Η περιπέτεια του Σεμπάστιαν Παλάσιος, το «κάψιμο» και οι 50 αγώνες μέσα στο 2021! (Vids)

Η περιπέτεια του Σεμπάστιαν Παλάσιος, το «κάψιμο» και οι 50 αγώνες μέσα στο 2021! (Vids)

Ο κόσμος κοιτάζει την απόδοση του Σεμπάστιαν Παλάσιος, αλλά συχνά αγνοεί δεδομένα που εξηγούν την απόδοση. Κόντρα στον Ατρόμητο έκανε τη διαφορά, στο 50ό παιχνίδι του μέσα στο 2021! Και είναι ο πιο επιβαρυμένος παίκτης του Παναθηναϊκού!

Αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 1.500.000 € δόθηκε για την απόκτησή του από τους Πράσινους. Αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν αρχίσει να αμφισβητούν αυτή την επένδυση. Που εξ αρχής χαρακτηρίστηκε «υψηλού ρίσκου». Δικαίως, καθώς ο Σεμπάστιαν Παλάσιος κλήθηκε στα 29 του να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι ως την Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η περιπέτεια του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε. Τουναντίον. Ο Αργεντινός από τις πρώτες παρουσίες του με το Τριφύλλι έδειχνε να βιώνει το σύνδρομο του Λατίνου που πατάει πρώτη φορά ευρωπαϊκό γήπεδο. Αδυνατώντας να βοηθήσει επί της ουσίας την ομάδα του και προκαλώντας γκρίνια, στις εξέδρες και στη διοίκηση. Είπαμε, το ποσό που δαπανήθηκε είναι μεγάλο. Και οι απαιτήσεις αντίστοιχα υψηλές.

Κι όμως, ο Παλάσιος… εμφανίστηκε, επιτέλους. Και αυτή τη φορά το έκανε με τρόπο εμφατικό. Ο Αργεντινός ήταν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Ατρόμητου. Και σκόρερ ενός πολύ ωραίου γκολ. Του πρώτου γκολ που πετυχαίνει σε κανονική ροή αγώνα, από τον… Απρίλιο (σ.σ. είχε σκοράρει με πέναλτι στο 4-1 επί του Ιωνικό).

Πιο εντυπωσιακό ακόμη και από την εμφάνιση και το γκολ του Παλάσιος, είναι ένα στατιστικό στοιχείο που προέκυψε μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου. Καθώς ο Παλάσιος έφτασε χθες τα 50 παιχνίδια μέσα στο 2021! Περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα! Ενα στοιχείο που λίγοι λαμβάνουν υπόψη που μπορούν να το αναλύσουν σωστά, αλλά το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί βασικό θέμα προβληματισμού στους Πράσινους.

Αυτά τα 50 παιχνίδια του Παλάσιος μέσα στο 2021, τα οποία θα γίνουν περισσότερα ως το τέλος του χρόνου, δείχνουν κάτι πάρα πολύ απλό, αλλά και σύνθετο: Δείχνουν ότι ο Αργεντινός είναι καταπονημένος. Είναι ο πιο «φορτωμένος» με λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Με λιγότερο από 30 ημέρες διακοπές στα πόδια του. Αλλά και με αλλαγή… ηπείρου. Κάτι που συνεπάγεται αλλαγή ρυθμού, συνθηκών, ζωής, ατμόσφαιρας. Ενα μεγάλο ταρακούνημα στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής ενός αθλητή.

Αυτό είναι και το μεγάλο ρίσκο του να αποκτάς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Βραζιλία ή Αργεντινή και γενικώς τη Λατινική Αμερική. Και αυτό προκύπτει και στην περίπτωση του Ματόυς Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος είναι ο δεύτερος πιο καταπονημένος παίκτης του Παναθηναϊκού με 48 παιχνίδια μέσα στο 2021. Και αυτή η καταπόνηση φαίνεται. Και στη φρεσκάδα που δεν έχει, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού του και στις μεταπτώσεις της απόδοσής του. Είναι ενδεικτικό ότι ο επόμενος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο ρόστερ των Πράσινων μέσα στο 2021 είναι ο… Σάρλια (35) και τον ακολουθεί ο Χουάνκαρ (34)!

Επιστρέφοντας και κλείνοντας με τον Παλάσιος, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε και τελευταίο σε κανονική ροή αγώνα, όπως προαναφέραμε, έχει μεγάλες ομοιότητες με αυτό που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο. Κατ’ αρχάς μπήκε σχεδόν στο ίδιο λεπτό (στο 75′ χθες, στο 74′ στις 3 Απριλίου, στην ήττα με 3-1 από την Ταγιέρες), από το ίδιο σημείο έξω από την περιοχή, με σουτ. Το χθεσινό με το δεξί, εκείνο του Απριλίου με το αριστερό. Με τον Αργεντινό να δείχνει ότι είναι μια κίνηση που του αρέσει να κάνει. Την έχει στο ρεπερτόριό του.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να εξηγήσουμε ότι ο Παλάσιος είναι εξτρέμ που του αρέσει να πατάει περιοχή. Του αρέσει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Αλλά και να σκοράρει. Αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί της καριέρας του, έχοντας συνολικά 242 αγώνες, 54 γκολ και 31 ασίστ. Για να αυγατίσουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί και στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, στον Παλάσιος (και στον επίσης επιβαρυμένο Βιτάλ) θα πρέπει να γίνει μια διαφορετική «συντήρηση» και διαχείριση. Διότι ο κίνδυνος, είτε μειωμένης απόδοσης είτε κάποιου τραυματισμού, είναι ορατός και μεγάλος…

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ (03/04/2021)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ (11/12/2021)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ