Ο Ρόνι Λόπες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ο Ρόνι Λόπες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

To10.gr αποκαλύπτει το 4ετές συμβόλαιο που έχει ήδη υπογράψει ο Ρόνι Λόπες με τους πρωταθλητές για το καλοκαίρι και εξηγεί πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε στις 17 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα, ημέρα κατά την οποία ο Ρόνι Λόπες υπέγραψε τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό, έδειξε τις προθέσεις του. Όχι μόνο για τη χρονιά που διανύουμε. Αλλά για τη συνολική πορεία του στους Ερυθρόλευκους. Για το μέλλον του. Και όχι μονάχα για τους μήνες που διαρκεί η «υποσχετική» του από τη Σεβίλλη.

Εξηγούμαστε. Είθισται στους δανεισμούς των ποδοσφαιριστών, που περιλαμβάνουν οψιόν αγοράς, να γίνεται εξ αρχής συζήτηση για το επόμενο συμβόλαιο. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο ποδοσφαιριστής με τον σύλλογο που τον αποκτά ως δανεικό, εφόσον αποφασίσει να ενεργοποιήσει την οψιόν ή τέλος πάντων εφόσον τα βρει με τη δανείστρια ομάδα. Μάλιστα, στην Ελλάδα έχουν υπάρξει περιπτώσεις παικτών που όχι μόνο δεν συζήτησαν, αλλά όταν στο τέλος της σεζόν η ομάδα που τους είχε αποκτήσει ως δανεικούς, ήθελε να μονιμοποιήσει την παρουσία τους, οι ίδιοι αρνούνταν να υπογράψουν. Και έτσι η μεταγραφή χαλούσε.

Η περίπτωση του Εζέκιελ Πόνσε είναι η πλέον ενδεικτική. Η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τη Ρόμα για την οψιόν αγοράς. Αλλά όταν ο Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα και υπέγραψε τη 12μηνη παραχώρησή του, δεν συμφώνησε με την Ενωση το… επόμενο συμβόλαιο, σε περίπτωση χρήσης της οψιόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι οι Κιτρινόμαυροι να τα βρουν με τη Ρόμα, αλλά να μην μπορούν να συμφωνήσουν με τον παίκτη. Ο οποίος δεν ήθελε να ακούει ότι θα μείνει στην Ελλάδα, όσα λεφτά κι αν του έδινε η ΑΕΚ (σ.σ. το ίδιο καλοκαίρι υπέγραψε στη Σπαρτάκ Μόσχας).

Η υπόθεση του Ρόνι Λόπες είναι εντυπωσιακά διαφορετική. Ο 26χρονος διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ, την ημέρα που υπέγραψε τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό, επέμεινε να συζητήσει και το… επόμενο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες. Το συμβόλαιο που θα ισχύει εάν το ερχόμενο καλοκαίρι οι πρωταθλητές Ελλάδος αποφασίσουν να τον μονιμοποιήσουν στο ρόστερ τους.

Κάπως έτσι οι συζητήσεις έγιναν πριν ανακοινωθεί ο δανεισμός. Οι όροι για συμβόλαιο έως το 2026 συμφωνήθηκαν, το συμβόλαιο ετοιμάστηκε, οι σχετικές υπογραφές έπεσαν και κάπως έτσι ο Ρόνι Λόπες ουσιαστικά έχει δεσμεύσει το μέλλον του με τους Ερυθρόλευκους για ακόμη 4 χρόνια. Κάτι που αποτελεί πάγια τακτική και του Ολυμπιακού, ακόμη και για παίκτες που έχουν οψιόν αγοράς που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ρεαλιστική», για τα ελληνικά δεδομένα, όπως στη μεταγραφή του Πορτογάλου. Για την ιστορία, η οψιόν που έχει ο Ολυμπιακός για τον Λόπες, είναι 9.000.000 €.

Το εντυπωσιακό στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ρόνι Λόπες και του Ολυμπιακού, είναι ότι ο 26χρονος εξτρέμ συμφώνησε ώστε το νέο του συμβόλαιο, εάν γίνει χρήση της οψιόν ή εάν οι Πειραιώτες τα βρουν με τη Σεβίλλη, να προβλέπει αποδοχές πολύ χαμηλότερες από εκείνες που προβλέπει η συμφωνία του με την ισπανική ομάδα, με την οποία έχει κλειστό συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Όχι, ο Ρόνι Λόπες δεν είναι από μικρός Ολυμπιακός. Ούτε μεγάλωσε με την αφίσα του Τζιοβάνι με τα Ερυθρόλευκα στο δωμάτιό του (σ.σ. είναι από την ίδια πόλη με τον «Τζιο», την Μπελέμ της Βραζιλίας). Αλλά στα 26 του, αντιλαμβάνεται, πολύ καλά, ότι η ομάδα του Πειραιά είναι η μεγάλη του ευκαιρία να κάνει επανέναρξη στην καριέρα του. Γνωρίζει καλά ότι στη Σεβίλλη δύσκολα θα επιστρέψει για να έχει ρόλο. Και θέλει μέσω του Ολυμπιακού να δείξει ότι μόνο «τελειωμένος» δεν είναι. Στα 26 του, άλλωστε, δεν μπορεί επ ουδενί να χαρακτηριστεί τέτοιος.

Ο Λόπες επέλεξε με τον τρόπο του να δείξει στον Ολυμπιακό ότι θέλει να κάνει τα πάντα, για να έχει ρόλο. Τους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν, δεν ήταν καλά. Εβλεπε τα περισσότερα παιχνίδια από την εξέδρα. Δίκαια. Αλλά δούλεψε. Εχασε κιλά. Γέμισε μύες το σώμα του. Βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση. Και κέρδισε το δικαίωμα να παίζει. Παίζοντας καλά. Και θυμίζοντας σταδιακά ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και ποιος ξέρει, ίσως εκείνο το συμβόλαιο που… προϋπέγραψε τον Αύγουστο, να ισχύσει σε λίγους μήνες.

Διότι μπορεί είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πληρώσει 9.000.000 € στη Σεβίλλη. Αλλά επειδή η ικανότητα του συλλόγου στις διαπραγματεύσεις και τα πολύπλοκα deals είναι κοινά παραδεκτή, δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη εάν τελικά οι Ερυθρόλευκοι κάνουν το «θαύμα» τους στο φινάλε της σεζόν και κρατήσουν τον Ρόνι Λόπες με ποσό που θα προκαλέσει αίσθηση. Και σε αυτή την προσπάθεια, ο παίκτης θα είναι σύμμαχος. Για πολλούς λόγους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ