Οι χειμερινές μεταγραφές που… εκτόξευσαν τον ΠΑΟΚ (pics+vids)

Οι χειμερινές μεταγραφές που… εκτόξευσαν τον ΠΑΟΚ (pics+vids)

Ο «χορός» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ξεκίνησε και τυπικά, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την ενίσχυση για τη συνέχεια της σεζόν. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, οι Θεσσαλονικείς έχουν χτυπήσει… φλέβα χρυσού στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Ο πρώτος γύρος της φετινής Superleague αποτελεί παρελθόν, με τον Ολυμπιακό σαφώς να έχει ξεχωρίσει και να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή με 41 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση και στο -13 από την πρώτη θέση (28 β.), με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν πως δεν είναι σε θέση να κοντράρουν τον μεγάλο τους αντίπαλο και φέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το διπλό στη Λεωφόρο (1-3) στις 7 Νοεμβρίου, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου έμεινε για 5 σερί ματς χωρίς νίκη (3 ήττες, 2 ισοπαλίες). Ωστόσο, στο κλείσιμο της χρονιάς επανέκαμψε, καθώς πήρε την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Europa Conference League και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά και να μπορέσει να φανεί πιο ανταγωνιστικός στο γήπεδο. Με αφορμή το νέο μεταγραφικό… παζάρι που ξεκίνησε πλέον και τυπικά, to10.gr ανατρέχει στις 5 καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (2017)

Ο Πρίγιοβιτς αποτελεί αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες προσθήκες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Ο Σέρβος ήταν πραγματικός… killer, καθώς στη διετία που έμεινε στην Τούμπα (Ιανουάριος 2017 – Ιανουάριος 2019) κατάφερε να πετύχει 55 γκολ και να μοιράσει 8 ασίστ σε 86 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Όλα αυτά σε ένα διάστημα που οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν ένα Πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Λάζαρος Λάμπρου (2017)

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Λάζαρο Λάμπρου με προοπτικές στο μέλλον και του βγήκε. Οι Θεσσαλονικείς τον παραχώρησαν δανεικό πρώτα στον Πανιώνιο και μετά στη Φορτούνα Σιτάρντ, σημειώνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Λάμπρου φόρεσε ξανά τα ασπρόμαυρα τη σεζόν 2019-2020, μετρώντας 3 γκολ και 1 ασίστ σε 115 εμφανίσεις.

Κάρολ Σφιντέρσκι (2019)

Όταν αποχώρησε ο Πρίγιοβιτς από τη Θεσσαλονίκη, η κίνηση του ΠΑΟΚ για την αντικατάστασή του ήταν άμεση. Και άκουγε στο όνομα Κάρολ Σφιντέρσκι.

Με χρηματιστηριακή αξία 750.000 ευρώ πριν πάει στον, αποκτήθηκε με 2 εκατομμύρια και πλέον κοστολογείται περίπου 6 εκατομμύρια. Ο 24χρονος Πολωνός επιθετικός, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024, βρίσκεται από το 2019 στον ΠΑΟΚ, έχοντας καταγράψει 122 συμμετοχές με 38 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πέρσι, μάλιστα, συνέβαλε στην επίτευξη 17 τερμάτων (11 γκολ, 6 ασίστ), με την κλήση του στην εθνική ομάδα της Πολωνίας για το Euro 2020 να είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του.

Ινγκι Ίνγκασον (2019)

Ο Ίνγκασον ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά την περασμένη χρονιά, αλλά φέτος δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στη Superleague.

Ο Ισλανδός αμυντικός ήταν τραυματίας εδώ και αρκετούς μήνες λόγω προβλήματος στο γόνατο και όπως ήταν λογικό δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό. Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ Β’ για να πάρει χρόνο συμμετοχής, έχοντας πετύχει ένα γκολ σε 3 ματς. Πάντως, ο Ίνγκασον αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο στην ομάδα του Λουτσέσκου, καθώς πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 6 γκολ και 1 ασίστ σε 29 παιχνίδια.

Σέρτζιο Ολιβέϊρα (2019)

Ο Ολιβέϊρα είχε παραχωρηθεί ως δανεικός από την Πόρτο στον ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου τον Ιανουάριο του 2019. Η οψιόν αγοράς του ήταν στα 12.000.000 ευρώ και παρότι δεν έπαιζε σε όλα τα παιχνίδια βασικός, κατάφερε να πετύχει 3 γκολ σε 15 εμφανίσεις.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Πόρτο… αναγεννημένος, καθώς πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα τα 2 γκολ απέναντι στη Γιουβέντους τον περασμένο Μάρτιο, που χάρισαν μια ιστορική πρόκριση στην ομάδα του Κονσεϊσάο στα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχεια τους «μπιανκονέρι» του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ