Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0 – Άλμα πεντάδας με εβδομάδα-«όνειρο»

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0 – Άλμα πεντάδας με εβδομάδα-«όνειρο»

Ο Άρης πέτυχε την τρίτη νίκη του στις εφτά τελευταίες μέρες, κερδίζοντας με 1-0 τον ψυχωμένο Αστέρα Τρίπολης και την κούραση και επέστρεψε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Άρης πέτυχε την τρίτη νίκη του στις εφτά τελευταίες μέρες, κερδίζοντας με 1-0 τον ψυχωμένο Αστέρα Τρίπολης και την κούραση και επέστρεψε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Άρης πέτυχε επικράτησε με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης και επέστρεψε στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Άκη Μάντζιου σημείωσε τρίτη σερί νίκη, ενώ κέρδισε για έκτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς την ομάδα της Αρκαδίας.

Το τρίποντο, με το γκολ του Γκάμα στο 41΄, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Άρη, που εκτός από μια εξαιρετική ομάδα -που έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου- είχε να αντιμετωπίσει και την κόπωση, καθώς είχαν προηγηθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η αναμέτρηση κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Ο Άρης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την εβδομάδα, πετυχαίνοντας το τρία στα τρία. Από την πλευρά του ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η σκακιέρα της τακτικής

Ο Μπερτόλιο επέστρεψε στο βασικό σχήμα του Άρη μετά από έναν μήνα, περίπου και αντικατέστησε τον τιμωρημένο Εντιαγέ.

Ακόμα, o Μάντζιος επέλεξε τον Μανσίνι αντι του Γκαρσία στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο προπονητής του Άρη, που για δεύτερο σερί ματς δεν είχε στη διάθεσή του τον Κουέστα και ο Ντένις ξεκίνησε κάτω από την εστία.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε για την ομάδα του κσι ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς. Με τον Μπαράλες στη κορυφή της επίθεσης και μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα αγωνιστικά του πλάνα. Συγκεκριμένα, ο Τιλίκα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και τη θέση του πήρε ο Ριέρα.

Τεράστια ευκαιρία με Καμαρά

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Μπερτόλιο να είναι ιδιαίτερα κινητικός.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 7ο λεπτό με τον Καμαρά, που μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή, όμως, ο Τσιφτσής τον νίκησε σε τετ α τετ. Στο 10΄ ήταν η σειρά του Μπερτόλιο να απειλήσει με ατομική προσπάθεια και σουτ, όμως, ο νεαρός τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα.

Μετά το δεκάλεπτο ο Ράσταβατς άλλαξε το σύστημα σε 4-4-1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πρώτη τους τελική, με το άστοχο σουτ του Ριέρα. Ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι, με την ανάπτυξη του, πάντως, να είναι μονόπλευρή, από τα δεξιά.

Ατυχία με Σούντγκρεν

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Ο Σουηδός αμυντικός έπεσε στο έδαφος, καθώς αισθάνθηκε έντονους πόνους στο δεξί ισχίο και ζήτησε αλλαγή από τον πάγκο.

Ο Σάκιτς ήταν αυτός που τον αντικατέστησε στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να πατάει καλύτερα στον επόμενο πεντάλεπτο, με αποκορύφωμα την σπουδαία ευκαιρία στο 31΄, όταν μετά από σέντρα του Καρμόνα από δεξιά, ο Ριτζίς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 38΄ ήταν η σειρά του Άρη να «απαντήσει» εκ νέου με τον Καμαρά που σούταρε δυνατά, όμως, ο Τσιφτσής απέκρουσε και πάλι την μπάλα.

«Χάθηκε» η μπάλα και 1-0

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Γκαμα, μετά από εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες των γηπεδούχων. Ο Μπερτόλιο βρήκε τον Μανσίνι, που με τακουνάκι άφησε πάλι στον Γκάμα, που πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας, ο Άλβαρες προσπαθώντας να την απομακρύνει την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 43΄ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καστάνιο στον Σάσα, όμως, ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ριέρα

Με συγκινήσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 47΄μετά από πάσα του Σόνι, ο Ριέρα μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Ντένις, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως, το γκολ σωστά ακυρώθηκε καθώς, ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μισό της αναμέτρησης, η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων στο δεύτερο γινόταν κυρίως από αριστερά. Στο 60ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Άρη, με γυριστό σουτ του Ρετζίς, όμως, ο Ντένις μπλόκαρε τη μπάλα.

Η απάντηση του Άρη

Στο 64΄ο Άρης δημιούργησε τη πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετά από σέντρα του Σάσα από αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Μανσίνι, ο Μπερτόλιο με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Γκάμα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, ο Τσιφτσής μπλόκαρε και πάλι τη μπάλα. Οι δυο προπονητές έκαναν στην συνέχεια κινήσεις, σε μια προσπάθεια να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους, ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα.

Ο Ράσταβατς πέρασε στο παιχνίδι τους Αλί Μπαμπά και Ιγκλέσιας. Από τη πλευρά του ο Μάντζιος άλλαξε τους δυο ακραίους μεσοεπιθετικούς, αποσύροντας τους Μανσίνι και Γκάμα και βάζοντας στο παιχνίδι τους Γκαρσία και Ιτούρμπε.

Στο 70΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του τελευταίου και κεφαλιά του Φαμπιάνο, η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 78΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, με σέντρα σουτ του Καμαρά από δεξιά και τον Γκαρσία να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Δοκάρι με Ιτούρμπε

Ο Ιτούρμπε ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε και στο 86΄, έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά από αυτό με τον ΟΦΗ.

Μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Παραγουανού, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια από το  σουτ του Μάνου κόντραρε στα σώματα των αμυντικών των γηπεδούχων και κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του

Άρης (Α. Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (26′ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (69′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (85′ Ματίγια), Γκάμα (69′ Γκαρσία), Καμαρά (85′ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (78′ Γκαρσία), Καστάνο, Ατιένζα, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (67′ Ινγκλέσιας), Ριτζίς (86′ Κανελλόπουλος ), Σόνί, (86′ Μπενίτο) Ριέρα, Μπαράλες (67′ Αλι Μπαμπά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ