Πώς ο Παναθηναϊκός έκλεψε μέσα απ’ τα χέρια του ΠΑΟΚ τον παίκτη που του κάνει τη διαφορά

Πώς ο Παναθηναϊκός έκλεψε μέσα απ’ τα χέρια του ΠΑΟΚ τον παίκτη που του κάνει τη διαφορά

Ο Μαουρίσιο ηγείται της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ αναζητεί ποιοτική αναβάθμιση στη μεσαία του γραμμή. Και μια μεταγραφική ιστορία που διαδραματίστηκε πριν μερικούς μήνες είναι ξανά επίκαιρη.

Τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Παίζοντας σε έναν ρόλο διαφορετικό απ’ αυτό που τον είχαμε συνηθίσει. Και αποδεικνύοντας γιατί θεωρήθηκε από πολλούς η πιο ποιοτική μεταγραφή του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Ο Μαουρίσιο φόρεσε τα πράσινα με το τριφύλλι έπειτα από… εντολή Αλαφούζου, σε μια περίοδο που ο τότε τεχνικός διευθυντής, Τσάβι Ρόκα, είχε αρνηθεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Και είχε αρνηθεί τις… ενοχλήσεις του ατζέντη του.

Οταν τελικά οι «πράσινοι» αποφάσισαν να τον κάνουν δικό τους υπήρξε… παρέμβαση του ΠΑΟΚ, που θέλησε κι εκείνος να τον επαναφέρει στη Θεσσαλονίκη λίγους μήνες αφού του είχε λύσει το συμβόλαιο. Ο Βραζιλιάνος επέλεξε τον Παναθηναϊκό, θέλοντας νέα πρόκληση στη ζωή του. Εδειξε από πέρσι, σε μια κακή χρονιά συνολικά για τον σύλλογο, πως σε μια… κανονικότητα αγωνιστική θα έκανε τη διαφορά.

Και φέτος το πετυχαίνει. Από τότε που ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει το… τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, βάζοντας έναν αμυντικό μέσο και δύο εσωτερικούς, ο Μαουρίσιο παίζοντας ουσιαστικά ως «οχτάρι» άλλαξε την εικόνα των «πράσινων». Εχοντας και έναν διαφορετικό Βιγιαφάνιες δίπλα του και με τον Ρούμπεν ως «κάλυψη» στο «6», ο Βραζιλιάνος έχει πάρει ηγετικό ρόλο. Και δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του για την επιλογή του να τον τοποθετήσει εκεί και να του δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι του.

Στο γκολ που έλυσε τον γρίφο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μαουρίσιο ήρθε και πάτησε στην περιοχή παίρνοντας φόρα από πίσω και κάνοντας κίνηση φορ. Μια κίνηση που δουλεύετε πολύ στις προπονήσεις. Με τον Βιγιαφάνιες να έχει τον ρόλο του οργανωτή, να απλώνει το παιχνίδι στα άκρα και τον Μαουρίσιο να κάνει την κάθετη κίνηση στην περιοχή. Ο 33χρονος μέσος σκόραρε την πρώτη αγωνιστικό στο 4-0 απέναντι στον Απόλλωνα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό.

Είχε ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι στο ματς απέναντι στη Λαμία, στο ματς που σήμανε την… αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1 το ντέρμπι της Λεωφόρου. Είχε ασίστ στον Μακέντα για το 2-0 απέναντι στον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ την Κυριακή όταν τα πράγματα δυσκόλευαν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρώτο μισό της σεζόν είναι… ονειρεμένο για τον Μαουρίσιο, που τον περασμένο Αύγουστο είχε μια πολύ μεγάλη πρόταση στα χέρια του αλλά ο Γιοβάνοβιτς έβαλε απαγορευτικό στην πώλησή του. Και αποδεικνύεται πως αυτή ήταν μια κίνηση που λειτούργησε ευεργετικά για ολόκληρη τη λειτουργία της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ