Φωτιάς, VAR και… τσεκούρι στην Τρίπολη

Φωτιάς, VAR και… τσεκούρι στην Τρίπολη

Απίστευτα πράγματα στην Τρίπολη με τον διαιτητή Καραντώνη και τον VARίστα Φωτιά να τα βλέπουν όλα… κιτρινόμαυρα – Στο 12’ πήραν πίσω πέναλτι υπέρ του Αστέρα, στο 26’ δεν απέβαλαν τον Αμραμπάτ και στο 36’ μετέτρεψαν σε φάουλ έξω από την περιοχή πέναλτι του Βράνιες στον Σόνι.

Της… εξυγίανσης γίνεται στην Τρίπολη. Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα, για την 13η αγωνιστική, ο Βράνιες τράβηξε τον Σόνι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε φάουλ απέξω.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Ενωσης για το μαρκάρισμα στον μεσοεπιθετικό των Αρκάδων, αλλά όχι πέναλτι όπως όφειλε. Την ώρα που δέχεται το μαρκάρισμα ο παίκτης του Αστέρα πατάει με το ένα πόδι του μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ως… δια μαγείας ο Καραντώνης το μετέτρεψε σε φάουλ απέξω.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ούτε ο Βασίλης Φωτιάς, που βρίσκεται στο VAR, ενημέρωσε τον Καραντώνη ότι η παράβαση είναι μέσα στην περιοχή και θα πρέπει πέναλτι. Ετσι, οι Καραντώνης και Φωτιάς «έπνιξαν» ένα πεντακάθαρο πέναλτι, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ απέξω και να στερεί τη δυνατότητα από τον Αστέρα τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ.

Αντίθετα, στη φάση του 12ου λεπτού, όταν αρχικά ο Καραντώνης έδωσε πέναλτι υπέρ των Αρκάδων σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, ο Φωτιάς διαφώνησε. Μετά από εξέταση της φάσης στο VAR ο Καραντώνης άλλαξε απόφαση και ακύρωσε τα πέναλτι που είχε δώσει.

Μια λανθασμένη απόφαση από τον διαιτητή Καραντώνη, καθώς όπως φαίνεται στο ριπλέι, ο Σιμόες στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα βρίσκει τον Βαλιέντε στο πόδι, ενώ παράλληλα ο μέσος της Ενωσης με το χέρι του κρατά από τον ώμο τον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

Στο 36’ δεν υπήρξε εξέταση της φάσης, παρότι φαίνεται στο ριπλέι πεντακάθαρα ότι η παράβαση έγινε εντός μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ.

Στο 26’ επίσης θα έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αμραμπατ, καθώς απώθησε βίαια τον αντίπαλο του και τον έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαροκινό μεσοεπιθετικό, αντί για κόκκινη ως όφειλε. Μια φάση στην οποία θα έπρεπε να παρέμβει και ο VARίστας, με τον Φωτιά όμως να… σφυρίζει αδιάφορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ