Ο Ζαγαρίτης στο τραπέζι του Ολυμπιακού – Η πρόταση, τα δεδομένα και η Πάρμα (Vid)

Ο Ζαγαρίτης στο τραπέζι του Ολυμπιακού – Η πρόταση, τα δεδομένα και η Πάρμα (Vid)

To10.gr γράφει για την πρόταση και τις σκέψεις στον Ολυμπιακό για τον Βασίλη Ζαγαρίτη από την Πάρμα, αλλά και το προφίλ του νέου αριστερού μπακ.

Η βασική ερώτηση για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού είναι η εξής: Θα πάρει αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός; Θα πάρει. Και μάλιστα θα γίνει προσπάθεια να πάρει παίκτη σχετικά νωρίς μέσα στον Ιανουάριο. Η δεύτερη ερώτηση, έχει να κάνει με το τι είδους παίκτη θα πάρει. Με την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ωστόσο, να μην είναι εύκολο να δοθεί με απόλυτη ακρίβεια.

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός κοιτάζει ποδοσφαιριστές νέους σε ηλικία, με ταλέντο, προοπτική, αλλά και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το τμήμα σκάουτινγκ και ο Πέδρο Μαρτίνς συλλέγουν στοιχεία για τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει. Τα ονόματα έχουν μπει στο χαρτί και το επόμενο διάστημα θα γίνει και η… τακτοποίηση, αναφορικά με τις προτεραιότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικό μέλημα του Ολυμπιακού είναι να βρει έναν παίκτη που θα ενταχθεί στο ρόστερ και θα έχει σε πρώτη φάση ρόλο back up του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναζητείται ένας παίκτης που θα έρθει στην Ελλάδα με όνομα που θα το ακολουθεί ένα μεγάλο «πρέπει» για τη συμμετοχή του. Στόχος είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη… Ρέαμπτσιουκ. Που, ναι μεν αγοράστηκε με αρκετά χρήματα, αλλά κανείς δεν έβαζε στοίχημα ότι θα είναι βασικός. Ασχέτως εάν ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να τον στηρίξει πάσει θυσία.

Με λίγα λόγια, στον Ολυμπιακό καταρτίζουν τη λίστα με ποδοσφαιριστές κάτω των 23-24 ετών. Παίκτες με ταλέντο, συγκεκριμένα σωματικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η αναζήτηση αφορά κυρίως ποδοσφαιριστές Ευρωπαίους ή κατόχους κοινοτικών διαβατηρίων, καθώς οι θέσεις των ξένων είναι καλυμμένες. Εάν, δε, μπορούσε να βρεθεί και ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής για τη συγκεκριμένη θέση, με αυτά τα χαρακτηριστικά, η προτίμηση θα ήταν δεδομένη.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και εξετάζεται ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Ζαγαρίτη. Τον 20χρονο (04/05/2001) αριστερό μπακ της Πάρμα, που έκανε το ξεπέταγμά του στον Παναθηναϊκό πέρυσι, με 11 συμμετοχές στη Super League, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και η Πάρμα τον απέκτησε τον Ιανουάριο, πληρώνοντας ουσιαστικά μόνο τα τροφεία του. Κοντά στις 400.000 €.

Ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής Ελπίδων δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ιταλική ομάδα. Στο περσινό εξάμηνο της παρουσίας τους στους «παρμέντσι» είχε μόλις δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές στη Serie A, ενώ το ίδιο συμβαίνει και φέτος στη Serie B. Μπορεί ο Ιακίνι να τον έχει διαρκώς στις αποστολές της ομάδας του, αλλά δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ και για αυτόν τον λόγο οι εκπρόσωποι του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ψάχνουν λύση.

Το όνομά του Ζαγαρίτη υπήρχε στη λίστα του Ολυμπιακού ακόμη και πριν την παραχώρησή του στην Πάρμα. Ωστόσο τώρα που οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή με το προφίλ του, το όνομά του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Αλλά με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η Πάρμα δεν δείχνει διάθεση να του δώσει ευκαιρίες και ο ίδιος από την πλευρά του θέλει να παίζει ή έστω να πάει κάπου όπου η προοπτική θα είναι καλύτερη, υπάρχει βεβαιότητα από πλευράς ατζέντηδων, ότι εάν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κινηθεί, δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη μεταγραφή.

Στον Πειραιά δεν κρύβουν ότι κοιτάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του Ζαγαρίτη. Αλλά ακόμη η απόφαση δεν έχει παρθεί, παρότι το γραφείο που τον εκπροσωπεί θεωρεί ότι η μεταγραφή μπορεί να γίνει με θετικά δεδομένα για τους Ερυθρόλευκους. Οι οποίοι, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, κοιτάζουν κι άλλες περιπτώσεις για τη θέση. Και επειδή πλησιάζει ο Ιανουάριος, μπορεί να προκύψουν και παίκτες-ευκαιρίες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στην αγορά. Κάτι που μπορεί να αλλάξει συνολικά τη λίστα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι έχει στη λίστα του τον Φαμπρίτσιο Ανχιλέρι. Ο 27χρονος (15/03/1997) διεθνής Αργεντινός αριστερός μπακ μένει ελεύθερος τον Ιούνιο από τη Ρίβερ Πλέιτ. Είναι πιθανό, ωστόσο, τον Ιανουάριο να γίνει μια συζήτηση με την αργεντίνικη ομάδα, ώστε να φύγει από τώρα. Είτε με μια μικρή αποζημίωση είτε με άλλον τρόπο. Κάτι που μπορεί να αλλάξει και τη φιλοσοφία στην ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ. Διότι ο Ανχιλέρι, ο βασικός μπακ της Ρίβερ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ντε φάκτο αναπληρωματικός του Ρέαμπτσιουκ. Και φυσικά τα οικονομικά δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Προς το παρόν, όλα είναι σχέδια, σκέψεις και κινήσεις επί χάρτου. Μόλις ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κάνει ουσιαστικές κινήσεις, όπως έκανε στην περίπτωση του Κώστα Μανωλά, θα υπάρχει και πιο σαφής εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι. Διότι ο Μαρτίνς θέλει αριστερό μπακ. Και σύντομα θα πει και τις απόψεις του, αναφορικά με τις προτεραιότητες στα ονόματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ