διαδικασία συζητήσεων, προκειμένου να προχωρήσει η περίπτωση του.

Ποιός είναι όμως ο Βραζιλιάνος άσος με το… βαρύ βιογραφικό και ποιά τα δεδομένα της υπόθεσης για την ΑΕΚ;

Το προφίλ του Ντανίλο Μπαρμπόσα

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1996 στο Σιμόες Φίλο της Μπαΐα, ο Ντανίλο Μπαρμπόσα πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Βάσκο Ντα Γκάμα, με την οποία στη συνέχεια υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή στην Μπράγκα, της οποίας υπήρξε παίκτης μέχρι το 2018, αλλά μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια προέκυψαν αρκετοί δανεισμοί σε Βαλένθια, Μπενφίκα και Σταντάρ Λιέγης.

Στην Μπράγκα είχε δύο «γεμάτες» σεζόν (2014-15, 2017-18), στις οποίες συνολικά μέτρησε 6 γκολ και 7 ασίστ σε 74 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα ως δανεικός, στη Βαλένθια κατέγραψε 34 εμφανίσεις (3 ασίστ), στη Μπενφίκα 5 (1 γκολ) και στη Σταντάρ Λιέγης 6.

Το καλοκαίρι του 2018 η πορτογαλική ομάδα τον παραχώρησε με κανονική μεταγραφή στη Νις, βάζοντας στα ταμεία της το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Στη γαλλική ομάδα είχε δύο καλές σεζόν (2018-19, 2019/20), καταγράφοντας 49 συμμετοχές, ενώ την τελευταία (2020-21) αγωνίστηκε μόλις 4 φορές.

Έτσι, τον Μάρτιο του 2021 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Παλμέιρας, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, μετρώντας έως τώρα 28 εμφανίσεις, 1 γκολ και 2 ασίστ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως σε διεθνή επίπεδο μετράει 14 συμμετοχές με τη φανέλα της Κ17 και της Κ20 της εθνικής Βραζιλίας, ενώ ήταν αρχηγός της δεύτερης, που έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015.

Τα δεδομένα της υπόθεσης

Ο Μπαρμπόσα ανήκει στη Νις, με συμβόλαιο ως το 2023 και ο δανεισμός του στην Παλμέιρας φτάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου, με την ομάδα της πατρίδας του να μην δείχνει να είναι διατεθειμένη να τον κάνει δικό της με την οψιόν των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, δύσκολα φαίνεται πως μπορεί να παραμείνει και παίκτης της γαλλικής ομάδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσει να τον παραχωρήσει εκ νέου, έστω και με τη μορφή δανεισμού. Κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για την ΑΕΚ είναι το γεγονός πως την εκπροσώπηση του 25χρονου μέσου έχει αναλάβει το γραφείο του Φεντερίκο Παστορέλο, με το οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν η Ένωση.

Ο Βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να έχουμε άμεσα εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση.

Ο Μπαρμπόσα εν δράσει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ