Αμετανόητος Βράνιες – Πανηγυρίζει τη νίκη στο ντέρμπι με τον… συνεργάτη των Ναζί (Pic)

Αμετανόητος Βράνιες – Πανηγυρίζει τη νίκη στο ντέρμπι με τον… συνεργάτη των Ναζί (Pic)

Ο Ογκνιεν Βράνιες «αφιέρωσε» τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στον Μομτσίλο Τζούγιτς, αρχηγό των Τσέτνικ, που θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με Ιταλούς φασίστες και ναζιστικά στρατεύματα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η UEFA είχε αρχίσει έρευνα για το γεγονός ότι ο Ογκνιεν Βράνιες είχε αγωνιστεί με τη Βελέζ Μόσταρ δείχνοντας ένα τατουάζ με τον ηγέτη των Τσέτνικ, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μομτσίλο Τζούγιτς, ο οποίος θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με Ιταλούς φασίστες και ναζιστικά στρατεύματα.

Η UEFA, απαίτησε από τον Βράνιες να κρύβει (αν όχι να αφαιρέσει) το συγκεκριμένο τατουάζ, αλλιώς δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ενώ η ύπαρξη αυτού του τατουάζ, ήταν και ο λόγος που ο παίκτης της ΑΕΚ εκδιώχθηκε από την Εθνική Βοσνίας, καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους φιλάθλους.

Ο Βράνιες δεν έσβησε, τελικά το τατουάζ του Μόμτσιλο Τζούιτς και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσει να το καλύπτει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΑΕΚ, από τη νέα σεζόν. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το επιδεικνύει κανονικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι, ανέβασε και φωτογραφία όπου πανηγυρίζει με τον Σιμόες τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και μήνυμα για τον ηγέτη των Τσέτνικ.

Το μήνυμα γράφει «Iz pozadine slavi i VOJVODA MOMČILO», που μεταφράζεται «Από το βάθος γιορτάζει και ο στρατηγός Μόμτσιλο». Μια κίνηση που δείχνει ότι ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός δεν έχει καμία διάθεση να αφαιρέσει ή να… κρύψει το πρόσωπο του Μομτσίλο Τζούγιτς, παρά τις νουθεσίες και τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Εκτός αυτού ο Βράνιες δεν έχει μείνει εκεί, αφού είναι γνωστό πως είναι και λάτρης των τατουάζ, με τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ να έχει γεμίσει το σώμα του. Πέρα λοιπόν από το τατουάζ που έχει κάνει τον Βράνιες «κόκκινο πανί» για τους Βόσνιους, υπάρχει άλλο ένα στο αριστερό του μπράτσο, το οποίο δείχνει έναν χάρτη της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Και για αυτό το τατουάζ λοιπόν υπάρχουν αντιδράσεις στην πατρίδα του, διότι εμπεριέχονται και αιματοβαμμένα εδάφη, στα οποία οι συμπατριώτες του υποστηρίζουν ότι έλαβαν χώρα γενοκτονίες κατά του βοσνιακού λαού, κατά την διάρκεια του εμφυλίου. Και για τα δυο τατουάζ υπάρχει θέμα στη Βοσνία, λόγω των όσων έχουν συμβεί την περίοδο του πολέμου στην πατρίδα του, με τον ίδιο παρότι υπάρχει απαίτηση για να «κρυφτούν» τα τατουάζ από την UEFA να μην το κάνει όπως θα δείτε και παρακάτω στη φωτογραφία που ανέβασε με τον Σιμόες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ