Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Μασούρα (vids)

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Μασούρα (vids)

Δεν θα πιστεύεις την... ακολουθία του τελευταίου διμήνου για τον πιο φορμαρισμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή

Το αναφέρουμε προκαταβολικά διότι έχει τη σημασία του: Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται. Να είναι στο γήπεδο. Να είναι στις βασικές επιλογές των προπονητών τους. Να έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό. Και μιας και επί της ουσίας η συγκεκριμένη διαδικασία λειτουργεί διαδραστικά; Όσο καλύτερα κάνουν τη δουλειά τους στο χορτάρι, προφανώς τόσο περισσότερο βρίσκονται να το πατούν.

Καμιά φορά όμως είναι άλλο να παρατηρείς «γενικά» μια τέτοια κατάσταση και άλλο να τη ζεις. Και πραγματικά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μιλούσε ειδικά για αυτό ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής των καιρών μας: Ο Γιώργος Μασούρας που εδώ και δύο μήνες συμμετέχει –και μάλιστα πάντα ως «βασικός»- σε ένα ματς κάθε 3-4 βράδια.

Για την ακρίβεια οι νύχτες είναι 56 –από τις 22 Σεπτέμβρη όταν και ξαναπάτησε στις ράγες μετά τον τελευταίο τραυματισμό του- και τα ματς 14: Ένα κάθε 4 βράδια για τον χαρισματικό μεσο-επιθετικό που την Κυριακή σκόραρε το μοναδικό γκολ της εθνικής μας με το Κόσοβο. Το έκτο του γκολ συνολικά σε αυτό το διάστημα.

Στα επτά ματς πρωταθλήματος και τρία για το Europa League με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τα τέσσερα τελευταία της εθνικής μας ομάδας στη ζώνη των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου. Έχει τρία γκολ και δύο ασίστ στη Super League με αρχή εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα στο Φάληρο (22/9), έχει δύο γκολ και μια ασίστ στα τρία ματς του Europa League και άνοιξε και τον λογαριασμό του με την εθνική μας ομάδα. Κάνει τόσο καλά τη δουλειά για τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Τζον Φαν Σιπ που ο 28χρονος (1/1/1994) έχει γκολ ή ασίστ κάθε 117΄.

Όλα και συμφέρει

Και βέβαια το κάνει από έναν σωρό διαφορετικές θέσεις. Στον αριστερό διάδρομο του Ολυμπιακού στα ματς πρωταθλήματος (με παρτενέρ στους wingers τον Γκάρι Ροντρίγκες), στον δεξιό διάδρομο στην Ευρώπη (με παρτενέρ τον Χένρι Ονιεκουρού), σαν περιφερειακός επιθετικός ή και σαν φορ στο 3-5-2 της εθνικής. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Και μάλιστα με συνέπεια θαυμαστή εδώ και δυόμισι χρόνια.

Πέρσι (2020-21) αγωνίστηκε συνολικά σε 49 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (15 γκολ, 6 ασίστ) και με την προσθήκη των εθνικών αναμετρήσεων ολοκλήρωσε τη σεζόν με 55 ματς στα πόδια του. Πρόπερσι (2019-20) τα ματς με τους Πειραιώτες σε όλες τις διοργανώσεις ήταν 53 (11 γκολ, 6 ασίστ) και με την εθνική έφτασε στα 59. Για ποδοσφαιριστή ελληνικής ομάδας οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ