Οι δύο μεγάλοι «ερυθρόλευκοι» εμφύλιοι στο Κόπα Άφρικα

Οι δύο μεγάλοι «ερυθρόλευκοι» εμφύλιοι στο Κόπα Άφρικα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα αγωνιστούν στο Κόπα Αφρικα, τα παιχνίδια που θα χάσουν, αλλά και οι δύο «ερυθρόλευκοι» εμφύλιοι στη φάση των ομίλων.

Τις υπηρεσίες τεσσάρων σημαντικών ποδοσφαιριστών του θα στερηθεί το επόμενο διάστημα ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς οι Παπέ Αμπού Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Πιερ Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες έχουν κληθεί στις εθνικές τους ομάδες και θα αγωνιστούν στο Κόπα Αφρικά.

Μια διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου, με τον Πορτογάλο τεχνικό των πρωταθλητών να χάνει για αρκετό διάστημα τον MVP μέχρι τώρα του Ολυμπιακού, Αγκιμπού Καμαρά, τον x-factor της πειραϊκής ομάδας τη φετινή σεζόν, Παπέ Αμπού Σισέ, αλλά και δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες, όπως είναι οι Πιερ Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες.

Ειδικά για τον Σισέ η απουσία αναμένεται μακράς διαρκείας, καθώς η Σενεγάλη είναι μια από τις ομάδες-φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Φαβορί είναι επίσης και το Καμερούν του Πιερ Κούντε. Υπενθυμίζουμε ότι το Καμερούν είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Αυτός που είναι πιθανό να επιστρέψει νωρίτερα από τους τρεις είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος θα λάβει μέρος με το Πράσινο Ακρωτήρι, ενώ κάπου στη… μέση βρίσκεται η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά. Όπως και να έχει όμως ο… μποναμάς δεν είναι μικρός για την ομάδα του Πειραιά, καθώς όσο κρατά το τουρνουά, οι Ερυθρόλευκοι έχουν το καλεντάρι τους ασφυκτικά γεμάτο:

Σε αυτό το διάστημα (από τις 5/1 έως τις 6/2) θα δώσουν επτά παιχνίδια για τη Super League (Απόλλωνας εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός, Παναθηναϊκός εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Παναιτωλικός εντός, Ιωνικός εκτός), ενώ το τριήμερο 18-20/1 είναι προγραμματισμένος ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου (σ.σ η κλήρωση θα γίνει για την Τετάρτη).  Ένα πακέτο οκτώ αγώνων, που εν πολλοίς θα αποφασίσουν τα περισσότερα για την βαθμολογία της Super League στην κανονική διάρκεια, αλλά και για τα επόμενα βήματα στο Κύπελλο.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Μαντί Καμαρά (Γουινέα), Ουσεϊνου Μπα (Σενεγάλη), Χένρι Ονιεκουρού (Νιγηρία) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Μαρόκο) ήταν επίσης υποψήφιοι για να παρουσιαστούν στα γήπεδα του Καμερούν.

Ωστόσο, τελικά δεν συμπεριλήφθησαν στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων και θα βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για τα παιχνίδια που ακολουθούν τον Ιανουάριο.  Μια εξέλιξη που προκάλεσε ανακούφιση στον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να σου λείπουν δύο στόπερ, τρεις κεντρικοί χαφ, δύο wingers και ο βασικός σέντερ φορ.

Ενας από τους παίκτες που θα παραμείνει στον Ρέντη και θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στις μάχες του Ιανουαρίου είναι ο Μαντί Καμαρά. Με εκείνον, τον Γιαν Εμβιλά και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός διατηρεί ένα ισχυρότατο rotation για τις δύο θέσεις κεντρικών χαφ στο 4-2-3-1 που είναι η βάση των Πειραιωτών στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το κενό του Αγκιμπού μπορεί να καλυφθεί από τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Ρόνι Λόπες ενώ ο Πορτογάλος που είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο το τελευταίο διάστημα μπορεί να συνδράμει μαζί με τον Ονιεκουρού, τον Βρουσάι και φυσικά τον Μασούρα για το rotation στους wingers. Υπάρχουν επιλογές.

Τις προσφέρει η καλοκαιρινή απόφαση για ένα ρόστερ με βασικό χαρακτηριστικό το βάθος του. Και ήρθε η ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς θα καρπωθεί αυτή την αμιγώς ποδοσφαιρική απόφαση.

Σισέ vs Αγκιμπού, Κούντε vs Ροντρίγκες

Η πρώτη φάση του Κόπα Αφρικα περιλαμβάνει δύο «ερυθρόλευκους» εμφυλίους, καθώς η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ βρίσκεται στον ίδιο όμιλο την Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά.

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού θα βρεθούν αντιμέτωποι το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου: Δύο ημέρες πριν από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Στον ίδιο όμιλο συγκατοικούν επίσης το Καμερούν με το Πράσινο Ακρωτήρι. Στις 17 Ιανουάριου λοιπόν ο Πιέρ Κούντε φιλοξενεί τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ και οι τέσσερις καλύτεροι «τρίτοι». Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου άρα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του χρόνου ενδέχεται ο Ολυμπιακός να έχει και τις πρώτες επιστροφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ